Kalandra fel! Itt az Éjszakai Nyomozás!

2016. október 04.
Szerző:  Cukimamik Team
Kalandra fel! Itt az Éjszakai Nyomozás!
Jártatok már az F-Exhibition újabb kiállításán? Ha végigjátszottátok a szervezők előző játékát, a Varázskastélyt, akkor biztosan nagy izgalommal vártátok már a folytatást is. Most ismét a Vajdahunyad Vár és a Mezőgazdasági Múzeum ad helyet és teret az izgalmas kutatásnak. Nekünk tavaly nagyon tetszett a Varázskastély és most hasonlóan jó tapasztalatokkal távoztunk az Éjszakai nyomozásról is, felnőttek és gyerekek egyaránt nagyon élvezték a varázslatos hangulatú mesés játékot. 

„Lopakodó, rejtelmes éj közeleg, fák és kerti pavilonok mélykék árnyai imbolyognak az alkonyi derengésben. Elpihen a tágas kert, de az álmos csöndbe baljós nesz vegyül, a sűrű lombok közt egy gyanús idegen sötét árnyéka villan. A telihold első sugara egy ismeretlen lábnyomára vetül, a távolból madárrikoltás, éles üvegcsörömpölés, fojtott nevetés, elhaló dallam zaját hozza a hűvös esti szél. Vajon miféle bajkeverő settenkedik az éj leple alatt? Bogozzuk ki együtt a talányos eset kusza szálait, de vigyázat, az agyafúrt csínytevő könnyen túljárhat az eszünkön!” 

A kiállítás és detektívjáték vállalkozó kedvű részvevői egy titokzatos, holdfényes kertbe pottyannak, ahol egy kalandos, izgalmas éjszakai nyomozás detektívjeként egy veszélyes és rejtélyes bajkeverő nyomába eredhetnek. Pontról-pontra, teremről-teremre, feladatról-feladatra haladva ismerkedünk meg az elejtett nyomokkal és deríthetjük fel a fortélyos titkokat, elemlámpa segítségével szedjük össze a bizonyítékokat, a titokzatos bűnjeleket, hogy a végén mindent összesítve fülön csípjük a rejtőzködő gazfickót. A dizájn és a hangulat egészen lebilincselő, nem csak a gyerekek varázsolódtak el, mikor beléptünk a titkok termeibe, hanem mi felnőttek is kicsit Sherlock Holmesnak éreztük magunkat. 

éjszakai nyomozás kiállítás

A trükkös feladványok keresgélése közben megismerkedhetünk az éjszakai állatokkal, bepillantást nyerhetünk a titokzatos kert lakóinak életébe, feltárulnak a Szikrázó, a Bódító, a Szürkületi Vadász és az Éjjellátó titkai. A gyerekeknek nagyon tetszett, hogy az állatokat új perspektívából, esetleg eddig ismeretlen tulajdonságaik, szokásaik alapján ismerhették fel. 

éjszakai nyomozás kiállítás

A játék kezdetekor a bátor vállalkozók egy-egy szöveges feladatlapot kapnak, telis tele sünikkel és fejtörőkkel. A játék első része a múzeum állandó tárlatain is átvezeti a kis nyomozókat, akik észrevétlenül ízelítőt kaphatnak a halászati, a vadászati és az erdőgazdálkodási kiállítás anyagából. Ez nagyon jó ötletnek bizonyult, mivel a nyomozás ideje alatt nem volt idő tüzetesen szemügyre venni a kiállított darabokat, de az gyerekek érdeklődését felkeltette a sok érdekes és ismeretlen tárgy, így a játék befejezése után nagyon szívesen járták végig velünk az egész múzeumot. A haladást és az eligazodást táblák segítik, és ha egy-egy rejtéllyel nem boldogulunk, akkor a fekete macska nyomait követve az aktuális, feladathoz kapcsolódó vitrinben rábukkanhatunk a megoldásra.

éjszakai nyomozás kiállítás

A kapott játéklapon követhetjük nyomon a rejtély kibogozásának 12 állomását, ott kell vezetnünk a helyes megoldásokat, majd ezeket összegezve jutunk az éjszakai kertbe. Az elemlámpa használata fontos és elengedhetetlen, nélküle nem bukkanhatunk rá az össze kis „puskára”, ami a titok megoldásához szükséges.

éjszakai nyomozáss kiállítás

A kis detektíveknek három gyanúsított közül kell kiválasztaniuk a bűnöst, amihez a nyomozás során összegyűjtött adatokat és információkat kell majd használni. A feladatok teljesítéséhez éles szemre, jó hallásra, sok kitartásra és logikára lesz szükség, de ha sikerül a küldetés, nem marad el a jutalom sem!

Az interaktív kiállítás a múzeum kiemelt őszi szünidős programajánlata, a hivatalos ajánlás szerint 4-99 éves korig, de a feladatok megoldásában aktívan inkább 6-7 évtől felfelé tudnak részt venni a gyerekek. A kiállítás az őszi szünet és az ünnepek alatt is nyitva tart, november 6.-ig várják a bátor látogatókat, hétfő kivételével minden nap, 10 - 17 óráig. A belépőjeggyel a Múzeum összes állandó és időszakos kiállítása megtekinthető, érdemes kihasználni ezt a lehetőséget is. A játékidő kb. 1 - 1,5 óra, de természetesen sokkal több időt kell rászánnunk, ha a teljes múzeumot szeretnénk bejárni.  

Belépőjegyárak: felnőtt - 1650 Ft, gyermek (3–14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) - 1450 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai/iskolai csoportokra vonatkozik (pedagógus kísérővel) hétköznap - 990 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) - 5490 Ft. 

Október 14-én (pénteken) hosszú napot tartanak, vagyis a múzeum és az Éjszakai nyomozás kiállítás is tovább lesz nyitva, 10-20 óráig várják a kalandvágyó érdeklődőket.

NYEREMÉNYJÁTÉK!

Olvasd el az  Éjszakai Nyomozás Kiállításról írt élménybeszámolónkat, és nyerj családi belépőjegyet!

Nincs más dolgod, mint helyesen válaszolni a következő kérdésre, és a megfejtést elküldeni  az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A látványos kiállításba lépve egy rejtélyes detektívjáték részesei lehettek, ahol egy agyafúrt bajkeverő teszi próbára tudásotok és bátorságotok. Milyen képzeletbeli helyszínen zajlik az éjszakai nyomozás?
1.) egy félhomályos erdőben
2.) egy holdfényes kertben
3.) egy sötét barlangban

A játékban 1 db családi jegyet sorsolunk ki.

A játék 2016. október 9. 20:00 óráig tart. A nyertes nevét másnap reggelig közzétesszük a bejegyzés végén, valamint e-mailben értesítjük.

Jó játékot!:)

 Nyereményjátékunk véget ért!

Szerencsés nyertes:

Győri Judit

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram