Az egyik legtutibb ajándék: Könyvek karácsonyra

2017. december 12.
Szerző:  TesztelM blog írója
Az egyik legtutibb ajándék: Könyvek karácsonyra
Természetesen nem csak ezek közül a könyvek közül, de szerintem nincs karácsony ajándékkönyv nélkül. Hiszen egy könyv nem csak egy tárgy. Kaland, izgalom, szeretet, képzelet, álom. Bármi és minden, amit csak szeretnénk.

Hogy egy kicsit segítsünk összegyűjtöttünk pár karácsonyi témájú könyvet, amit mindenképpen érdemes beszereznünk ajándékba, vagy magunknak, ahogy jól esik.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl: Igazi karácsony – Boldizsár Ildikó meséjével – CD melléklettel

Ebben a könyvben több olyan dolog is van, ami nekem sokat jelent. Egyrészt maga a téma. Szuper lehet egy könyv, ami azt mutatja be, hogy mitől is különleges a karácsony, mi a titka. Másrészt Boldizsár Ildikó egy fantasztikus író, így az, hogy az ő meséje van benne még egy plusz pont. Ez mellett pedig tartozik a könyvhöz egy CD, amin vidám és meghitt karácsonyi dalok vannak, ami mindig jól jön az ünnepi készülődéshez. És ami még különlegesebbé teszi, hogy a Kolibri Kiadó ezzel a könyvvel a súlyos betegségből gyógyuló gyerekek kortársaik általi tanítását segítő KórházSuli programot támogatja. Ezek a kis plusz dolgok teszik az Igazi karácsonyt igazi karácsonyi könyvvé.

Susanne Gernhäuser: Keress, találj, mesélj! Boldog karácsonyt!

{adselite}

Én nagyon szeretem ezeket a keresős könyveket, mert mindegyik oldalhoz saját mesét lehet kitalálni, a kisebbekkel is lehet lapozgatni, könnyen lehet velük megismertetni mindenféle tárgyat, állatot, bármit. Ezzel a könyvvel a karácsonnyal kapcsolatos dolgok kerülnek előtérbe.

Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya – Télapó, Karácsony

A kedves kis történetek szinte minden kisgyerek szívébe belopják magukat. A Mikuláshoz és a karácsonyhoz kötődő meséi is biztosan nagy kedvencek lehetnek.

Legszebb karácsonyi történeteim

Szeretem azokat a mesegyűjteményeket, amikben nem csak mesék, de versek is helyet kapnak. Szerintem fontos, hogy lehetőséget adjunk a gyerekeknek, hogy ezt az irodalmi műfajt is megkedvelhessék. Ebben a könyvben versek és elbeszélések is segítenek megteremteni az ünnepi hangulatot.

Anne Ameling – Monika Parciak: 3-5-8 perces mesék- Mikulásra és karácsonyra

Hogy lehet-e időben, vagy hosszúságban mérni, hogy egy mese jó és szerethető-e, azt nem tudom, de néha nem árthat nekünk tudni, hogy milyen hosszú mese fér még bele, ha a harmadikat, vagy a negyediket kell még elmondanunk egy este alatt. Ebben mindenképpen nagy segítség lehet ez a könyv.

Kukucs, itt a karácsony

Mivel nálunk a tologatós kukucs könyvet váltak be először, így én azt minden kisgyerekes, könyvet megszerettetni próbáló szülőnek szívből tudom ajánlani. A karácsonyi téma még különlegesebbé teheti ezeket a könyveket.

Matt Haig: A fiú, akit Karácsonynak hívnak
Matt Haig: A lány, aki megmenteti a Karácsonyt

Bármennyire is inkább fiataloknak szánták Matt Haig könyveit, én tavaly elolvastam A fiú, akit Karácsonynak hívnak című könyvét, és kifejezetten tetszett. Úgy gondolom, hogy felnőtt fejjel sem árt néha olyan könyvet olvasni, amit gyerekeknek szántak, mert kifejezetten jót tehet, ha újra eszünkbe jut, hogy milyen hinni a csodákban, ha képesek vagyunk egy gyerek szemével látni a világot. Szívesen elolvasnám a legújabb könyvét is, ahol visszatérnek a régi szereplők is, de számos újat is megismerhetünk.

A felnőttekre is nyugodtan gondolhatunk.

Kathryn Taylor: Karácsonyi küldetés

Bájos szerelmi történet, ami karácsonyi időszakban játszódik. Csalódott nő, jóképű férfi, karácsonyi vásár, karácsonyi hangulat. Úgy gondolom, hogy így év végén nem is nagyon kell több egy bekuckózós, olvasós, romantikus könyv olvasásához.

Charles Dickens: Karácsonyi történetek

Van egyáltalán olyan ház, ahol ne lenne a könyvespolcon a Karácsonyi ének valamilyen kiadásban? Ha igen, oda mindenképpen érdemes beszerezni ezt a kiadást, ahol az angol író legismertebb műve mellett még 4 további karácsonyi-újévi történetével ismerkedhetünk meg.

Dorothea Benton Frank: Karácsony receptre – Minden családnak jár a varázslat

Ez a könyv amellett, hogy a karácsony igazi értékeit próbálja bemutatni, amellett számos receptet is elénk tár, ugyanis ez egy gasztroregény. Egy erős, határozott nőt mutat be, aki a felgyorsult világban élő, kaotikus családjába próbálja visszahozni gyerekkora feledhetetlen, gondtalan karácsonyait. Szerintem sokan lennénk még így ezzel.

Jamie Oliver: Karácsonyi receptek

Én azokat a gasztro műsorokat szerettem mindig is nézni, ahol az látszik, hogy nem csak beállítottak valakit a konyhába, aki el tudja készíteni az adott ételt, hanem aki élvezettel beszél a legjelentéktelenebb fűszerekről is. Aki lelkes, szinte csorog a nyála főzés közben, mert így tudja ugyanezt a hatást elérni nálam, a műsor nézése alatt. Jamie Oliver ebben az egyik legjobb. Szeretem, ahogy főz, amiket főz és szeretem a szakácskönyveit is és ezzel biztos, hogy nem vagyok egyedül. Szerintem a karácsonyi receptjeit is tuti kedvelni fogom.

 A TeszteIM blog írójának további bejegyzéseit ITT találod.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram