Melyik a legjobb pelenka?

2013. szeptember 19.
Szerző:  Cukimamik Team
Melyik a legjobb pelenka?
Kezdő anyukaként, amikor beléptem a boltba pelenkát vásárolni, azt sem tudtam, hogy hol keressem, mit nézzek rajta, egyáltalán honnan tudjam, hogy  jó lesz-e  a kislányomnak. Szép lassan kialakult a rutin, kiapadt a pénztárcám a sok kísérletezésnek köszönhetően, és megtaláltam néhány kedvenc darabot, amit ajánlani tudok.

 A boltok és webáruházak hemzsegnek a pelenka kínálattól. Mindegyik márka a legjobbat ígéri kevés pénzért. Belemész egyszer, aztán reggel rájössz, hogy nem ez volt az év üzlete, keresgélhetsz tovább. A fórumos tapasztalatszerzés helyett, mindig a személyes kapcsolatokon keresztül próbáltam és próbálok infókat begyűjteni. Mások vagyunk, ami nekem jó, az nem biztos, hogy a másiknak is jó lesz. Azonban azt tapasztaltam, hogy a pelenkával kapcsolatban nagyon hasonló véleményen vagyunk mi, Anyukák.

Fontos szempontok pelenka vásárlásnál:

-          A baba bőrének megfelelő legyen, vagyis ne okozzon irritációt

-           Ne ázzon át reggelre

-          Ne folyjon ki belőle, aminek benn kell maradnia (mármint a pelusban)

-          Méretre tökéletes

-          Minőségre kifogásolhatatlan

-          Ára kismama barát

-          Abban az esetben, ha boltban vásárolunk, a közelünkben megtalálható legyen, ne kelljen messzire utazni érte

Mint írtam gyakorlatot szereztem, ami nem kevés pénzbe került. Gyakran beleestem abba a hibába hogy a jól bevált pelust lecseréltem egy éppen akciós márkára. Ez nagy hiba volt! Ha valami bevált, akkor tarts ki mellette, nem éri meg kísérletezni, hacsak nem többen is ajánlják. A méret minden pelenkán megtalálható, általában a gyermek súlyához igazítják. Ha webshopban vásárolsz,kérj segítséget és részletes téjékoztatást a termékkel kapcsolatban. Nagyon sokféle pelus megtaláható a piacon, amelyek létezéséről nem is tudok. Nagy divat lett az Ökopelenka, a mosható pelenka, a ....., de az az igazság, hogy nem is akarok a bőség zavarába esni, és tovább kísérletezni. Én maradok a jól bevált daraboknál.:) Azonban, ha van egy jó ötleted, akkor fontolóra veszem.;)

Top 5 pelenka márka: (személyes tapasztalataim és ismerős anyukák véleménye alapján)

Libero

Amikor az első csomag pelenkát megvettem, a Liberora esküdtem. A mai napig ezt tartom a legjobbnak, azonban hónapokkal később egy barátnőmmel való eszmecsere kapcsán jöttem rá, hogy a Liberon kívül létezik más is, amely árban kedvezőbb, minőségben pedig jó.

DM- babylove

A DM-ben egy idő után már nagyon anyukásan mozogtam. A nőcis dolgok helyett a "gyerekes sorok között" közlekedtem.  Értesültem, hogy van lehetőség DM kártya aktiválásra, amely kedvezményekre jogosít. A pelenka nagy kiszerelésben kapható kedvező áron, amelyből még lejöhet 15 % kedvezmény. Nekem bevált, azonban miután nincs a közelemben DM, előfordul, hogy a Sparban vagy az Aldiban szerzem be a most még nélkülözhetetlen darabokat.

Müller-beauty baby

Sajnos nincs a közelünkben Müller, így csak ritkábban használom, de nem a minősége miatt. Akinek a közelében kapható ajánlom nem kipróbálásra, hanem használatra.:)

Spar- Pretty baby

A Spar nagyon sok helyen megtalálható, így a pelus beszerzése egyszerű. Kisebb kiszerelésben kapható, mint a DM-es, azonban minősége nem tökéletes, hanem jó!

Aldi- mylove

Szintén kedvező árban van,és a minősége is jó.

Mint írtam, én személyes tapasztalataimat osztottam meg veled. Ha ismersz ennél jobb fajtákat, illetve Te is tudsz ajánlani, akkor kérlek írd meg!

Ha pedig már a pelenkánál tartottunk, így készíthetsz otthon babatörlő kendőt:

Egy zárható nejlonzacskóba tegyél puha papírtörlőket. ( a papírtörlő lapot ketté vághatod). Keverj össze 1 ek. kímélő antibekteriális szappant ,2 teáskanál babaolajjal és 1/4 pohár vízzel. Figyelj az adagolásnál, hogy ne áztassa át a törlőkendőt, csak nedvesen tartsa!

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram