Színes ismeretterjesztő könyvek óvodásoknak!

2015. december 13.
Szerző:  Cukimamik Team
Színes ismeretterjesztő könyvek óvodásoknak!
Minden szülő igyekszik a gyermekek vágyainak teljesítése mellett hasznos ajándékot is becsempészni a karácsonyfa alá. A világhírű Mi MICSODA sorozat Junior verziója a óvodások-kisiskolások nyelvén mesél tudományos, ismeretterjesztő történeteket. Fejtörő feladványok, kísérletek és játékok, illetve felhajtható kukucskálók teszik interaktívvá és izgalmasabbá a szöveget és az illusztrációkat.

mi_micsoda_konyv

A Mi Micsoda Junior sorozat címei között biztosan mindenki megtalálja a szívéhez közel álló témákat, mi is ajánlanánk a saját kedvenceinket!


Közlekedés

konyv_gyerek
A közlekedésben Lali édesanyjával sétál a városban, és közben a közlekedési szabályokról, a KRESZ-táblákról, a forgalomban való biztonságos biciklizésről beszélgetnek. A témát jól átfogó, kilenc fejezetes könyvben szóba kerül, hogyan működnek a közlekedési lámpák, kik és hogyan irányítják a forgalmat – a közlekedési központ, vagy éppen baleset esetén a rendőr –, valamint hogy miért alakulnak ki dugók.


Az ókori Egyiptom

gyerekonyvek_karacsonyra
Hori, Merit és Meszu 3000 évvel ezelőtt éltek egy Nílus-parti faluban. Az ő történetükön keresztül mutatja be Théba életét Az ókori Egyiptom című rész. Van hieroglifa-fejtörő, ehettek-e akkor...- feladvány és egy csomó olyan érdekesség, hogy hány tonnásak voltak a piramisok kőtömbjei, hogyan készült a papirusz, ki felügyelte az aratást, vagy hogy hová temetkeztek a fáraók, aki nem építtetettek maguknak piramist. Ki tudta, hogy a forró éghajlatú Egyiptomban ferde tetejű szellőzőt alakítottak ki a házak tetején, hogy a beáramló levegő hűtse a bentlakókat? Hori és Merit az utolsó oldalon meglesi a felnőttek zenés lakomáját, a szed-ünnepet is.


Az időjárás

babilon_kiado
A Földön valahol mindig fúj a szél akkor is, ha nálad éppen szélcsend van. Nelli, Jocó és a szülők az Északi-tengerhez indulnak nyaralni. Arrafelé gyakran fúj a szél, sokszor esik, de nyáron azért meleg napokra is lehet számtani; a környékre az úgynevezett gyógyklíma jellemző. Az időjárásból kiderül, miért nem mindenhol egyforma az éghajlat a Földön, milyen égöveket különböztetünk meg, hogyan váltják egymást az évszakok, és hogy éppen 17 kilométerre a Föld felszínétől kezdődik a sztratoszféra. Kísérletezhetünk levegőbuborékokkal, megfigyelhetjük a párolgás folyamatát, magyarázatot kapunk a víz körforgásának jelenségére.

mi_micsoda_konyv
A BABILON oldalán folyamatosan akciókkal várnak, kukkants be hozzájuk további ötletekért!

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram