Örömteli várakozás- Programajánló gyerekeknek az adventre

2017. november 24.
Szerző:  Cukimamik Team
Örömteli várakozás- Programajánló gyerekeknek az adventre
Hogyan tegyük izgalmassá és eseménydússá a karácsonyt megelőző heteket? Íme, néhány program, ami a várakozással teli napokba elhozza az ünnep hangulatát.

Én kultúra párti vagyok. Nézhet a gyerek tévét, de olvassunk mellette sok-sok könyvet is. Menjünk moziba, de ugyanúgy a színház is kerüljön a programok közé. Nem akarom ezeket túlzásba vinni, de úgy gondolom, hogy ezek a rendezvények színesítik a gondolkodását, a látásmódját és mindenképpen csak jó hatással lehetnek a kicsikre és a kicsit nagyobbakra. Megpróbálok olyan szórakozási formákat is majd beilleszteni, amikkel biztosan tudom, hogy értékeket is közvetíthetek. Most karácsonykor különösen könnyen lehet belecsempészni az adventi készülődésbe ezeket a hangulatos, csinosan felöltözős, ünnepélyes rendezvényeket is, a szabadon szaladgálós, önfeledt dolgok mellé.

Álomutazó – mesemusical /2017. december 26. – 30./

Helyszín: BOK Csarnok (Volt SYMA Csarnok) 1146 Budapest, Dózsa György út 1.
„Idén karácsonykor újabb szuperprodukcióval és a legnagyobb sztárokkal térnek vissza A Játékkészítő alkotói. Miért álmodunk? Mire valók az álmok? Miért vannak a rossz álmok? Ebben a fordulatos, magával ragadó és vicces családi musicalben ezekre a kérdésekre is fény derül.”
Történet főhőse egy kisfiú, aki a modern informatika világában él, ahol az idő maximális kihasználása következtében nem marad hely az álomvilágnak. Magányos, akire szülei a rengeteg munka miatt nem figyelnek. Álombeli barátaival hősiesen küzd és bátorságával sikerül ismét az álmokat visszahozni a mindennapokba. Erre az álomutazásra a hazai színházi élet legismertebb szereplőivel, a legjobbak között számon tartott énekesekkel és egy profi alkotógárdával készülnek, és idén is az a cél, hogy a látvány, a zene és a mondanivaló, az egész élmény olyan legyen, amiről elismerően beszélnek a nézők.
A parádés szereposztásban pedig ott van – A Játékkészítőben is feltűnt – Stohl András, Szabó Győző, Radics Gigi, Hajdu Steve.

Karácsonyház /november 1. - december 30./

Helyszín: 2100 Gödöllő, Szabadság út 2.
Már több, mint 15 éve minden évben november elején nyit Gödöllőn az első és eredeti Karácsonyház®, ahol 300 négyzetméteren 9 szobában több, mint 10 országból válogatott karácsonyi dekorációs elemeken és kiegészítőkön kívül itthon egyedülállóan különleges karácsonyi hangulattal, az aktuális trendeknek megfelelően feldíszített több, mint húszféle karácsonyfával és megannyi ritka és szépséges aprósággal várjuk a látogatóinkat! Az adventi időszakban hétvégenként karácsonyváró kézműves foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat.

Kép :Karacsonyhaz

Csodagömb – Cirkuszi Nagykarácsony /2017. november 4 – december 31./

{adselite}

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz – 1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a.

A Csodagömb elnevezés igazán találó a Cirkuszi Nagykarácsony idei műsorához. A Fővárosi Nagycirkusz karácsonyi műsorában egy varázslatos műsorral készül, amelyben orosz és kínai rúd-, valamint akrobatamutatványok, gurtni-, diabolo- és zsonglőrprodukciók teremtik meg a pezsgő hangulatot.

PlayKID Minimax Mikulásnap /december 2./

Helyszín: Millenáris Park (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)
A tavalyi évhez hasonlóan, idén is megrendezik a PlayKID Mikulásnapot december 2-án a Millenáris D csarnokában. Egy nap, mely felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, ahol még a Mikulással is találkozunk. Sok színvonalas és élménnyel teli programmal és változatos színpadi felhozatallal várnak mindenkit. (Normál napijegy: 1000 Ft, Családi napijegy: 3500 Ft, mely 2 felnőtt és 3 gyermekre vonatkozik)

Kép forrása: https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/events/1267714063333785/

Alma Együttes Mikulás koncertje /december 2./

Helyszín: Budapest Kongresszusi Központ – 1123 Budapest, Jagelló utca 1-3.

Hohohó...az Alma Együttes Mikulás napi koncertje a Budapesti Kongresszusi Központban kerül megszervezésre. Itt aztán nem számít, hogy ki milyen hangosan énekel. A nézőtér soraiban ülő gyerekkórus (aki a Te gyermeked is) vidám éneke betölti a teret, Egy igazán izgalmas program, amelyet az egész család élvezni fog.  A felnőtt vendégek saját ülőjegyük mellé 3 éves kor alatti gyermekek számára "ölben ülős" jegyet válthatnak. "Ölben ülős" jegy vásárlására a koncert előtt, a helyszínen is nyílik lehetőség.

 Kép forrása: https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/events/1947924872089148/

Mikulás buli a Minimax gyerekhajón /december 3./

Helyszín: MAHART kikötő – Batthyány tér 2.

A Minimax  fergeteges Mikulás bulival várja a gyerekeket, mely programban lesz minden jó, piros alma, mogyoró...A két órás program alatt a gyerekek találkozni fognak a Mikulással, aki mindenki számára rejteget valami meglepetést, közben a Csurgó Együttes fog gondoskodni a vidám hangulatról. Ha pedig kézműveskedni vagy társasozni szeretnétek arra is lesz lehetőség! Garantáltan senki sem fog unatkozni!:) 

Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vására /december 3./

Helyszín: Millenáris Park D épület – 1024 Budapest, Rókus u.
Ez nem csak egy egyszerű kézműves karácsonyi vásár, egy szuper család program, hanem egy lehetőség arra, hogy egy kicsit segítsünk is, hiszen a vásár teljes bevételét koraszülöttek és családjaik megsegítésére fogják felhasználni. A rendezvényen hallható lesz többek között az Iszkiri Zenekar, a Bugócsiga Zenede, Tabáni István és Vastag Csaba is. Emellett kiegészítő programok is várják a családokat, többek között gyermekjóga, interaktív meseszínház, arcfestés, kézműveskedés, táncház, játszóház és egyéb izgalmas program.

 

Mikulás Ünnepség a Csokoládé Múzeumban /december 3., 5., 6.,/

Helyszín: 1162 Budapest, Bekecs u.22.

Ez egy igazán édes programnak ígérkezik. Kevés olyan gyerek van, aki ne szeretné a finomságokat- ha létezik egyáltalán ilyen gyerek:) Szóval egy két órás programmal számolhatunk, ahol megkóstolhatjuk az egyes csokifajtákat, betekintést nyerhetünk a gyártásba, és mindenki elkészítheti díszdobozba csomagolt ünnepi csokoládéját. Természetesen a Mikulás is megérkezik a Csokoládé Múzeumba, akinek a puttonya nemcsak a gyerekek számára rejt ajándékokat, hanem a szüleik részére is. Ezzel a programmal nem lehet mellélőni!:)

Adventi gyereknap és karácsonyi vásár /december 10./

Helyszín: Rosinante Szálloda – 2015 Szigetmonostor

Immár hagyománnyá vált a Rosinante Szállodában az adventi időszakban a közös karácsonyi készülődés. Idén a házi finomságok mellett megújult gyerek- és felnőtt programokkal várják a látogatókat. A kézműves foglakozás mellett nem maradhatnak el a házi lekvár-, mustár-, keksz- és csoki különlegességek mellet a levendulás csodák, horgolt ékszerek, táskák, vintage stílusú dísztárgyak és a kézzel varrt remekművek sem.;)
A rendezvényre a belépés Ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a szálloda honlapján lehet megtenni.

Diótörő Budapest Bábszínház /december 12., 13., 24., 25./

Helyszín: Budapest Bábszínház – 1062 Budapest, Andrássy út 69.

Csajkovszkij Diótörő klasszikus meséje a Budapesti Bábszínház előadás keretein belül életre kel. Az ünnepek előtt, és karácsony napján is sok családban már hagyomány, hogy megnézik a Bábszínházban a Diótörő herceg és Marika történetét. Miközben a színpadon egymást követik a csodák, a bábtechnikák széles skálájának köszönhetően kimeríthetetlen játékosság , varázslatos utazások megelevenednek, otthon is megtörténik a csoda: a gyerekeket feldíszített karácsonyfa várja.

Diótörő és egérkirály musical /december 17. 14:30/

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

Az ünnepeket megelőző várakozás idején a Diótörő klasszikus karácsonyi mese különféle feldolgozásaival találkozhatunk. A Diótörő és Egérkirály családi musical  nemcsak a gyerekek számára hozza meg a karácsony izgalmakkal teli hangulatát. A látványos produkcióban az Egérkirály bájosan gonosz figurája küzd az emberek szeretetért, és úgy gondolja, ha legyőzi a babákat, és magukat, szép egereket állítja a helyükre, az ember gyerekek majd velük játszanak, őket fogják szeretni.

Kép forrása:https://diotoro-es-egerkiraly-musical.broadway.hu

Az itt felsorolt programokon kívül érdemes azért, mindenkinek a saját kis városkájában is körbe nézni, mert rengeteg helyen rendeznek Karácsonyi vásárokat, ahol biztosan rengeteg gyerekeknek szóló programmal várják a látogatókat.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram