Kismama napok

2018. máj. 08.
Szerző:  TesztelM blog írója
Kismama napok
A gyermekvállalás egy csodálatos, ám rengeteg kérdéssel járó időszak. Mire van szükségünk a terhesség alatt, mi kell majd a kisbabának? Mit vigyek magammal a kórházba? Milyen eszközöket szerezzek be? Természetesen sok segítséget nyújtanak a nőgyógyászok, védőnők és rengeteg információt kaphatunk az interneten nézelődve is. De szerintem nem értesül róla minden kismama, hogy bizony léteznek olyan rendezvények, események, amik kifejezetten ezekre a kérdésekre segítenek megtalálni a válaszokat.

Már az első terhességem alatt is nagyon sok rendezvényen vettünk részt, ez most a második alatt sem lesz másként. Azért szerettem ezekre elmenni, mert nagyon sok termékcsaládot ismerhettem meg, láttam a valódi különbségeket cumik, cumisüvegek, popsikrémek és sok más dologgal kapcsolatban és ezek nagyon sokat segítettek abban, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt mindenből. Természetesen ez nem garancia arra, hogy amit mi jónak ítélünk, azt a gyermekünk is ugyanúgy szeretni fogja, de legalább majd tudhatjuk, hogy ha az egyik nem vált be, akkor milyen lehetőséghez nyúlhatunk még.

És akkor nézzük, hogy milyen programokon érdemes részt vennünk:

Kismama nap

Azért ezzel kezdem, mert ez kerül leghamarabb megrendezésre. Ez a rendezvény tavaly, amire akkor még csak egy barátnőmet kísértem el. Idén viszont már, mint kismama tudok majd részt venni és már nagyon várom. Ez a program fizetős, de úgy gondolom, hogy az 500 Ft-os belépő teljes mértékben megtérül. Már csak azért is, mert egy Welcome csomagot kap mindenki, amiben tavaly például nagyon szuper dolgok voltak. Már nem pontosan emlékszem, hogy maga a csomag mit tartalmazott, de az egész nap alatt haza vihettek a kismamák egy ujjra húzhat szilikon fogkefét, egy Tommee Tippee cumisüveget, meg talán még egy Avent anyatejtároló dobozt is. De volt pelenkából mintadarab és úgy emlékszem cumi is. Természetesen ezek mellett még rengeteg hasznos információt tartalmazó szórólap és prospektus is, meg osztogattak még termékmintákat, lehetett vásárolni, a legtöbb helyen kedvezményesen. Az előadásokra nem mentünk be, de ott is szuper dolgokat lehet megtudni a babavárásról és a kisgyermekek ápolásáról, neveléséről.
Helyszín: SOTE, Budapest Nagyvárad tér 4. (Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti tömb)
A rendezvény ideje: 2018.05.13. Vasárnap 8:30-15.00
Látogatói regisztráció: 08:30 - 9:30

Babakunyhó Várandós nap

Ez egy olyan rendezvény, amit évente több alkalommal és több helyszínen (Budapest, Győr, Kecskemét) szoktak megrendezni. Itt is sok kiállítóval, nagyszerű előadásokkal és egy várandós csomaggal lehetünk gazdagabbak, ha kilátogatunk valamelyikre. A www.varandosnap.hu oldalon minden információt meg lehet találni és előre be is lehet regisztrálni, hogy a helyszínen már ne kelljen ezzel húzni az időt. Ebben az évben még két helyszínen és két időpontban lesz elérhető ez a rendezvény.

{adselite}

BabaFesztivál

Első alkalommal kerül megrendezésre a BabaFesztivál, ahol a kismamákon kívül, a kisgyermekes szülőket is várják a szervezők. Kiállítók, kedvezményes vásárlás, előadások, fotózás és szívhanghallgatás is megtalálható eddig a programok között. Ez szintén egy belépős rendezvény, ide 1500 Ft-ért lehet bemenni, de a jegy ára levásárolható lesz a kiállítóknál is, a rendezvény után, pedig a Mini Manó Babacentrumban.

Bababoltok rendezvényei

Érdemes figyelni a különböző baba boltok oldalait is, mert például a Mini Manó Babacentrum és az ASTI Bababolt is rendszeresen szokott kismamáknak és kisgyerekeseknek szóló programokat szervezni. Mi anno a Mini Manóban voltunk egy Szoptatásra felkészítő ingyenes tanfolyamon, ahol az élményen és a rengeteg hasznos információn túl szintén egy kismama csomaggal távoztunk.

Érdemes nyitott szemmel keresgélni, hiszen rengeteg olyan program van, amit szerintem mindenképpen jó kihasználni, hiszen tényleg olyan dolgokat, termékeket, lehetőségeket ismerhetünk meg, amik csak előnyünkre válhatnak. Könnyebb úgy beszerezni mindent, ami a gyermekvállaláshoz szükséges, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy mik közül tudunk válogatni. Ne csak a reklámokra hagyatkozzunk, mert nagyon sok céggel nem találkozhatunk a tévében, újságokban, viszont egy-egy ilyen esemény alatt megismerhetjük őket.

A TeszteIM blog írójának további bejegyzéseit ITT találod.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram