Újdonság!- Virtuális anyaközpont nyílt

2015. szeptember 18.
Szerző:  Karsai Judit
Újdonság!- Virtuális anyaközpont nyílt
Érdekes és egyben szuper oldalra lettem figyelmes a minap: találtam egy weboldalt, amely virtuális segítséget nyújt a társaságra szomjazó kismamáknak. Merthogy, aki anyuka, az tudja, hogy szülés után igencsak megváltozik az ember élete. A napi-életritmus lelassul, és valamilyen szinten egy új társaságba keveredünk bele: anyák társasága. Közös téma, hasonló problémák, önfeledt boldogság, egyvalamiben mindenképpen hasonlítunk: Anyák vagyunk. Szerencsésnek mondhatja magát, aki a szülei, rokonai, barátai közelében él, és tud kihez szólni, vagy tanácsot kérni. Azonban sok újdonsült édesanya messze kerül a családjától, és társaságot keres magának, akivel tud beszélgetni, és 1-2 órára kiszabadulhat a napi mókuskerékből, akivel elmehet kávézni, miközben a gyermekeik együtt játszanak...

Sok anyuka megtapasztalja, hogy a nyüzsgő munkahely után hirtelen váltás lehet egy kismama számára otthon maradni az újszülött csecsemővel. Ilyenkor a magány egy fajtáját ismerhetik meg, hisz együtt vannak a babával, mégis hiányozhat nekik a társaság. És ki lenne ideálisabb társ egy hasonló cipőben járó kismamánál?

anyatalalka 

A békéscsabai, szintén kismama Veresné Józsa Judit és férje azokon az anyukáknak nyújtanak virtuális segítséget, akiknek bár ott a kisbabájuk, a férjük, a családjuk, néha-néha azért szomjazzák a társaságot ha más nem, legalább egy közös játszóterezés erejéig. Így hát létrehozták az Anyatalálka.hu weboldalt. A honlap pofonegyszerűen működik: egy ingyenes regisztrációt követően elérhetővé válik az anyakereső menüpont, melynek segítségével a kismamák számára fontosnak vélt paraméterek alapján lehet keresni regisztrált felhasználók között. Ilyen például a lakhely, a baba neme, anya és a baba életkora, szabadidős tevékenység. Privát üzenet formájában lehet felvenni a kapcsolatot a kiválasztott anyukával, ezután kezdetét veheti a közös programok megszervezése.

anyatalálka.hu

Mindez jó az anyukáknak, akik között új barátságok szövődhetnek, de a baba szempontjából sem elhanyagolható, hiszen a gyermek szocializálódása szempontból fontos, hogy más, vele közel egyidős gyerek, gyerekek vehessék körül.

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram