Különleges adventi kalendáriumok nemcsak gyerekeknek

2017. november 13.
Szerző:  Cukimamik Team
Különleges adventi kalendáriumok nemcsak gyerekeknek
Az adventi kalendáriumok eddig nem igazán hoztak lázba. Valószínűleg azért, mert a minden napra egy csoki nem volt túl motiváló számomra. Tavaly már láttam jó pár ötletes és egyszerűen elkészíthető kis naptárat gyerekeknek, de úgy gondoltam, hogy egy 1 éves túl kicsi még hozzá, hogy élvezni, legalábbis még nem értené igazán ennek az egésznek a lényegét.

Na de most, hogy már két éves nagyfiú, már más a helyzet. Idén én is előrukkolok neki valami ötletes megoldással. Miközben elkezdtem keresgélni, hogy milyen formát öltsön a kis naptár, észrevettem, hogy sokat fejlődött a világ a felnőtt változatok terén is. Most már nem csak az édességek sokaságával lehet élvezni ezt a fajta visszaszámlálást, hanem igenis nagyon jó lehetőségek vannak nők számára is.

Aki viszont gondolkodik kalendáriumok beszerzésén, az semmiképpen se hagyja az utolsó pillanatra. Érdemes kigondolni, először is, hogy készen szeretnénk megvenni, vagy saját kezűleg gondoljuk az összeállítást. Mindegyik megoldás más- más élményt adhat, de biztos, hogy a karácsonyi várakozást szebbé és izgalmasabbá tehetjük, bármelyiket is válasszuk.

Anyának, mamának

CEWE fényképes naptár

Ez az adventi naptár nemcsak anyának, de akár egy nagyszülőnek is nagyon szép ajándék lehet. De akár még saját magunkat is meglephetjük vele. Hozhatja a Mikulás, de nagyon jól mutathat a karácsonyfa alatt is. De természetesen az eredeti funkcióját is betöltheti.

adventi kalendárium

A L’occitane a vásárlók kedvencei alapján állította össze szépségápolási adventi kalendáriumát. Így megtudhatjuk, hogy melyik termékek is érdemes beszerezni mások szerint.

adventi naptár l'occitane

Nagyon tetszik a Douglas, a DM, az Yves Rocher és a The Body Shop üzleteiben kapható adventi naptár is. Árban egy kicsit húzósabbak üzlettől függően,de hasznos kis ajándékot rejtegetnek. Nézzétek csak:

 adventi naptár

adventi naptár dm

adventi kalendárium dougles

adventi naptár yves rocher

 

Adventi naptár gyerekeknek

Ha nem szeretnénk bíbelődni az összekészítéssel, akkor vannak nagyon jó készen kapható adventi kalendáriumok és még azok a szülők is találhatnak megfelelőt, akik nem szívesen adnának minden nap csokoládét a gyermeküknek. Bár ebből a szempontból is lehet előnyös, ha saját magunk készítjük el ezt a kis összeállítást, így mi tudjuk kiválasztani, hogy mit is tartalmazzon a 24 kis csomagocska.

Az Aldiban minkét típusra találhatunk most megoldást. ;)

 adventi naptár aldi

adventi kalendárium aldi

adventi naptár aldi

A Playmobil rajongóknak is van lehetősége adventi kalendáriumot beszerezni. Több internetes oldalon is beszerezhetjük, kb. 7500 és 8000 Ft között mozog az ára a különböző fajtáknak.

Adventi  naptár playmobil

 

És ne feledkezzünk meg természetesen a csokis megoldásokról sem.

adventi naptár milka

H&M adventi naptár 24, kis ajándékokat (pl. hajgumi, hajcsat vagy gyűrű) rejtő ablakkal.

Otthon elkészíthető adventi naptár

És íme pár ötlet, a saját készítésű verzióra, amibe azt teszünk amit szeretnénk.

adventi kalendárium

Kép forrása: craftandcreative.com

adventi kalendárium

Csomagold be!

adventi naptár

A Tchiboban kapható adventi naptárhoz elkészíthető adventi zsákocska, amit tetszés szerint minden jóval megtömhettek.

adventi naptár

 

Az IKEA letisztult stílusához hűen, az otthon könnyen elkészíthető  adventi naptárhoz szükséges kellékeket csomagban megtalálhatjátok, csak össze kell rakni, és már lehet is elrejteni benne a sok finomságot.adventi naptár

A kedvencek kedvence...

adventi kalendárium

Kép: http://pfefferminzgruen.blogspot.hu

Apának, papának- Adventi Sörnaptár

Természetesen ilyenkor se feledkezzünk el az apukákról, nagypapákról akiknek szintén lehet ötletes, de nagyon nagy örömöt okozó kis csomagot csinálni. De ha valami különlegeset és egyszerűt szeretnénk, az alábbi példa szerintem tökéletes megoldás lehet. Ezt is lehet készen kapni a Lidl üzleteiben 9999 Ft-os áron, de akár egy karton sör megvásárlása és feldíszítése is ugyanilyen örömet okozhat.

Adventi sörnaptár

Ha esetleg mégsem sör pártiak a férfiak, akkor lehet nekik prémium tea válogatással is kedveskedni. Ha ez sem az igazi, akkor viszont a csoki náluk is beválhat. :)

English Tea shop adventi válogatására bukkantunk, ami igazán cuki.

adventi naptár

Bontogatásra fel! :)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram