Ötletek hangulatos és frappáns karácsonyi fotózáshoz - Így tündököljön a család!

2015. december 16.
Szerző:  vajaskalács
Ötletek hangulatos és frappáns karácsonyi fotózáshoz - Így tündököljön a család!
Mindenki szeretne szép képeket készíteni karácsonykor, amik épp olyan különlegesek, és csodásak, mint maga a szeretet ünnepe. Mutatunk néhány igazán frappáns, és esztétikus képet, kis "elkészítési" útmutatóval, hogy idén a te családi fotóidból is áradjon a meghitt hangulat.

wellness_akcio

{adselite}

Fotózz karácsonyfa előtt

Az egyik kedvencünk, mikor csak a csemeték sziluettje látszik, háttérben a csodás fényőfával. Kapcsold le a fényeket, vedd le a vakut, és állítsd be a piciket a fa elé. Egyszerű, nem? - mégis szuper hangulatos képek készíthetőek így.

karacsonyi-hangulat
Ugyanez a felállás, csak épp a kicsi most a fa mellett álljon. Annyiban érdemes játszani a kép készítésekor, hogy a csemetével ellentétes oldalon, a fa mellett kapcsolhatunk egy kislámpát, hogyha nem 5 méteres fánk van, 60 méternyi izzóval.

karacsonyi_fotok

Elő a gömbdíszekkel

Ehhez a családi portréhoz jó ha van egy átlagosnál nagyobb gömbdíszünk. Szorosan bújjunk össze, apa - akinek a leghosszabb a karja - eltartja a gömböt, anya pedig fotózzon. Mindig álljatok a fényforrással szemben, és soha ne használjatok vakut közben.

karacsonyi_csaladi_kep
A gömdísz remek kellék is lehet, kisebb, nagyobb gyerekek kezében. A háttér lehet  a karácsonyfa, a lényeg, hogy ne felülről készítsük, hanem hasaljunk le a csemeték szintjére.

karacsonyi_babaKarácsonyfa izzókra fel

A fényfüzérek is jó szolgálatot tehetnek. Minden gyerek fantáziáját megmozgatják, szeretnének vele játszani. Most hagyd nekik.  Felülről, vagy épp szemből is fotózhatod, mindenhogy édesek lesznek. Sose hagyd azonban őket a karácsonyi izzókkal felügyelet nélkül.

karacsonyi_babafoto

TIPP:

Ezen a képen jól látszik, hogy mekkora különbség van karácsonyfa-gyerek közös fotóin. Érdemes természetes fénynél - ugye a vaku természetellenességet és felesleges árnyékot kölcsönöz a képnek -, a picit kicsit előrébb leültetve - hogy valóban látszódjon az a szép fa, és ne a talpát örökítsük meg - készíteni a képet.

tippek_fotozashoz

 

Amennyiben mégis szeretnéd egy profi fotósra bízni a karácsonyi képeket, vagy csemetédről, családodról készítettnél pár édesen profi képet, akkor nézd meg az Elkapott Pillanatok oldalát.

"Célom, hogy igényes és egyedi fényképekkel örökítsem meg a gömbölyödő pocakokat, a ráncos kis újszülött talpakat, a csodálkozó babaszemeket, az első lépéseket, a fülig érő mosolyokat és a krokodilkönnyeket egyaránt. Tudom milyen anyának lenni, ezért a fotózás során a babák és mamák felejthetetlen pillanatainak megörökítésére törekszem." - Tungler Andrea, fotós

 csaladi_fotozas_budapest


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram