10 zseniális játékötlet kisgyermekek számára

2020. szeptember 17.
Szerző:  Cukimamik Team
Sokszor nem kell nagy dolgokra gondolni, hogyan is tudnánk a gyerekeket lekötni, miközben tanulnak. Bejegyzésünkben kreatív játékötleteleket hoztunk Nektek, melyeket egyszerűen otthon is elkészíthettek, és mehet a móka és játékos fejlesztés.:)

Keresd a párját!

játékötlet

Egyszerűbb,mint gondolnád.:) Szín alapján összeilleszteni a megfelelő részeket, felismerni az állatokat, és megnevezni őket. Lehet még fokozni, mely állat, milyen hangot ad ki.:)

LEGO- Tetris

Nem kell nagy dolgokban gondolkodni, egyszerűen is lehet fejleszteni a gyermekeket a térlátásban és a finommozgásban. Jöhet a kihívás! Tetrisz-LEGO, amelyben a felrajzolt képet le kell másolni térben LEGO-k segítségével.

3. Szafari

játékötlet

Mi a kedvenc állatod? Rajzoljátok meg, de a rajz ne legyen tökéletes. Néhány csipesz, és másirs kész az egész!

Számoljunk együtt!

játékötlet

Ugye szeretitek a játékos feladatokat? Számolj, és tanuld meg a számokat! Számold meg a pöttyöket, és keresd a hozzá illő csipesz-számot. Néhány pálca, csipesz, és jöhet a játék! 

Csinálj bedugósdit

játékötlet

Minden gyermek szereti a kihívásokat, anyuka pedig a szabad perceket. Ezzel a játékkal jó néhány percig lekötheted gyermeked, miközben finommotorikája bizony-bizony fejlődik. 

Domino újragondolva

játékötlet

Ne várj többet a gyermekedtől, mint ami életkori sajátosságának megfelelően elvárható lenne.:) Nincs erre szabály, minden gyermek a saját ütemében fejlődik. Ez a nagyszerű játék tökéletes ahhoz, hogy a segítéségre legyünk.

Formák párosítása

Ami egy szülőnek egyszerűnek tűnik, az sokszor igazi kihívás egy gyermek számára.:) Keresd a formát, ismerd fel a színt, és párosíts! 

Állati cukik

Jöhet a móka!:) Keresd a részeket!

Hogy is van ez?

Figyelnek, próbálkoznak és tanulnak. Ilyenek a gyerekek. Kreatívak és szabadok. Adj lehetőséget, hogy megélje a tanulás szépségét. Rajzolj egy lapra nyomtatott betűket, melyet kockákból kirak.

Számoljunk együtt!

Hogyan tudnánk könnyebben elsajátítani a számokat, úgy hogy ne kötelező feladat legyen egy gyermek számára? Gyűjtsetek kavicsokat, vagy cukorkát, szőlőt (amit a végén megehet) és számoljatok együtt!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram