Nosiboo - Újabb design díjat nyert a hazai orrszívó!

2015. november 26.
Szerző:  Séllei Lilla
Nosiboo - Újabb design díjat nyert a hazai orrszívó!
Ismét nemzetközi design díjjal jutalmazták a náthás gyermekeknek kifejlesztett Nosiboo maci formájú orrszívó.

nosiboo
A téli időszakban a megfázásos megbetegedések, főleg a közösségbe járó bölcsis, ovis korosztálynál gyakoriak, az orrfolyás pedig szinte állandósul. Amikor beteg a gyerek, anyaként kész küzdelem az orrfújás vagy a porszívós orrszívás, de muszáj csinálni, mert ha elhanyagoljuk egy fülgyulladás vagy arcüreggyulladás lehet a történet vége. Az anyák ezen problémáján segít két pécsi mérnökapuka találmánya, a Nosiboo, ami idén elnyerte a rangos German Design Award-ot is.

Gyermekbarát orrszívó

Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem voltak megelégedve a piacon kapható orrszívókkal, ezért füll-orr-gégész szakorvosok, elektronikai és mechanikai fejlesztő cégek, valamint a formatervezés területén már számos sikert elért CoandCo bevonásával megalkották a Nosiboot.

“Apaként mindent megteszek azért, hogy kisfiam a lehető legkevesebbet kapjon antibiotikumot, vagy gyógyszeres hatóanyagú orrspray-ket. A készülék többszörös nemzetközi sikere megerősít abban, hogy a helyes út a megelőzésé, és nem a gyógyszereké” - hallhattuk Zsolttól.

orrszivo

Az orvosok a fejlesztés során arról gondoskodtak, hogy a termék az egészségügyi elvárásoknak tökéletesen megfeleljen. A Nosiboo szívóereje a csecsemőkortól kisgyermekkorig optimálisan állítható, maximuma az egészségügyileg megengedett legerősebb érték. A szabadalmaztatott Colibri fej pedig nemcsak higiénikusan tisztítható, de BPA-mentes, valamint rugalmas kialakítása nem okoz orrnyálkahártya-irritációt.

Az orvosok mellett a formatervezők is kulcsemberek voltak a projektben, hiszen ők igyekeztek a kedves maciformával a gyerekek szívéhez közelebb vinni az orrszívót. Ma már ezeket a különleges műszaki megoldásokat, valamint a formatervet nemzetközi szabadalmak és orvostechnikai eszköz minősítés védi.

A csapat munkájának meg is lett az eredménye, hiszen tavaly a design Oscarját a Red Dot Díjat hozta haza a márka, idén pedig a rangos German Design Díjat. “A German Design díj esetében a zsűri a jó design mellett a termék általános minőségét, az innovációt, és a funkcionális működést díjazta. Nagyon fontos ez a díj, hiszen a szülők számára is igazolja, hogy gyermekük egészségét nyugodtan rábízhatják a Nosiboo-ra” - mondta Walter. Büszkék lehetünk, hiszen a Nosibooval egy olyan magyar brand hozta el a 2015-ös díjat, aminél nemcsak a termék gyártása, de fejlesztései is hazai, és nem pedig külföldi cég számára végzett bérgyártásról van szó.

 

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram