Hasznos kiegészítők újszülött kortól, avagy ezeket szerezd be előre!

2017. november 02.
Szerző:  Cukimamik Team
Hasznos kiegészítők újszülött kortól, avagy ezeket szerezd be előre!
Fontos kérdés, hogy milyen biztonsági termékekre lesz szükség a mindennapokban a baba születését követően. Sokan csak a sarokvédőre gondolnak, amire inkább totyogó kortól lesz szükség, azonban a paletta ennél jóval szélesebb. Érdemes néhány praktikus és tényleg biztonságot nyújtó terméket beszerezni.

Újszülött kortól hasznos és nagyon fontos terméknek bizonyul a légzésfigyelő, hiszen az esetleges légzés kimaradás esetén azonnal jelez a készülék. A termék helyes beállításának köszönhetően elkerülhetőek a téves riasztások. Ha nem olyan típust választasz, ami egyben bébiőr funkcióval is bővített, akkor érdemes egyet vásárolni. Kaphatóak olyan eszközök, amik már videós – digitális funkcióval is rendelkeznek. A babádat, akár egy digitális, vezeték nélküli bébimonitoron keresztül is figyelheted. A készülékek egy része kétirányú kommunikációra képes, így beszélhetsz is babádhoz, hogy minél hamarabb megnyugodhasson a hangodtól. A babaszoba praktikus kiegészítője lehet még az éjjeli fény, amely megfelelő fényt áraszt ezzel megnyugtatva a babát elalvás előtt. Vannak típusok, amik altatódalt is lejátszanak és többféle dallam közül lehet választani.

Kép forrása: Pinterest

A későbbiek folyamán, amikor a gyermek elkezd kúszni-mászni és megpróbálkozik a járással is, sokat segítesz magadon, ha beszerzel a lakásba újabb biztonsági kiegészítőket. Elsősorban szekrény és ajtózárakra van leginkább szükség, hiszen a mászni tudó babák már előszeretettel kapaszkodnak bele a fiókokba és húzzák ki őket. Legfőképpen a vegyszereket tartalmazó szekrényekre kell nagy hangsúlyt fektetni. A sarokvédő szintén a bevásárló lista elején kell, hogy szerepeljen, mivel megvédi a gyermek fejét a nagyobb sérülésektől. A lakás azon részeit, amit szeretnél a gyermek elöl elzárni egy ajtóráccsal könnyen megteheted. Különböző méretek közül lehet választani és fúrás nélkül is gyorsan használatba állítható. Ahogy cseperedik a gyerkőc igényelheti, hogy már ne a rácsos kiságyban kelljen aludnia. Itt felmerül az aggodalom, hogy mi van, ha legurul éjszaka? Nem kell félni, hiszen a leesésgátlók pont ezt akadályozzák meg. Különböző színekből és méretekből lehet kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Kép forrása: Pinterest

A gyermek megszületését követően és később se kell lemondani minden programról, amire szívesen eljártatok korábban. Ilyenek például a nyári zenei programok vagy egy tűzijáték, amik a hangzavar miatt nem túl ajánlatosak a gyermeknek, viszont könnyen beszerezhetőek a különböző korosztályok számára a hallásvédők és fültokok, amikkel bátran nekivághattok egy néhány órás programnak. Ha a gyermek már olyan korban van, hogy nem babakocsiban van, akkor érdemes egy infoszalaggal ellátni a csuklóját, amire az értesítendő személy neve és telefonszáma felírható, ezzel bebiztosítva magatokat, hogyha szem elől tévesztenétek a gyerkőcöt.

További hasznos termékeket találsz a Panda Baba webáruházban, ahol szakértő eladóink is a segítségedre lesznek.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram