Ünnepek

A karácsonyi békesség és nyugalom könnyedén elkerülhet, ha egész nap a konyhában robotolsz, hogy minden finomsággal időben elkészülj. Van más mód is arra, hogy az ünnepi asztalon felsorakoztathasd a tradicionális vagy épp attól gyökeresen eltérő ételeket. Rendelj!
...Van benne minden jó, piros alma mogyoró. 2 fantasztikus anyukával összefogva cukor-, édesítőszer- és tartósítószermentes Mikuláscsomag ötleteket osztunk meg a héten a saját Instagram és Facebook oldalainkon, amelyek közül néhányat a Cukimamik olvasóinak is elhoztunk.
Az ünnepi időszak a gyermekek számára egyértelműen december elsejével veszi kezdetét. Az adventi naptár ablakait nyitogatva azonban hamar elérkezünk ahhoz a naphoz, amikor reggel, az álmos kis szempárok villámgyorsan nyílnak ki, hogy meglessék, mit is hozott nekik a Mikulás.
Bejegyzésünkben magyar készítők csodaszép portékáit válogattuk össze igazi Nők vagyis saját magunk számára.:)
Amíg a világ rendje nem változik, addig anyák napja minden május első vasárnapjára esik. Ez a nap év talán egyik legszebb napja, melyet átitat a szeretet és hálaadás. Nem szokás, hogy magunknak vásároljunk anyák napjára, de nem követünk el bűnt, ha utalást teszünk férjünknek, gyermekünknek,…
Az idei húsvét nagyfokú kreativitást vár el tőled. Nem lesz nagy családi látogatás, egész napos locsolóvárás, hatalmas kirándulás, de Te egy percig se érezd úgy, hogy ezzel veszítenél bármit is – fogd fel új hagyományok megteremtésének lehetőségeként, egy kevésbé mozgalmas és adott esetben stresszes ünnepi…
Ez a bejegyzés nem arról fog szólni, hogy mit, és hogyan tervezz meg 2020-ban. Annál inkább arról, miért érdemes belevágni az újévi fogadalmakba…
Plusz egy pont az anyaság javára: A Mikulást ugyanolyan lelkesedéssel és szervezéssel várjuk, mint gyermekkorunkban.
Összeszedtünk Nektek néhány adventi programot, melyeket kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak.
Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk tíz szuper tippet, hogy emlékezetes legyen a Valentin-nap.
Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk nektek ötletes karácsonyi ajándékokat, anyának, barátnőnek, apáknak, babáknak, gyerekeknek, nagyszülőknek ...:) Online megvásárolhatók, és azonkívül, hogy hasznosak, egytől-egyig jól mutatnak a fa alatt is.;)
Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk ajándékötleteket, melyekkel anyák napja alkalmából kedveskedhetünk.
Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk cuki húsvéti meglepetéseket, melyeket Te magad is könnyen elkészíthetsz.
Csíkszentmihályi Mihály, az Amerikában élő, neves magyar pszichológus és pszichiáter professzor nemrég újból Magyarországon járt, és ezúttal volt alkalmam bejutni egy előadására. A professzor úr már igen idős, de még mindig érvényesek és elgondolkodtatóak az üzenetei, ahogy a mai napig érvényes a „flow”-ról vagyis az…
A mézeskalács sütés nagy hagyomány a legtöbb családnál, engem viszont csak a kisfiam születése után ért utol. Három éve azonban szerves részét képezi a karácsonyi készülődésnek. Nagyon megszerettem, nem csak a finom, azonnal puha kis sütemények miatt, hanem a napokig csodálatos édes és fűszeres illatért…
Az karácsony közeledtével igyekszünk mindent aprólékosan megtervezni. Ez sok teendővel jár és minden kis apróságra is próbálunk odafigyelni.
Természetesen nem csak ezek közül a könyvek közül, de szerintem nincs karácsony ajándékkönyv nélkül. Hiszen egy könyv nem csak egy tárgy. Kaland, izgalom, szeretet, képzelet, álom. Bármi és minden, amit csak szeretnénk.
Megtaláltuk a legcukibb adventi naptárt, melyet könnyen és gyorsan elkészíthetünk.
Bejegyzésünkben 10 csináld magad adventi kalendáriumot mutatunk be.
Hogyan tegyük izgalmassá és eseménydússá a karácsonyt megelőző heteket? Íme, néhány program, ami a várakozással teli napokba elhozza az ünnep hangulatát.
1. oldal / 4


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram