Szösszenet az apákról - nem csak anyáknak

2016. június 22.
Szerző:  Pethő Orsolya, pszichológus
Szösszenet az apákról - nem csak anyáknak
Ugye egyetértünk abban, hogy az apák máshogyan játszanak a gyerekekkel, mint ahogyan mi, anyukák szoktunk? Ünnepeljük őket nem csak APÁK NAPJÁN úgy, hogy megemlékezünk mindarról, ami rájuk jellemző, és annyira, de annyira klassz! Amikor végre hazajönnek, és belefeledkeznek a játékba, mi, anyák, csak sápítozunk, aggódó arcot vágunk, és inkább oda se nézünk. Ők az őrült, kicsit veszélyes, és meglehetősen hangos játékok szakértői.


Mindenben profik, amihez fizikai kontaktus szükséges. Szuperül muzsikálnak azokban a játékokban, amelyeknek természetes velejárója a gurgulázó kacagás. És ez jó! Nagyon jó! Mert a nevetés kémiailaig is hatással van a szervezetre. Csökkenti a stresszt, csökkenti a szorongást, erősíti a kapcsolódást.

apanak_lenni

Amikor apa beszáll a játékba, a gyerek izzad, sikít, kacag, így még több stressztől szabadul meg. Attól a stressztől, amelyeket amúgy hiszti roham, vagy komoly ellenkezés kapcsán vezetne le. Hát kedves apukák, gyertek haza hamarabb, és játsszatok a kölkökkel, mert imádják, és szükségük van rá. Mi pedig majd nem nézünk oda, de azért az illendőség kedvéért kicsit sápítozunk.

Tudnotok kell, ha apa sokat birkózik, kergetőzik, és egyáltalán őrültködik a kölkökkel, akkor a gyerekek:

- Szófogadóbbak lesznek
- Kevesebbet hisztiznek
- Kevésbé lesznek agresszívek
- Kevésbé lesznek szorongóak
- Jobban alszanak

Kell ennél több? Apukák, sok múlik rajtatok!!!

 

Pethő Orsolya, pszichológus

Ha nevelési gondjaid vannak, itt kérjél időpontot: www.kolyokszerviz.hu

kolyokszerviz

kép forrás: babynameslog.com, everydayfamily.com

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram