Aktívmami egészségkuckója

2017. máj. 02.
Szerző:  Szmercsányi Zsuzsi
Aktívmami egészségkuckója
Miért Aktívmami és miért egészségkuckó? Először is, szeretettel üdvözöllek itt nálam. Aki veled szemben kucorog itt a kuckóban, Szmrecsányi Zsuzsi, fitnesz edző, gerinctréner, várandós torna oktató, Loveyourbelly oktató, core-tréner és kismamacoach, az Aktívmami mozgásprogramok kidolgozója, és nem mellesleg két csodálatos kisfiú anyukája. Velem tudsz itt beszélgetni a jövőben, de mögöttem állnak az Aktívmami Program végzett oktatói is. Mi mind anyukák vagyunk, akár csak te, és szerintem a mindennapokban nagyon hozzád hasonló élethelyzeteket élünk meg.

Nem tudom, te hogy vagy ezzel, de mi a lányokkal nagyon szeretünk mozogni, de az Aktívmami nem csak erről szól, erről árulkodik az elnevezés is.

boldog anya


Ezért is adtam ezt a nevet a blognak is, hiszen amiről itt szó lesz, az minden, amiben mi hiszünk, ami foglalkoztat minket, úgy is mondhatnám, ami a küldetésünk.


Mivel a blogot én, Zsuzsi írom, a továbbiakban egyesszámban beszélek az egyszerűség kedvéért.

Miről is lesz itt szó az egészségkuckóban?


Minden olyan dologról, ami valamilyen módon érinti a testünk vagy a lelkünk épségét, segíti, és építi azt. Igen, a mozgás az egyik ilyen dolog, de ez csak egy aprócska szelet.

Amikor valaki egészséges életmódról vagy életmód váltásról beszél, akkor sokszor annyit ért rajta, hogy elhagy pár nagyon egészségtelen dolgot, esetleg azokat más, egészségesebbnek gondolt alapanyaggal helyettesíti és/vagy elkezd mozogni.
Én tovább szélesíteném a kört, mert ide tartozik a stressz csökkentése, a belső világunk szemléletünk, hozzáállásunk és a személyiségünk fejlesztése, a tanulás, a szabadidő kellemes eltöltése, a feltöltődés, a hobbi, az egészséges emberi kapcsolatok, a környezet védelme, a vegyi anyagok mellőzése a mindennapokban, a tápanyagok és azok hatásának jobb ismerete, az összekapcsolódás a természettel és még sorolhatnám. Maguk a témák is igen összetettek, hiszen a vegyi anyagokat használjuk a háztartásban, a kertben, tároljuk a hűtőben, és rákenjük a bőrünkre.

Egészen biztos vagyok benne, hogy szépen lassan mindenről fogunk beszélgetni.
És én valóban beszélgetni szeretnék veled, kíváncsi vagyok a véleményedre, a történeteidre, arra, hogy te mit tapasztaltál az adott témában, vagy hogy képzeled el tapasztalat híján.

Hozok majd tippeket, ötleteket, de lesz, hogy én is csak beugrok sztorizni egyet, ahogy az órák után az öltözőben szoktuk a csajokkal.

Tehát üdvözöllek itt nálam, örülök neked, remélem még sokszor találkozunk!

Ha kérdésed van, vagy szeretnél megosztani egy történetet, ötletet, szólj hozzá a cikkhez kérlek!:)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram