Így tedd meséssé az ünnepi készülődést!- Adventi Programok 2020.

2019. november 23.
Szerző:  Cukimamik Team
Így tedd meséssé az ünnepi készülődést!- Adventi Programok 2020.
Összeszedtünk Nektek néhány adventi programot, melyeket kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak.

Mikulás Expressz 

A minden évben hatalmas népszerűségnek örvend a Mikulás Expressz, amely közel 20 éves múltra tekint vissza. Idén a Nickelodeon segítségével valósítja meg a Vasúttörténeti Park ezt a különleges programot, amely december 6-tól 8-ig tart.  A Nyugati pályaudvart és a Vasúttörténeti Parkot összekötő vasútvonalon végigpöfögő csodaszép karácsonyi díszekbe öltözött különleges gőzös mellett, varázslatos interaktív műsor, és természetesen a Mikulás várja a gyerekeket. Idén újdonság, hogy ezen a hétvégén a kerti vasúttal is lehet tenni egy kört, és élvezni a karácsonyi hangulatú téli táj szépségeit.

A programról bővebben ITT olvashattok. 

{adselite}

Hófödte Álom - Ősi cirkuszi mese a Fővárosi Nagycirkuszban

Október 12-től december végéig  látható a Fővárosi Nagycirkusz téli műsora, a Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese címmel. A karácsonyi hangulatról, és a tartalmas szórakozásról az Észak-Szibériából, Jakutföldről érkező artistaművészek gondoskodnak egy varázslatos műsor keretében. Idén egy kerek történetet mesél el nekünk a Fővárosi Nagycirkusz, két konferanszié segítségével. Találkozunk majd lovakon vágtázó és szaltózó hősökkel, a  jégtündér hófehér galambjaival, izgalmas hintaszámmal, kelekótya bohócokkal, akrobatikus zsonglőrszámmal, látványos tömegjelenetekkel, romantikus levegőszámmal és megannyi varázslattal.

A programról bővebben ITT olvashattok. 

Kép forrása: Tickethungary.hu

Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren 

Minden évben kötelező program meglátogatni legalább egy adventi forgatagot. A tömeg ellenére jól esik egy bögre forralt bor, vagy egy finom kürtőskalács. Mindezek mellett kóstolhatunk más különlegességeket is, és változatos, minőségi programokon vehetünk részt a Vörösmarty téren hagyományosan megrendezett vásárban.

A programról bővebben ITT olvashattok. 

Kép forrása: Pinterest

Nagykarácsonyi Mikulásfalva

Szuper kis ünnepi helyszínen barangolhattok- kezetekben a Mikulás melengető kakaójával- néhány km-re Budapesttől, Nagykarácsonyban. Kézműveskedés, adománykuckó, állatsimogató, körhinta, Olaf, Rudolf, és interaktív mese is vár rátok.  

FONTOS! 2019.11.18-án egy elektromos hiba miatt a Mikulásházban tűz ütött ki. Szerencsére nem sérült meg senki, de az eset természetesen károkkal járt. Tudomásom szerint már szombattól újra működik a Mikulásház, de segítséget, és adományt elfogadnak a Facebook oldalukon megtalálható számlaszámon. Ne legyen egy csalódott gyerek sem Mikulásfalván! :)

A programról bővebben ITT olvashattok.

Kép forrása: Nagykaracsony.hu

MikulásGyár

Emeli az adventi időszak fényét, ha a karácsony szellemében rászoruló családoknak szerzünk örömet az adományainkkal. Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet vár adományként a MikulásGyár. Tudom, hogy felesleges felhívni rá a figyelmeteket, de az adományozás nem a lomtalanítás ideje. Adjatok olyat, aminek a ti gyermeketek is örülne. Annak érdekében, hogy mindenkinek élmény legyen az adakozás, a szervezők különleges programokkal várják az idelátogató családokat. Többek között Joulupukkival is találkozhattok. A MikulásGyár 2019. november 29. és december 21. között tart nyitva a Millenáris Parkban és a Lurdy Házban.

A programról bővebben ITT olvashattok.

Kép forrása: Turizmus.com

Jégfolyosó

A Jégfolyosó egy elképesztően látványos jégpálya Budapesten a XXI. kerületben a Szent Imre téren. A tervek szerint hétköznap 14:00-tól 22:00-ig, hétvégén pedig 8:00-tól 22:00-ig tart nyitva, 2019. november 29. és 2020. január között. Nagy lesz a nyüzsgés, de este is látogassatok el, hagyjátok hogy elkápráztasson titeket a látvány :)

A programról bővebben ITT olvashattok.

Kép forrása: Pinterest

Advent a Várkert Bazárban

Már 5. alkalommal kerül megrendezésre ez a fantasztikus programsorozat, ahol december 1. és 22. között, vasárnaponként hangolódhattok a karácsonyra. Minden korosztály számára tartogat különlegességeket a Várkert Bazár, így igazi családi feltöltődésre számíthatsz.

Egész nap ingyenes kézműves programokkal, koncertekkel, mesejátékokkal, workshopokkal, kortárs iparművészeti vásárral találkozhattok. De az ünnepélyes gyertyagyújtás sem maradhat el, ami még meghittebbé varázsolja az adventi készülődést.

A programból bővebben ITT olvashattok. 

Kép forrása: Varkertbazar.hu

Fényvillamos

Menetrendszerint kívül-belül fényfűzérbe borul a nosztalgiavillamos idén is. Mindenképpen menjetek vele egy kört, de az sem utolsó ha csak az utcáról csodáljátok :)

A programról bővebben ITT olvashattok. 

Kép forrása: Pinterest

Mézeskalácsváros a Bálnában

A tavalyi mézeskalácsváros 500 mézeskalács épületből állt. Reményeim szerint idén sem lesz ez másképp. Elbűvölő sétálgatni a hangulatos, egyedi mézeskalács építmények között. A család minden tagját elvarázsolja. Különösen nagy dolog ez annak fényében, hogy a várost 2000-2500 önkéntes hozza össze, és a világ minden tájáról vonzza a látogatókat.

A Mézekalácsváros előreláthatólag december 27-től február végéig lesz megtekinthető.

A programról bővebben ITT olvashattok. 

Kép forrása: Balnabudapest.hu

MVM Jégkaland

Ha - csak - egy jót akartok ingyen korizni, és részt venni egy nagy közösségi mozgásélményben, akkor irány a Városligeti Műjégpálya! Menjetek el december 15-én vasárnap az MVM Jégkaland budapesti helyszínére! Budapesten, Jászberényben, Szegeden, Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Pécsett és Békéscsabán várja a rendezvény a korcsolyázás szerelmeseit. Vajon melyik város tudja leginkább megtölteni a pályát? Figyelem, a Jégkaland ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

A programról bővebben ITT olvashattok. 

Kép forrása: Pinterest


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram