A legszuperebb Mikulás ajándékok, amik bekerülhetnek a csizmába

2020. november 23.
Szerző:  Reni
A legszuperebb Mikulás ajándékok, amik bekerülhetnek a csizmába
Az ünnepi időszak a gyermekek számára egyértelműen december elsejével veszi kezdetét. Az adventi naptár ablakait nyitogatva azonban hamar elérkezünk ahhoz a naphoz, amikor reggel, az álmos kis szempárok villámgyorsan nyílnak ki, hogy meglessék, mit is hozott nekik a Mikulás.

Sok bolt kínál előre elkészített Mikulás csomagokat, de mi arra buzdítunk, hogy Te magad állítsd össze csemetéd meglepetését, amit örömmel fog megtalálni december hatodika reggelén. Egyrészt sok ilyen tematikus összeállításban nem lehet megnézni, hogy a benne található csokoládék milyen minőségűek. Jó tudni, hogy a csokoládét szívesen helyettesítik olyan kakaós bevonó masszával, amiben a drágább kakaóvaj helyett olcsóbb növényi zsiradékot tesznek. Másrészt így elkerülheted, hogy az egész csomag csupa édességből álljon.

Mit hozzon a Mikulás?

Tény, hogy a cipőkbe, csizmákba rejtett apróságok alapvető és számottevő részét a különböző nyalánkságok teszik ki, de nem mindegy, hogy ezek milyenek. Tehetsz bele jó minőségű csokoládé figurát, müzli szeletet, aszalt gyümölcsöt, kekszet, nápolyit vagy épp rendes gyümölcsöt, amire például rajzoltál mosolygós arcocskát. Légy kreatív és lepd meg azokkal, amiket valóban szeret.

A kisgyerekek, akik még nem igazán esznek édességet, kaphatják például a kedvenc bébi desszertjüket is, hiszen épp úgy fognak neki örülni, mint a nagyobbak egy Mikulás figurának.

Sokaknál apró kis játék is kerül a Mikulás csomagba. Nem én leszek az, aki erről lebeszél, de, ha már ez a szokás, próbálj olyat találni, ami befér a cipőjébe. Egyrészt költséghatékonyabb, másrészt izgalmasabb, ha nem látja meg egyből.

A virgácsról se feledkezz meg, hiszen a Mikulás a gyermek egész éves magaviseletét értékeli. Azzal, ha van a csomagban virgács is, érezteted a gyermekeddel, hogy senki sem tökéletes, ahogy ő sem az – nem kell tehát erre törekednie, mivel sosem érheti el és csak frusztrációt okozna benne. Ezzel távolról sem ártasz, hiszen a jó és a rossz vegyesen kavarog mindenkiben, a cél pedig az, hogy a jót erősítsük. Ezért van a sok csoki, gyümölcs mellett egy apró virgács is. A gyerek számára ezzel kézzelfoghatóvá teheted a viselkedését és azt, hogy a hibáival együtt fogadjátok el.

Hangold össze a rokonságot!

A nagyszülők előszeretettel adnak a gyerekeknek csokit, nyalókát, cukorkát, de érdemes őket is a valamelyest egészségesebb, kevésbé túlcukrozott édességek felé terelni. Persze csak szenzitíven tálald a dolgokat, ne bántsd meg őket, hiszen ezeket örömmel és szeretettel adják az unokáiknak.

{adselite}

Amennyiben mégis sok édes finomság gyűlne össze, tedd egy nagy tálba mind, ami kerüljön a gyermek számára látható, ám elérhetetlen helyre. Beszéld meg vele, hogy minden reggel/ ebéd után előveszitek, és ő választhat magának egy nagyobbat vagy két kisebbet.  Így kontroll alatt tudod tartani az édesség fogyasztását, és nem jársz úgy, hogy egyszerre rengeteget megeszik, amitől vagy túlpörög vagy rosszul lesz.

 

Képek: pexels.com, pixabay.com


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram