Koraszülöttek világnapja

2017. november 14.
Szerző:  Cukimamik Team
Koraszülöttek világnapja
Segíteni másoknak mindig jó érzés. Ilyenkor év végén, ahogy közeledik a szeretet ünnepe, valahogy talán mindenki egy kicsit nyitottabbá válik az adományozásra is.

De azért nem mindenki teheti meg, hogy anyagi segítséget nyújtson másoknak. De valamikor nem is arra van szükség. Egy olyan lehetőséget találtam nem olyan régen, ahol az egyik hobbimat tudom arra felhasználni, hogy koraszülött babákat tudjak vele segíteni.
November 17-e a koraszülöttek világnapja. Szerintem nem tévedek abban, hogy mindenkinek elszorul a szíve egy ilyen kis csöppség láttán és bele sem gondolunk, hogy mennyi erő és akart van bennük.

{adselite}


Dán kutatók fedezték fel, hogy azok a koraszülött csecsemők, akik az inkubátorban horgolt polipokat tudtak ölelni, sokkal gyorsabban fejlődtek, egyenletesebben vert a szívük, könnyebben lélegeztek és nőtt az oxigénszint a vérükben. Valószínűleg a csavaros horgolt csápok a köldökzsinórra emlékeztetik a kicsiket és így egy biztonságérzetet tudnak nekik azzal teremteni, hogy berakják melléjük a csápos kis lényeket. Nekünk kis dolognak tűnik, nekik viszont óriási segítség.
A KORE Egyesület szívesen fogad ilyen kis horgolt polipokat, de természetesen ruhákat is. Nagyon örülnek a kézzel vart icipici ruhácskáknak is. Az alábbi oldalon minden információt meg lehet találni a polipok horgolási mintáitól, a szabásmintán át, a leadási pontokig mindent.

Még több bejegyzést a TesztelM Blog írójától itt találtok.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram