Közlekedés babakocsival

2017. november 08.
Szerző:  TesztelM blog írója
Közlekedés babakocsival
Szerintem nincs olyan ember, aki bármilyen módon ne panaszkodott volna még a közlekedésre. Általában a gyalogosok szidják az autóvezetőket, az autóvezetők a gyalogosokat és a biciklizőket, panasz van a buszjáratokra, legyen az helyi vagy helyközi, mindenkinek van valamilyen problémája. Ezeknek az embereknek mindenképpen üzenném, hogy fogjanak egy babakocsit és próbáljanak meg eljutni A pontból B-be. Rá fognak jönni, hogy ez egyáltalán nem egyszerű és természetesen sok esetben roppant fárasztó feladat.

Mielőtt megszületett a kisfiam, ha a tilosban láttam közlekedni egy kismamát, vagy éppen egy babakocsit toló anyukát őszintén nagyon csúnya dolgokat gondoltam róluk. Felelőtlennek hittem őket. Most utólag belátom, hogy nagyot tévedtem. Néha tényleg majdhogynem kivitelezhetetlen, hogy a szabályokat betartva tudjunk közlekedni babakocsit tolva. Én egy becsületes ember vagyok. Kicsit sem mondható rám, hogy bármiben is szabályszegő lennék. De sajnos a sétáink során néha rákényszerülök, mert nem mindig tudok zebrán átmenni. Egyszerűen vannak olyan szakaszok, ahol nincs gyalogátkelő, vagy csak olyan távolságra, hogy akkorát kellene kerülni, hogy az már értelmetlen. És úgy őszintén melyik szülő nem lép inkább tilosba, amikor a gyereke nyűgös, ő is elfáradt és alig várja, hogy végre otthon legyenek. És ez csak a zebra kérdése, de vannak olyan járdaszakaszok, ahol még a legjobb kerekű babakocsival is nehézkes a haladás. Pedig nem mindenki vásárol olyan járművet, amit kifejezetten buckás terepre szántak. Én egy kisvárosban élek, de jártunk már a fővárosban és egyéb helyeken is, sajnos sehol sem jobb a helyzet. De, hogy mégis hogyan vészeld át a gyalogos túrákat? Az járdák javítását illetően nincsenek ötleteim, de hoztam pár tippet, hogy legalább a hisztit el tudjuk kerülni és elég legyen csak az útra figyelni.

{adselite}

Nasi: Mindig legyen kéznél valamilyen ennivaló és innivaló, amit a baba szívesen fogyaszt. Nálunk az is sokszor bevált, hogy például reggel úgy indulunk el, hogy útközben eszi meg a kis pogácsáját, vagy bármi mást. Ezzel nagyon sok időt és türelmet nyerhetünk.

Játék: A kedvenc játékon kívül érdemes a magunkkal vinni egy olyan játékot is, amivel már régen játszott, hogy az út alatt ismét fel tudja fedezni. (Persze az is lehet, hogy nem hat majd újra az újdonság varázsa, de egy próbát megér)

Beszélgetés: Kifejezetten tartalmas lehet a séta, ha közben felfedezitek a környezetet. Nagyon izgalmas lehet a körülöttünk lévő világ a kicsiknek. Ne csak csendben ballagjunk, beszélgessünk velük.

Alvás: Nálunk sosem jött be, hogy alvásidőben indultunk el. Ha esetleg a babakocsis szunyókálásra apelláltunk, akkor az biztosan nem jött össze. Ellenkező esetekben viszont voltak sikerélmények, nézhettem már séta közben, ahogy békésen szundikált.

Tömegközlekedés: Nem csak nekünk lesz kényelmesebb az ügyeket elintézni, de külön élményt okozhatunk, ha felszállunk egy buszra, vagy villamosra, esetleg a metróra.

Élményekkel teli, szép sétákat kívánok! :)

Még több bejegyzést a TesztelM Blog írójától itt találtok.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram