Nyomtatás

Karácsonyi hangulat - ötletek az otthonunkba

2015. november 08.
Szerző:  vajaskalács
Karácsonyi hangulat - ötletek az otthonunkba
A Karácsony közeledtével mindenki kicsit jobban vágyik a meghitt, melegséget árasztó otthonra. Az estét meg se várva, már délután besötétedik, ami a kedvünket is borongósabbá teheti. Az ünnep közeledte remek alkalmat teremt, hogy a lakásunkat feldíszíthessük; fények, illatok, csillogás és ragyogás töltse meg a szobákat. 

{adselite}

Illatozzunk

A gyertyák nem csupán pislákoló fényükkel varázsolnak el minket, de némi pluszt hozzájuk adva, abszolút karácsonyi hangulatot kölcsönöznek akár önmagukban is. Az alma, fahéj, vanília tipikusan téli süteményekhez kötődnek. Vehetünk eleve illatosított gyertyát, vagy készíthetünk mi magunk is. Egy vanília illatú gyertyát, melyet fahéj rudak ölelnek körbe, nem nehéz megalkotni, ám a hatása annál tündöklőbb lesz.

karacsonyi_gyertya

Díszítsünk gömbökkel

A színes, fényes, csillogó gömbdíszeknek már nem csupán a fenyőfán van helye. Szép hangulati elemeket készíthetünk belőlük. Fűzzünk fel pár darabot szép szalagra és akasszuk az ablakhoz, vagy épp a csillárra, tegyük őket egy tálba, de vízbe helyezve úszó gyertyákkal kombinálva is meseszép dekorációk. Felhasználásuknak csak a fantáziánk szabhat határt.

karacsonyi_dekoracio

Fenyőt már szenteste előtt

A fenyőágakkal - vagy épp mű társaikkal - remekül meg lehet teremteni a karácsonyi készülődéshez elengedhetetlen hangulatot. Az ablakpárkányra tett girland, vagy ágakból megkomponált "virágcsokor" bűbájos és egyben csodálatos díszítés. Az igazi fenyőágak illata pedig utánozhatatlan.

karacsonyi_dekoracio

Apró fények

A karácsonyfa izzók, füzérek is tökéletes társra találhatnak a díszítés során a karácsonyfa ágakkal, gömbdíszekkel, ablakkeretekkel, vagy épp egy üres fallal. Életünkhöz, aktuális hangulatunkhoz, helyiséghez mérten válasszunk a színes, vagy fehér fények közül. Csodálatos mikor csak ezek a kis fenséges villanyfüzérek világítanak. 

karacsonyi_dekoracio

Ajtódísz

Amikor hazaérünk, nem mindegy mi fogad minket. Tévhit, hogy a szomszédoknak díszítjük kívülről a lakásunkat, házunkat. A hangulat, az érzés, amit ez az ünnep képvisel magával ragad minket, melyet minden percben szeretnénk átélni.  Merjünk változtatni a megszokott kör alakon. Egy-egy kifestett képkeret is bátran ünnepélyesíthető, és remekül passzol az ajtó szögletes alakjához is. 

karacsonyi_ajtodisz

  

 z