A legcukibb rágókák fogzás idejére (is)

2021. március 03.
Szerző:  Cukimamik Team
A legcukibb rágókák fogzás idejére (is)
Még lehet, hogy nem jött el az ideje...az is lehet, hogy túl vagytok rajta...ha pedig benne vagytok a kellős közepén...hát Barátnőm, akkor ez a bejegyzés leginkább Neked szól!:) Ha még nem, akkor időben tájékozódj, ha pedig túl vagytok rajta, jó nosztalgiázást.;)  Bejegyzésünkben cuki rágókát gyűjtöttünk össze, melyek megkönnyítik a fogzás időszakát.

Már biztos, hogy nagyon sokszor hallottad, én leszek az 1001., aki megerősíti azt a tudományos álláspontot, hogy nincs két egyforma gyermek. Ezt bizony hamar észre fogod venni a fejlődési ütemben, az alvásnál, az evésnél, a reakciókban, és nem utolsósorban a fogzásnál. Míg egyes gyerekeket és nem mellesleg szülői nyugalmat, a fozgás időszaka nem készít ki, tulajdonképpen már csak a kibúvó fogacskát veszik észre, vagy egy apró kis nyűgösség jelzi a fogak kijövetelét, addig mások bizony a falat kaparják. Nekem 3 gyermekemből kettőnél észre sem vettem, hogy fogzás időszakában vagyunk, de Hármaska bizony hangot adott neki, megszenvedtük. 

A rágókák segítik a fogzás időszakát. Aki már túl van rajta, tudja, a kisbabák mindent a szájukba dugnak, mely a fogzási időszakban együttjár azzal, hogy enyhíteni próbálják a fogzási fájdalmakat.

1. Nusky rágóka


EGYÁGÚ SZÍNES SZILIKON RÁGÓKA (CANDYPINK MOSÓMACI,BARNA,FEHÉR) 3.890 Ft

A Nusky Toys rágókák ellenőrzött orvosi szilikonból készültek, így a babádnak biztonsággal adhatod. A rágókához tartozó csíptető plusz egy pontot ér. Nem kell állandóan keresni, a drága gyermekünk megúnva rágókáját a babakocsiból kidobva nekünk utánavetődni utána, a baba ruházatához egyszerűen rögzíthető. Hazai készítésű termék "anyától-anyának".

Megnézem

 

2. KisTojás babajátékok

KisTojás Cimkerongyi 2990 Ft

Másik nagy kedvencünk, egyrészt azért mert hazai, vagyis anyától- anyáknak készült, másrészt mert a lányom is imádta. A címkerongyi a legpraktikusabb a címkés játék az újszülött, vagy éppen fogzási időszakban lévő babáknak. A címkék rágcsálása enyhítheti a duzzadt íny okozta fájdalmat, ugyanis az érdes felülete masszírozza az ínyt. A natúr fakarika rágcsálása szintén ezt a célt szolgálja. Emellett a 3 rétegű pamutvászon felszívja a felesleges nyálat.

Megnézem

3. Oli&Carol rágóka

Oli&Carol kelkáposzta kaucsukgumi rágóka 5.490 Ft

Ne beszélj már zöldségeket! :) Amikor megláttam ezt a rágókát az egyik kedvencem lett. Nagyon vagány, és mindemellett 100% természetes anyagból készült. Megkönnyíti a fogzási időszakot, nagyobb korban pedig használhatjátok a fürdőkádban, vagy a babakonyha kelléke is lehet. 

Megnézem

4. BELIRON-MERMAID horgolt rágóka

BELIRON-MERMAID horgolt rágóka 1.490 Ft

Mind a fa, mind a fonal finoman dörzsölí az ínyt. Amellett, hogy segít a babáknak a fogzásban, a ragyogó színeknek köszönhetően nagyon szeretik a kicsik. Tökéletes kiegészítő, játékszer. Javítja a finommotorikát, könnyen meg tudják fogni az apróságok.

Megnézem

 

4. Zelba rágókák

3in1 FAGYI Rágóka – Vanília 4.490 Ft

A Zelba magyar készítésű termékek széles választékát megtalálhatod webáruházában. Cuki  Három az egyben funkcióval bír: rágóka, cumilánc, és babralánc. 

Megnézem

5. Fa rágóka

Le Toy Van – Fa rágóka 3.200 Ft

Nagyon szeretjük a kézzel készített, dizájnos termékeket, melyek babák számára készültek, és megbízható helyről származnak. A 100%-ban káros anyagoktól mentes rágókákat víz apalú festékkel készítettek, természetes anyagokat tartalmaznak.

Megnézem

 

6. MAM rágóka

A babák első fogzási korszakához tervezett mini rágóka kifejezetten az elülső fogak területén gondoskodik a fájdalom gyors enyhítéséről. A 4 különböző felületi szerkezet és a 2-féle anyag számos rágási lehetőséget nyújt. Az extra könnyű MAM mini rágókák tökéletesen alkalmazkodnak a babák két fogzási fázisához és segítenek a babák nyugtatásában. Speciális 3D formájuk és különböző rágó felületei nemcsak azonnali megoldást nyújtanak a fogzással járó fájdalom megszüntetésére, hanem kifejlesztik a babák felfedező és finommotorikus érzékeit is. 

Megnézem

7. Montessori rágóka

Nyuszifüles rágóka 1.500 Ft

Ezt a nagyon kedves nyuszifüles rágóka is egy magyar dizájner alkotása, vagyis hazai.:) Rágóka és igazi Montessori játék, amely felkelti a babák érdeklődését, és aktív tevékenységre buzdítja őket.

Megnézem

 

8. Fisher-Price kaktuszos rágóka és rongyi

Fisher-Price kaktuszos rágóka és rongyi 6.890 Ft

Ez a lámás és kaktuszos rongyi 3 az 1-ben telitalálat. Először is a rongyi egyik sarkában a kaktuszos rágóka segít a fogzás időszakában, masszírozza az ínyt. Másodszor fejleszti a kisbabád látását, a kontrasztos színeknek köszönhetően. Nem utolsósorba pedig nyálkendőként is használható. 

Megnézem

9. Rágókás kesztyű

Rágókás kesztyű 4.590 Ft

Amikor először megláttam ezt a fogzási kesztyűt, azonnal a konyhai szilikonos tűzálló fogóm jutott eszembe. A világszerte népszerű BBlüv márka rágókás kesztyűje –  Glüv  – egy igazi klassz találmány, amely nemcsak enyhíti a fogzás okozta viszketést, de kényelmes és egészséges is.

Megnézem

Az árak a cikk írásakor megadott árakat jelölik! 

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram