Szilveszter kisgyerekkel - 5 lépés, hogy remek napotok legyen

2015. december 30.
Szerző:  vajaskalács
Szilveszter kisgyerekkel - 5 lépés, hogy remek napotok legyen
A szilveszter is lehet jó buli a csemetékkel. Megmutatjuk, hogyan csinálj olyan délutánt és estét az év utolsó napján, amely gyereknek, felnőttnek egyaránt szórakoztató és különleges.

{adselite}

5 lépés, hogy a szilveszter kisgyerekkel szuper móka legyen:


Első lépés

A gyerekek aludjanak nappal! Ez egyébként is nagyon fontos a 6 éven aluli lurkók számára, akkor, amikor programot tervezünk délutánra és az este egy részére velük, pedig különösen az. Ezzel elkerülhető a fáradtság okozta hiszti és nekik is több energiájuk lesz a szilveszteri mókákhoz.

szilveszterMásodik lépés

Tervezz programot. Ha szeretnétek kimozdulni, válasszátok a hozzátok közel eső karácsonyi vásárok valamelyikét; koncertek, bábelőadások, forralt bor, a kicsiknek forró almalé, kenyérlángos és kürtöskalács.

Ám kifejezetten hideg időt mondanak, ami bizony sokunkat az otthonmaradásra csábít. Semmi gond, csináljatok nagy családi vetélkedőt délutánt;

- Virslievő verseny (ne a mennyiség, hanem a gyorsaság legyen a cél)

- Pogácsa szaggatás (mindenki kap egy azonos méretű kinyújtott tésztát, majd indulhat a szaggatás, aki hamarabb végez, az nyer)

- Memória-, társas-, kirakós játék

- Lencse-bab-borsóválogatás

- Táncverseny

és még sok egyéb...

Harmadik lépés

Használjátok ki, hogy ma lehet tűzijátékot használni. Ha van rá lehetőség, hely és némi hozzértés, a kis rakétákat imádni fogják a gyerekek. De ne becsüljük alá a csillagszóró hatását sem. A kicsik imádják nézni, és a 2,5-3 évesek már egyedül is foghatják őket. Fontos, hogy sose hagyjuk egyedül, felügyelet nélkül ezekkel az eszközökkel a gyerekeket!

szilveszter_kisgyerekkelNegyedik lépés

Mielőtt lefeküdnének a gyerekek tartsatok egy elő-koccintást. Számoljatok vissza együtt, mintha este 8-9-kor lenne éjfél, majd jöhet a babapezsgő és a himnusz.  Lehet konfettit dobálni, dudát fújni, virslit enni, de az örömködés végén fogmosás és alvás következzen. A kisgyerekekkel ne akarjuk "kihúzni" éjfélig, mert a végére nagyon nyűgösek lehetnek, és egyáltalán nem fogják élvezni a dolgot.

Ötödik lépés

A felébredés. Bizony sok gyerek felébred az tüzijátékokra. Ilyenkor legtöbbször sírva botorkálnak ki a szobájukból, vagy hívnak minket magukhoz. Nyugtassuk meg a kis riadt csemetét, vegyük ölbe, mutassuk meg neki - ha látszik valamelyik ablakból - a tüzijátékot. A látvány 98%-ban feledteti a zajt, és a gyerek máris remekül érzi magát. Várjunk addig, amíg a környező tüzijátékok szinte teljesen abbamaradnak, és csak ezután fektessük vissza.


Szuper családias szilvesztert!


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram