Top 10 Készségfejlesztő játékötlet Húsvétra kisgyerekeknek

2016. március 03.
Szerző:  Cukimamik Team
Top 10 Készségfejlesztő játékötlet Húsvétra kisgyerekeknek
Jön a Húsvét! De milyen ajándékot kapjanak a legkisebb gyerekek? Olyat szeretnénk, ami nem a szekrény mélyén fogja végezni, ami valóban a korának megfelelő, jobb esetben fejleszti is, ami legalább addig leköti a figyelmét, amíg megisszuk a kávénkat.

 {adselite}

Nézzük, mit ajánl az Anya Paradicsom webáruház szakértője.

Húsvéti ajándék ötletek gyerekeknek:

1. 7-8 hónapos kortól már adhatunk a babának egymásba vagy egymásra rakható elemekből álló játékokat, amelyek segítségével fokozatosan megismeri a háromdimenziós világot.

husvet

2. Amikor már ül a baba, uncsi lesz a fürdés, hacsak fel nem dobjuk egy-két játszópajtással vagy pancsolókönyvvel. 

3. Másfél éves kortól ajánlottak a golyóvezetők, melyek a kéz izmait edzik. Ez elengedhetetlen az íráskészség kialakulásához. Ezenkívül segítik a logikus gondolkodást, és játék közben a színekkel is ismerkedhet a gyermek.

4. A járni tudó picik imádnak tolni maguk előtt valamit. A tologatós játékok hozzájárulnak a mozgáskoordináció és egyensúlyérzék megfelelő kialakulásához. 

husveti_jatek_tippek

5. A puzzle fejleszti a gyermek szín- és formafelismerő, valamint kombinációs készségét. Már 1 éves kortól kipróbálhatjuk a 3-4 darabból álló kirakókat. 

6. A zene pozitív hatása vitathatatlan, éppen ezért minden életkorban nagyon fontos. A kisbabák nagyon szeretnek zenélni, kezdetben bármilyen hang keltése boldoggá teszi őket. Válassz valamilyen játékhangszert, egy kis örömzenéléshez! 

husveti_ajandek

7. Alkotni mindenki szeret. Rajzoljatok, nyomdázzatok, gyurmázzatok minél többet! Játék közben fejlődik a plasztikai-, tér- és formaérzék, valamint a kreativitás. 

8. 3 éves kor körül beszerezhetjük az első dominókat, memóriajátékokat, egyszerűbb társasjátékokat

husvet_gyerek

9. A nagyobbacskák esetén, a nemek közti különbségeket sem hagyhatjuk figyelmen kívül - bár azért vannak átfedések. A kislányok szívesen főznek, takarítanak, a kisfiúk autóznak, barkácsolnak, így készülve a felnőtt szerepükre. 

10. Ám mit ér a Húsvét, ha nincs valami édes, kedves nyuszis, bárányos, csibés... egyszóval valami kifejezetten ünnephez kötődő dolog a csokitojások között? :)

 A játékok elérhetőek: www.anyaparadicsom.hu

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram