Kisgyerek

Beköszöntött az ősz, egyre kevesebb időt tudunk a kicsikkel a szabadban tölteni. A meleg szobában a gyerekek szívesen játszanak kirakósokkal, lapozgatnak színes mesekönyveket. Számos kötetünk közül most a legkisebbek számára ajánlunk öt aranyos könyvet. A kedves történeteket hallgatva a gyerekek játszva fejleszthetik ügyességüket is.
Kicsi és nagy gyerekek életében egyaránt fontos szerepet töltenek be a játékok, a velük eltöltött idő.
Fürödhet egyáltalán? Mikor az elmúlt évben hazánkban is felütötte a fejét az a bizonyos pedofilbotrány, minden online profilomat átgörgettem. Addig sem voltam egy nagy posztoló, de elkezdtem más szemmel nézni a fotóimat. Mindent privátra állítottam és arra törekedtem, hogy a gyermekem legfeljebb akkor látszódjon szemből,…
Nem egyszerű eligazodni a hordozók és gyermekülések világában. Mire figyelj ha kisgyermekkel utazol? Mi az ISOFIX? Miben különbözik az i-Size szabvány szerint készült ülés a régiektől? Mikor váltsunk babahordozóról gyermekülésre? Ebben a bejegyzésben ezeket a kérdéseket járjuk körbe.
Bejegyzésünkben 8 szabadtéri játékot gyűjtöttünk össze gyerekeknek, melyek szuper kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Egy autista gyermekkel a játékválasztás is kihívás lehet, hiszen annyira változatosak a tünetek, az eltérések, a fejlesztendő területek. Őt nem köti le bármi, ezért is nagyon fontos megtalálni a számára legjobb, és legszórakoztatóbb játékot. Ebben szeretnénk nektek egy kis inspirációval szolgálni. Persze a nem autista…
Amint egy kicsit jobbra fordul az idő, a legtöbb kisgyerek azonnal menne is ki a szabadba, a játszótérre, rollerezni, biciklizni, labdázni, szaladgálni, hintázni, egyszóval mozogni.
A jelenlegi helyzetben azt hiszem, nem csoda, ha a szorongás nem csak a felnőtteket érinti nagyobb arányban. Az elmúlt év szinte mindenkit megviselt így, vagy úgy, és a szülők különösen sokat szenvedtek a gyakori karanténoktól. Mindenki igyekszik megfelelni az elvárásoknak, de van, amikor azok egyszerűen…
Azonnal leszögezném, hogy ez a bejegyzés nem szakmai szempontok alapján íródott, hanem a saját tapasztalataimat szeretném veletek megosztani. Másoknál dédnagymama mákos bejgli receptje öröklődik, nálunk a dadogás.
A gyerekek imádják a hátizsákokat, és persze imádnak cuccolni, pakolni, mindent összeszedni otthon, és odakint egyaránt. Ebben a bejegyzésben néhány jó tanácsot hoztunk, ami segít a bölcsis, vagy ovis gyermekednek hátizsákot választani.
Időnként úgy érzem, abszolút személyiségfüggő, milyen mértékű félelemérzet alakul ki a gyermekekben. Az én kislányom például sok esetben jóval óvatosabbnak tűnt az indokoltnál, holott mindig a tapasztalás elvét vallottam. Ezzel egyébként gyakran ki is akasztottam a komplett családot, mert ők a fejüket fogták egy-egy (szerintük)…
A szépség, a csinos megjelenés fontos, de mindez csak a felszín. Bár ezzel a legtöbben tisztában vannak, a fizikai szépség értékelésétől elrugaszkodni nem könnyű, főleg nem akkor, amikor éppen a saját gyermekeink vonásaiban gyönyörködünk.
Te is készülsz már a Mikulásra? Szeretnéd a gyermekedet meglepni valami különleges, személyre szabott ajándékkal? Ezt nézd mire bukkantunk!
A kisgyerekek számára még a képzelet és a valóság között nincs olyan éles határ, mint a felnőttek esetén. Épp ezért is lehet remekül nevelni, informálni és tanítani őket a mesék segítségével, de ami még fontosabb, a történetek segíthetnek nekik legyőzni a félelmeiket, csökkenteni a szorongásaikat…
Kipróbáltuk az ágyneműt. Nem vált be. Hol kitakarózott a gyermekem, és fázott éjszaka, de az is előfordult, hogy túlöltöztettem éppen ezért, hogy ne fázzon. A kisgymerkek számára a legjobb megoldás a hálózsák. Bejegyzésünkben csodaszép hálózsákokat gyűjtöttünk össze nektek, melyek megvédik a babát a hidegtől.
A cumizás természetes szükséglet a babák számára, fontos szerepet játszik a fejlődésükben, mivel a szopás természetes ösztönével születnek. Ha a babának megnyugvásra, vigasztalásra van szüksége vagy aludni akar, a cumi megoldást nyújt ezekre.
Mefigyeltem. Azok a sorstársak akik más gyerekét kritizálják, mindeki gyerekének a hibáiban elvesznek, kivétel a sajátjukéban. Észre sem veszik, hogy az ő gyermekük sem feddhetetlen,mint ahogy ők maguk sem;)...
Hogyan tegyük bababiztossá a karácsonyfánkat? Ez a kérdés minden bizonnyal a legtöbb totyogóval rendelkező családot érinti. Ötletes megoldásokat mutatunk Nektek, hogy biztonságban tudjátok a karácsonyfátokat, és persze a babátokat.
2019.szeptemberétől kötelezővé vált a bárányhimlő elleni védőoltás. Ezt a gyerekek 2 részletben 13 és 16 hónaposan kapják meg, tehát mostanra már néhány totyogó túl is van mindkét oltáson. Lássuk, miért is jó ez nekünk, és a gyerekeknek!
Ma lépten-nyomon azt látjuk, hogy a gyerekek (még a legkisebbek is) fáradtak, kedvetlenek, rosszkedvűek, inkább csak „úgy vannak”. Pedig annyi mindent csinálhatnának! De miért túlterheltek? Mi a kiút ebből a helyzetből, ha van egyáltalán?
1. oldal / 5


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram