5 dolog, amit máshogy csinálnék, ha most várnám első gyermekem

2017. szeptember 07.
Szerző:  Cukimamik Team
5 dolog, amit máshogy csinálnék, ha most várnám első gyermekem
Az egyik legjobb barátnőm most várja első gyermekét. Ahogy mesélni szokott arról, hogy hogyan állnak a babakelengye beszerzésével folyton az jut az eszembe, hogy mi hogyan tettük ugyanezt, több mint két évvel ezelőtt. Imádtam azt az időszakot. Keresgélni, hogy ki mit ajánl, azokat hol lehet beszerezni, melyik márkát érdemes venni, vagy legyen inkább a márka nélküli? Nagy kérdések, nagy döntések, de én hihetetlenül élveztem.


Amikor a várandósság idején elkezdjük beszerezni a babakelengyét, akkor szinte minden pár hosszú távra gondolkodik és igyekszik a legjobb megoldást megtalálni. De szerintem nagyon sok felől vannak a leendő szülők befolyásolva és sokszor olyan dolgokat is rájuk tukmálnak, amire nem igazán van szükség.
Most összegyűjtöttem 5 olyan dolgot, amit biztosan nem vennék meg újra, ha most várnám az első kisbabámat.

1. Babakocsi: Most már valószínűleg nem vennék 3 az 1-ben babakocsit, mert bár nagyon szerettük a babakocsinkat, nem igazán tudtuk mind a 3 funkcióját kihasználni. Mi többnyire autóval közlekedünk és könnyű és viszonylag kisméretűre összecsukható váza van, de azért mire a sport részhez érkeztünk, addigra kerestünk egy másik megoldást, ami mellé a csomagtartóban más is befér. :)

2. Gyerekágy: Abból is a több az egyben elvet néztük és így választottunk egy pelenkázó és kiságy egyben kombót, amit később komóddá és ifjúsági ággyá lehet alakítani. Nem egy rossz megoldás, ráadásul ár-érték arányban is elég jó volt. Viszont eléggé behatárol, és most már úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy ha végleg leállunk a rácsos ágyról, akkor ezt alakítjuk majd tovább. De természetesen ez még változhat.

3. Cumi: Mi 2 db cumit vettünk először. 2 olyan terméket is vettünk, amihez adtak cumit ajándékba és a sok babás, kismamás rendezvényen is kaptunk 2-3 db-ot. Szóval rendesen fel lettünk tankolva. Viszont azzal nem számoltunk, hogy Patrik kb. 3 hónapos koráig fogadta el a cumit, így az ajándék cumikkal is jól elletünk volna.

4. Kókuszpólya: Arra számítottam, hogy majd a szülés után azt a pöttöm kisbabát sokkal könnyebb lesz majd ebben tartani. Bár őszintén, inkább a látogatók miatt gondoltam jó megoldásnak, hogy nekik tudjam odaadni ebben úgy, hogy közben ne kelljen azon rettegni, hogy vajon jól fogják-e. Azzal nem számoltam, hogy erős, masszív kisbabám születik, aki a közel 4 kilójával könnyen tartható bármilyen pólya nélkül is.

5. Párnás ágynemű szett: Igazából a párnát így is feleslegesnek gondoltam, de mivel szettben lehetett venni nem volt más választásunk. De nem nagyon használtuk még a takarót sem, mert eleinte pléddel takartuk be és amint megtaláltuk az ideális hálózsákot onnantól csakis abban aludt. Szóval ez a szett is várathatott volna magára egy pár évet.

Természetesen ezzel a listával nem az a célom, hogy bármelyikről is bárkit lebeszéljek, önmagában mindegyik nagyon jó termék, de gyakorló anyukaként ma már máshogy látok sok mindent és a mi élethelyzetünk miatt már ezeket valószínűleg nem szerezném be. Legközelebb azt az 5 dolgot hozom el, amit biztosan újra vennék.

Még több bejegyzést a TesztelM Blog írójától itt találtok.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram