KEDD - Az igényes mesesorozatok forradalma

2016. március 15.
Szerző:  vajaskalács
KEDD - Az igényes mesesorozatok forradalma
Mi szülők bizony nem vagyunk könnyű helyzetben. Ott a gyerek, aki imád mesét nézni, és önállóan pötyögni a laptopon, tableten, továbbá mindenhol a kedvenc mesefiguráit szeretné látni maga körül. Nekünk pedig fel van adva a lecke; a mesék tartalma és mondandója valóban a gyerek korosztályának megfelelő legyen, igényességét tekintve, szívesen üljünk le mellé nézni, továbbá a felgyorsult világunkban elvárjuk a kényelmet és a komplex kiszolgálást.

{adselite}

Mi a KEDD, ha nem csak egy hétköznap?

A 14 éves KEDD Animációs Stúdió mára hazánk egyik legnagyobb gyermektartalom gyártója és forgalmazója, legfontosabb célkitűzése pedig, hogy maradandót, értékállót alkosson. Mint egy háromszög, úgy fogja közre a gyermekközpontú szórakozást.

A Kedd 3 főpillére:

1. KEDD mese-, rajzfilmsorozatok

A KEDD elhozta nekünk Bogyó és Babócát, a Szezám utcához hasonló KEDDvencek bábsorozatot, és mostantól egy világhírű és bájos mesesorozattal is KEDDveskedik.

pocoyo

 

A Pocoyo  1-5 éves gyermekek számára készült spanyol sorozat, eddig már 120 országban lett sikeres. Bevallom, én elsőre megszerettem, olyan édesek a szereplői, szuper a magyar szinkron, és 7 perces részeivel, még az örökmozgó 22 hónapos fiamat is leköti. De ha a Te gyerkőcöd szuperaktív, akkor kezdjétek az egyperces Szuper Pocoyo epizódokkal.

A mese Pocoyoról, a mindenre kíváncsi, huncut kisfiúról és elválaszthatatlan barátairól szól. A népes és olykor zajos társaság kreativitásra és interakcióra serkenti a legkisebb nézőket. A vicces történetek segítségével az apróságok játékosan fedezhetik fel a körülöttük lévő világot, és eközben olyan alapvető emberi értékekkel ismerkedhetnek meg, mint a tolerancia, az egymás iránti tisztelet, a szeretet, a hűség és a barátság.

A KEDD sorozatait televízióban, VOD­-on* és YouTube-­on is láthatjátok, így különböző élethelyzetekben is van lehetőségetek értékes meséket mutatni a gyerekeknek.

2. KEDD YouTube csatorna

KEDD Youtube csatornájának alapja is a minőségi szórakoztatás és a hosszú távú értékteremtés. Természetesen bátran belevethetjük magunkat az örök kedvenc Bogyó és Babóca sorozatba, kalandozhatunk a Magyar népmesék birodalmában, vagy épp elragadhat minket Pocoyo bájos világa is. Ám találhatunk még gyerekeknek szánt kreatív, vagy épp "főzőcskézős" videókat is a KEDDvencek bábjaival.

Szívesen engedem, hogy itt bóklásszon a 4 éves lányom, mert tudom, hogy csak olyan tartalmakkal találkozhat, melyeket egyértelműen neki szántak. Nem mellesleg pedig azt érzem, hogy a napi 30 perces videó nézős keretét értelmes dologra használja fel.

Egészen hihetetlenül hangzik, de a KEDD Youtube csatornán 3 évnyi gyermekeknek szóló tartalmat  néznek meg minden egyes nap! Jelenleg Magyarországon a 2. legnézettebb YouTube csatorna. Egy próbát megér: KEDDnetwork

3. Keddshop, a Rajzfilmhősök boltja

Az évek során a KEDD egy webshoppal és játékbolttal is kiegészült, hogy a gyermekek ne csak a filmvásznon találkozhassanak KEDDvenceikkel. A KEDDshopban, a Rajzfilmhősök boltjában  játékokkal, plüssbabákkal, gyerekruhákkal, DVD-kkel, matricákkal találkozhatunk. Emellett a kínálatban megtalálhatóak kortárs és klasszikus rajzfilmhősök, és a kedvenc mesehősökhöz kapcsolódó játékok, DVD-k is - pl.: Pocoyo, Bogyó és Babóca, Mazsola és Tádé, Kisvakond, Boribon, Vuk és sok-sok más kedvelt mesefigura is.

keddshop

*(VoD = video on demand: igény szerinti videó és hanganyagokat, filmket lehet egy központi adatbankból letölteni, igén szerinti időben. A szolgáltatást már a letöltés alatt is igénybe vehetjük, vagy a teljes letöltés után nézzük meg.)

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram