Karantén-húsvét, avagy hozd ki az idei nyuszis ünnepből a legtöbbet

2020. április 07.
Szerző:  Reni
Karantén-húsvét, avagy hozd ki az idei nyuszis ünnepből a legtöbbet
Az idei húsvét nagyfokú kreativitást vár el tőled. Nem lesz nagy családi látogatás, egész napos locsolóvárás, hatalmas kirándulás, de Te egy percig se érezd úgy, hogy ezzel veszítenél bármit is – fogd fel új hagyományok megteremtésének lehetőségeként, egy kevésbé mozgalmas és adott esetben stresszes ünnepi időszakként. Érd el, hogy gyermekeid évek múltán kedves emlékekkel telve gondoljanak vissza az önkéntes karantén alatti húsvét megélésére.

A legtöbb szokáson nem kell feltétlen változtatni, de most egy intimebb, bensőségesebb húsvétra nyílik lehetőségetek. Hidd el, minden csak hozzáállás kérdése: ez lesz az első alkalom, hogy este nem kötelező a mindenféle parfüm illatfelhő miatti hajmosás, nem kell vendégváró falatokkal készülni, nem kell szoros időbeosztást készíteni… stb. Természetesen ünnepekkor hiányzik a szeretteinkkel való kapcsolódás, de az igazi kötelék nem függ a köztetek lévő távolságtól. A szeretet, és annak éreztetése nem csupán egy személyes találkozó során mutatható ki.

Forrás: Unsplash

Most mutatunk pár ötletet, amivel a karantén-húsvétot is csodás ünneppé varázsolhatod:

  • Főzzetek együtt a családdal - A telefon vagy valamilyen videóhívás is képes összehozni az embereket. Osszátok meg egymással a nélkülözhetetlen és igen kedvelt húsvéti recepteket és készítsétek el egymástól távol mégis közel. 
  • Kézműveskedjetek a gyerekekkel - Rajzoljanak a nagyszülőknek, fessetek együtt tojást, készítsetek húsvéti asztaldíszt.
  • Rendezzetek főzőversenyt – A nagymamádnak, édesanyádnak biztosan van olyan receptje, amit mindig ki szerettél volna próbálni, de nem mertél, hisz ők olyan tökéletesen el tudták készíteni. Nos, erre most itt a tökéletes alkalom, de ne egyedül vágj neki! – a legmókásabb, ha a rokonságban érez magában némi versenyszellemet más is. A végeredményről pedig mehetnek a közös csoportba a képek, videók.
Forrás: Unsplash
  • Adjatok egymásnak kihívásokat – Ez különböző témakörök köré épülhet, mint a fent már említett sütés-főzés vagy épp lakásdíszítés, tojásfestés…
  • Rendezzetek tojásvadászatot – Erről a hagyományról sem kell lemondani, hiszen a kertben vagy a lakásban most is elrejthetsz a gyerekeknek tojásokat, amiket megkereshetnek.
  • Öltözzetek szép ruhába, némi csavarral – Mivel nem mentek senkihez sem vendégségbe, belefér, hogy miután „kiöltöztetek” furán nézzetek ki.  Bízzátok rá magatokat a gyerekekre, akik ezt nagyon fogják élvezni, és az ő vidámságuk igen ragadós.
  • Locsolás – Azért, mert fizikailag nem nyílik rá lehetőség még telefonon, videóhívás formájában megvalósulhat. A locsolóvers elmondása után, mehet a monitorra némi kijelző tisztító spray, de az is mókás, ha a férfiak magukat parfümözik be ilyenkor – legalább megtudják milyen is a húsvét nőként.
  • Cseréljétek fel a szerepeket - Ha eddig apa feladata volt a sonka, anyáé pedig a süti, ez legyen idén pont fordítva. Segíteni ér, de a munka tevékeny részében nem lehet segítő kezet nyújtani.

{adselite}

A nevetés rengetek helyzeten átsegít, törekedj erre! Próbáld sok együtt töltött minőségi idővel és humorral kezelni az idei karantén-húsvétot, és hozd ki belőle a legjobbat.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram