Nyomtatás

Dolgok, amiket az első gyermekeménél nem használtam, most viszont fogok

2018. szeptember 07.
Szerző:  TesztelM blog írója
Dolgok, amiket az első gyermekeménél nem használtam, most viszont fogok
Sokszor halljuk, hogy minden terhesség más és más. Tényleg igaz, hogy ami valakinek áldott időszak, az másnak szó szerint „terhes” állapot? És lehet különbség egy nő két különböző gyermekével való kismamasága között is? Most már biztosan állíthatom, hogy Igen.

Tapasztalom a saját bőrömön. Az első alkalommal még kevésbé voltam fáradt, mindent megterveztem, milliószor elképzeltem, hogy mi, hogy fog történni, hamar beszereztük a szükséges dolgokat, de előtte gondosan utánajártunk, hogy vajon mik lesznek számunkra a legjobbak, leghasznosabbak, vagy csak éppen mi az, ami nekünk a legjobban tetszik. Elég sokat pihentem, folyamatosan figyeltem hogyan mocorog a pocakomban a kisbabám és azt a bizonyos 9 hónapomat teljesen lekötötte a babavárás gondolata.
A mostani már nem egészen ilyen. Azt, hogy kisbabám lesz, abból érzem, hogy egyfolytában tudnék aludni, nagyon hamar elfáradok, folyamatosan érzem az egyre erősödő ficánkolást, ja, és persze már igen csak terebélyes a pocakom. De most már van valaki, egy csodálatos kisfiú, aki kitölti a napjaimat.
Arra számítok, hogy az első hónapok sem lesznek ugyanolyanok, hiszen szeptemberben, amikor a kisebbik gyermekünk születni fog, a nagyobbik éppen óvodát kezd, így már most keresem azokat a lehetőségeket, amikkel tudjuk majd egy kicsit segíteni a dolgokat, akár most a terhesség alatt, akár majd a pici megszületése után. Én nagy reményeket fűzök hozzájuk, aztán majd meglátjuk, hogy mennyire válnak be.
Most megmutatok 5 olyan terméket, amiket most használok, vagy használni fogok, de az első gyermekemmel nem tettük.

{adselite}

Pocifix

Én azok közé a nők közé tartozok, akiknek a terhesség alatt hatalmas lesz a pocakjuk. Egyáltalán nem bánom, de azért ez okozhat nehézségeket. Most még nincs gondom az alvással, de, hogy a későbbiekben se legyen, találtam egy olyan segítőt, ami nagy hasznomra lehet. Kipróbáltam a Pocifix párnát, amit nem csak nekem segítség, most a terhesség alatt, hanem majd a szoptatásnál az lesz, sőt, még a picinek is jól jöhet, hogy azon feküdjön, esetleg hason tudjon majd a későbbiekben játszani. (A TesztelM Blog oldalán hosszabban olvashattok erről a baba mama párnáról)

Anyaméhet utánzó plüss

Amikor felfedeztem ezeket a cuki kis plüssöket, akkor már 3-4 hónapos volt a kisfiam. Akkor úgy gondoltam, hogy már nem érdemes beszerezni, hiszen ezeknek az a lényege, hogy a kisbaba ugyanazt a hangot tudja hallgatni, amit az anyaméhben hallott, így az ismeretlen környezetet kissé barátságosabbá tudjuk számára varázsolni a születés után egyből. Így pár hónap után már nem igazán van ennek jelentősége, hiszen akkor már sok mindenhez hozzászokott a kicsi. Most viszont nagyon szeretném majd kipróbálni őket, hátha nekünk is beválik majd és könnyebbé teheti az altatásokat, hamarabb sikerülhet majd megnyugodni, egy nyűgös helyzetben. Többféle gyártótól, többféle formában tudjuk őket beszerezni, például van Ewan, az Álombárány, Doodoo, ahol lehet maci, egér és kutyus is, a kiválasztott állatka és a MyHummy is, ahol különféle macik közül válogathatunk.

Hordozó

Egy olyan multifunkciós babakocsit választottunk anno az első kisfiamnak, amit nem csak én, de a férjem is nagyon szeretett, ez mellett pedig Patrik is szívesen volt benne. Éppen ezért nem nagyon gondolkodtunk abban, hogy beszerezzünk egy kengurut, vagy hordozókendőt. Persze volt pár nyűgösebb nap, amikor azt éreztem, hogy ha magamra tudnám kötni, akkor sokkal több mindent el tudnék otthon intézni, de később inkább megpróbáltam átcsoportosítani a teendőimet, hogy ne frusztráljon az, ha nem haladok, mert a gyermekemet csak a közelségem nyugtatja meg. Most viszont úgy gondolom, hogy a séták, a közlekedés, a hétköznapi teendők is sokkal egyszerűbbek lesznek, ha a kicsi nem foglalja le mindkét kezem, hanem azok megmaradnak a nagytesónak.

Betét autósülésbe

A régi babakocsink még tökéletes állapotban van, ezért egyáltalán nem szeretnénk azt most lecserélni. Viszont a babahordozós részének egy kis felújítását tudjuk megoldani ezzel a módszerrel.

Bölcső

Az első gyermekemnél úgy gondoltam, hogy teljesen felesleges egy bölcső, vagy bármilyen olyan fekhely, ami nem a kiságy. Egy gyereknek az ágyban a helye, hogy rendesen ki tudja magát pihenni. Most viszont, mivel nem a nagytesó szobájába tervezzük tenni a kicsit a szoptatási időszak alatt, így sokkal kevesebb hely adott arra, hogy egy babafekhelyet elrakjunk. Így maradt a kicsi, kényelmes, praktikus bölcső. Ugye, hogy át tudnak értékelődni a dolgok?  A választásunk valószínűleg egy zenélő, rezgő, ringatható fajtára fog esni, ha már lehet, akkor miért ne szereznénk be olyat, ami extra funkciókkal rendelkezik. Hátha egy kis rezgés, zenélés plusz alvásidőt eredményezhet mindannyiunknak.

Ezek olyan dolgok, amikre biztosan sokan mondhatják, hogy teljesen feleslegesek és inkább pénzkidobás az egész. Lehet, de ezt előre nem lehet szerintem egyértelműen kijelenteni. Egy egyszerű példaként, nem vettünk sok cumit, de volt otthon egy pár, és a kisfiam például, kb. 3 hónapig cumizott, ezek alapján ez a teljesen alap, és mindenki által beszerzett dolog is lehet az. Viszont, ha bejön, akkor olyan terhet vehet le rólunk, ami jelentősen megkönnyítheti az életünket. Bármivel mellé tudunk lőni, és bármivel be tudunk találni. A lényeg, hogy próbálkozzunk, így tudjuk megtalálni a számunkra leginkább megfelelőt mindenből.

A TeszteIM blog írójának további bejegyzéseit ITT találod.