Könnyebb kezdet, kevesebb fájdalom – ismerd meg a tapasztalt anyukák kedvenceit, a MAM-termékeket!

2019. december 17.
Szerző:  Cukimamik Team
Könnyebb kezdet, kevesebb fájdalom – ismerd meg a tapasztalt anyukák kedvenceit, a MAM-termékeket!
A legjobbat akarjuk nekik, de ha helyzet van, nincs idő kísérletezni. Olyan kell, ami tuti beválik!

 

 Hasfájás a babánál – miért ne tennénk ellene, ha van megoldás?

 

A köldökcsonk-kezelés után a második legnagyobb parám a hasfájás volt. Szinte minden babás ismerősöm ezt emelte ki az első hónapok legrettegettebb rémálmaként: vigasztalhatatlan, fájdalmas sírás, szenvedő baba, kipurcant szülők.

De miért is van ez?

A babák gyomor-bél traktusa életük első három hónapjában még nincs teljesen kifejlődve és nagyon érzékeny. A gyakran igen kellemetlen és fájdalmas felfúvódásokat kólikának nevezik.

A köldökcsonk kezelése gyerekjáték volt, ám a hasfájást nem úsztam meg, ráadásul mindjárt elsőre kaptam egy refluxos babát. Nála különösen fontos volt, hogy az etetések során minél kevesebb levegőt nyeljen. Itt jött képbe a MAM Anti-Colic cumisüveg, amely már az első használat után érzékelhető változásokat hozott.

MAM Anti-Colic cumisüveg - a babák 80%-nál kevesebb hasfájás

A MAM Anti-Colic cumisüveg különlegessége a szabadalmaztatott szelepes talp, amely biztosítja, hogy ne keletkezzen vákuum a palackon belül, és hozzájárul az ideális folyadékáramlási sebességhez. Ennek köszönhetően a babák kevesebb levegőt nyelnek és teljesen nyugodtan tudnak inni.

Mivel nálunk a cumisüveg kiegészítő eszköz volt a szoptatás mellett, minimálisra kellett csökkentenünk a cumizavar esélyét. Ebben óriási segítség volt, hogy a MAM etetőcumit úgy fejlesztették ki, hogy a speciális SkinSoft szilikon felületének köszönhetően a mama bőréhez hasonló érzést nyújtson a babáknak. A cumisüvegből való ivás kellemes élménnyé válik a babák és a szülők számára is, ez pedig a későbbiekben is hasznos lesz, hiszen megkönnyíti az átállást a szoptatásról az üvegből való ivásra.

Amit imádok: az önsterilizáló funkció!

Különösen utazáskor, de a rohanó hétköznapokban is praktikus, hogy néhány egyszerű lépésben, gyorsan és könnyedén sterilizálható az üveg és a szívóka is.

 Milyen a jó cumi?

A kínálat óriási, csak nekem hatféle volt, mire megszületett az első babám. Bevallom, én cumiellenes voltam, de rá kellett jönnöm: a síró babánál jobb a cumis baba – viszont ha cumira van szükség, válasszuk a legjobbat! Nálunk ezt a kislányom oldotta meg: a MAM Perfect volt az egyetlen, amelyet nem köpött ki azonnal nagy ívben.

mam cumi

 

A babák a szopás természetes ösztönével születnek. A cumizás természetes szükséglet a számukra, így fontos szerepet játszik a fejlődésükben. Használata azonban hatással lehet a fogak későbbi elhelyezkedésére és növekedésé­re, éppen ezért ez egy fontos és aktuális téma minden szülőnek. A cumik a lehető legjobb módon járuljanak hozzá a babák megnyugtatásához. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy tudományos kutatások bizonyítják, hogy a cumi használata csökkentheti a hirtelen bölcsőhalál (SIDS) esélyét.

 

A babák tényleg tudnak valamit: a cumik között egyedülálló a MAM Perfect cumija, amit orvosszakértőkkel folytatott intenzív együttműködés során alakítottak ki, és amelyről hosszútávú tudományos kutatások alapján megállapították, hogy egyedülálló módon segíti a fogak és az állkapocs egészséges fejlődését.

Egy nemrégiben közzétett tanulmány alapján igazolt, hogy a MAM Perfect fogszabályzó cumik nyaka 60%-kal vékonyabb és 4-szer rugalmasabb, mint a piacon lévő más cumiké, így szakértők által is ajánlhatóak az egészséges fogak és állkapocs kialakulásának segítésére és a fogdeformációk kockázatának csökkentésére.

A babák első éveiben a cuminak számos előnye van. Mindemellett három éves korukig le kell szok­tatni őket a cumi használatáról, mivel ez fog leginkább hozzá­járulni ahhoz, hogy a fogak és az állkapocs egészségesen fejlődjenek.

Szájápolás – nem lehet elég korán elkezdeni!

 

Egyik közeli rokonunk fogorvos, a babánk első MAM fogápolási szettjét tőle kaptuk – a célszemély ekkor még messze nem rendelkezett egy foggal sem. Mégis fontosnak tartottuk, hogy a szájápolás minél hamarabb napi rutinná váljon.

 

Csecsemőkorban még nincs szükség fogkefére, de mindenképpen ügyelni kell a baba szájüregének és ínyének tisztítására. Amíg nem bújtak ki az első fogak, puha, nedves ruhával vagy a kifejezetten erre kialakított szájápoló eszközzel lehet az ínyt, nyelvet megtörölni.

 

A szülők és a babák a MAM szájápoló termékekkel könnyedén kialakíthatják a korai szájápoló rutint és a fogápolást élménnyé varázsolhatják. A fogorvosokkal kifejlesztett MAM fogkefék lépésről lépésre szoktatják hozzá a babákat a rendszeres szájápoláshoz. A trendi színek és formák felkeltik a babák érdeklődését és vidám élménnyé teszik a fogmosást.

 

Az egyedi MAM rágókák pedig nemcsak a fogzást teszik könnyebbé, hanem fejlesztik az érzékeket és a babák aktív érzékelését. Az extra könnyű MAM mini rágókák tökéletesen alkalmazkodnak a babák két fogzási fázisához és segítenek a babák nyugtatásában. Speciális 3D formájuk és különböző rágó felületei nemcsak azonnali megoldást nyújtanak a fogzással járó fájdalom megszüntetésére, hanem kifejlesztik a babák felfedező és finommotorikus érzékeit is.

 

Szoptatás zavartalan nyugalomban

 

Számomra a mellszívó nélkülözhetetlennek bizonyult nemcsak az első hónapokban, hanem később is: kezdetben a tejszaporítás fontos eszköze volt, aztán pedig nagy segítség volt, hogy a lefejt tejjel a férjem is meg tudta etetni a kicsit.

 

Amiért a MAM kézi mellszívóját nagyon szerettem:

 

- kialakítása ergonómikus, könnyen kezelhető és tisztítható, ezért ideális otthon, munkában vagy utazás alatt

 

- a puha tölcsérnek és a csendes működésnek köszönhetően bárhol, bármikor gondtalanul használható

 

- külön előny, hogy a tej egyenesen a cumisüvegbe, vagy a tárolóedénybe fejhető le, így akár azonnali használatra, vagy higiénikus tárolásra is ideális megoldás

 

Ha a mellbimbók nagyon érzékenyek vagy fájnak, segíthet a mellbimbóvédő, amely a lehető legvékonyabb anyagból készül, hogy a pajzs tökéletesen illeszkedjen a mell alakjához, és a babának is ismerős érzés legyen. A speciálisan kialakított felület lehetővé teszi a levegő áramlását, és a pillangó formának köszönhetően a baba továbbra is érzi az anya bőrét.

 

További hasznos információkért látogasd meg a www.mambaby.com oldalt és fedezd fel a MAM Club számtalan előnyét!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram