Ha már egyszer újévi fogadalmakat teszel, tartsd is be őket

2019. december 28.
Szerző:  Cukimamik Team
Ha már egyszer újévi fogadalmakat teszel, tartsd is be őket
Ez a bejegyzés nem arról fog szólni, hogy mit, és hogyan tervezz meg 2020-ban. Annál inkább arról, miért érdemes belevágni az újévi fogadalmakba…

2020-ban ígérem, hogy nem fogok annyit kiabálni a gyerekkel- nem mintha azt bárki észrevenné, hogy hányszor NEM kiabálok!

Ígérgethetjük magunknak, hogy majd holnap….Álmodozhatunk tökéletes alakról, miközben felzabáljuk a gyerekek maradékát, babakocsit tologatva a legfinomabb péksütivel és egy kávéval nyomjuk el magunkban a fáradság jeleit…siránkozunk, hogy a terhesség…és a szoptatás…és az anyaság alatt felszedtünk néhány kilót kéretlenül, de nem teszünk annak érdekében SEMMIT, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Az egyik legfontosabb, hogy maradjunk reálisak, ne akarjuk egyből azt a tökéletes alakot, amit titokban az instagramon like-olgatunk. Tehát először kitűzünk egy reális célt, fogadalmat, amit valóban teljesíteni is tudunk. Maradjunk a fogyásnál- úgyis ez a közkedvelt fogadalmak egyike- megfogadjuk, hogy autó helyett inkább babakocsit fogunk tologatni.;)

2020-ban megígérem magamnak…lássuk be, sokszor végiggondoljuk, s bűnbánóan rohanás közepette még fogadalmat is teszünk magunknak, de a kigondolt szavak, tervek odavesznek a semmiben…MERT sokszor arra sincs időnk, hogy megálljunk, és magunkra szánjunk egy kis időt! Anyák vagyunk, mindenkiről gondoskodunk, csak sokszor magunkról nem. Szomorú, de sajnos így van.

AMIKOR TERVEZEL, OLYANKOR MEGÁLLSZ, MAGADRA FIGYELSZ, ÉS A VÁGYAIDAT PAPÍRRA VETED. MEGSZERVEZED AZ ÉLETED, MELYBEN MAGADNAK IS IDŐT ADSZ!

Sokkal több időt kellene magunkra fordítani. Jegyezd meg!- Te vagy az első!  Ahhoz, hogy gondoskodni tudjunk a családunkról, először nekünk kell rendben lenni.

2020-ban elvégezzük a kötelező vizsgálatokat: Nemcsak a gyerekeket visszük el, hanem magunkat is elcibáljuk. Nem halogatjuk, időpontot kérünk január első hetében a következő vizsgálatokra. Még jó, hogy van egy szuper Cukimamik Határidőnaplód, amiben vezetni tudod az életed!:)

  • Nőgyógyász
  • Mammográfia
  • Fogorvos
  • …és Te tudod, mire van még szükséged.

AMIKOR LEÍROD A CÉLJAIDAT, EZZEL MÁR EL IS KEZDTED MEGVALÓSÍTANI…

Végzős középiskolás koromban a marketing tanárunk az utolsó együtt töltött óránkon azt mondta nekünk: „Vegyetek elő egy papírt, és írjátok le, mit szeretnétek elérni a következő 5 évben, vagyis írjatok egy 5 éves tervet!” 18 éves voltam, és igazán komolyan vettem a feladatot, mint ahogy mindenki. Leültünk, és felsoroltuk, hogy mit fogunk elérni 5 év múlva. A tanárunk 5 év múlva összehívott bennünket, leültetett, és elővette az 5 éves tervünket, amit én már el is felejtettem. Számomra is nagy döbbenet volt, amit felsoroltam rajta, és az, hogy 100%-ban úgy alakult az életem, ahogy leírtam.

AKÁR HISZEL BENNE, AKÁR NEM, EZ MŰKÖDNI FOG- Ha nem hülyeségeket írsz.

A prioritás, a fontossági sorrend változott, mint, ahogy a célok is. De működik! Az első fogadalomból kiindulva szánj időt magadra, és írd össze, hogy mit szeretnél 2020-ban elérni! Gondold végig, és írd le! Ne csak végiggondolod, hanem írd is le a terveidet! Este, amikor a gyermeked alszik, vagy amikor van egy kis üresjáratod. Találd meg azt az időt, amikor meg tudod tervezni az életed!

NAGYON FONTOS, HOGY AMIT LEÍRSZ HIGGY BENNE!

Annak nincs értelme, hogy olyan fogadalmakat írj, amiről tudod, hogy úgysem tudsz megvalósítani. Ha elértél egy célt, újabbat tűzhetsz ki magad elé, de először teljesítsd az első küldetésed.

HA SIKERÜLT TELJESÍTENI A KIHÍVÁSOD, CÉLKITŰZÉSED, FOGADALMAD-NEVEZZÜK BÁRHOGY IS-, BÜSZKE LESZEL MAGADRA. NAGYON BÜSZKE LESZEL. EZ PEDIG HATALMAS ERŐT, ÖNBIZALMAT, POZITÍV ENERGIÁT SZABADÍT FEL BENNED.

Mikor kezded az újévi fogadalmaid?:)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram