Cukimamik Team

Cukimamik Team

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Beköszöntött az ősz, egyre kevesebb időt tudunk a kicsikkel a szabadban tölteni. A meleg szobában a gyerekek szívesen játszanak kirakósokkal, lapozgatnak színes mesekönyveket. Számos kötetünk közül most a legkisebbek számára ajánlunk öt aranyos könyvet. A kedves történeteket hallgatva a gyerekek játszva fejleszthetik ügyességüket is.
Minden a megszületéssel kezdődik – de hogyan is hat valójában a születés az ember későbbi fejlődésére? És miként befolyásolták a születés folyamatának drámai változásai a Homo Sapiens törzsfejlődését?
Vannak tipikus kérdések a szüléssel kapcsolatosan, amit minden, legalábbis sok kismamát érdekel. Nem volt ez velem sem másként: „Fájni fog a szülés?”, „Mi van, ha nem fogom észrevenni, hogy szülök?”, Férfinak való „mutatvány” ez? Na és meddig fog tartani???
Na, most azt gondolhatod megmondjuk a tuttit, és mától édesdeden fogod átaludni az éjszakát. Nem szeretnénk illúziókban ringatni, ami nálam bejött, nálad nem biztos, hogy sikeres lesz, de azt tudnod kell, sokszor nem látjuk a fától az erdőt, és egy jó ötlet, gondolat, másnak bevált tanács kimozdít az állapotból, és felnyitja a szemed, vagy megoldja a problémád.
A hat Ráday utcai színház szervezésében 2021. szeptember 24–26. között megvalósuló reSTART Feszten minden korosztály tagjai találnak maguknak izgalmas programokat, de több mint egy tucat eseménnyel a gyerekeket és a család egészét szólítják meg.
Hmm…nem volt ez mindig ám így. Volt, amikor épphogy beestem este a lakásba, vagyis az ágyba. Reggel keltem, indultam. Élveztem a szabadság érzését a testemben, a porcikáim között. A szülési szabadság legnagyobb küzdelmét az jelentette számomra, hogy megtaláljam az akaratot és erőt a ház elhagyásához.
A látványos kiállításba lépve a látogatók egy képzeletbeli, rejtelmes erdőbe érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve kalandos küldetés részesei lehetnek. A REJTELMES RENGETEG – ERDŐMENTŐ KÜLDETÉS című kiállítás és kalandjáték 2021. szeptember 1-jétől 2022. január 2-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.
Kicsi és nagy gyerekek életében egyaránt fontos szerepet töltenek be a játékok, a velük eltöltött idő.
1. oldal / 92


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram