Strandtáskába való foglalkoztatók ovisoknak

2018. július 15.
Szerző:  Cukimamik Team
Strandtáskába való foglalkoztatók ovisoknak
Bejegyzésemben bemutatom a Móra Könyvkiadó 2 foglalkoztató füzetét, melyek kis helyen elférnek, praktikusak, és a strandtáskában a VIP sarokban kapnak helyet nálam.;)

A gyerekeim ha tehetnék reggeltől estig a vízben lennének a tikkasztó napsütésben a strandon. Ha lenne egy szuper képességem, hogy fáradhatatlan energiakészletem feltöltve egész nap pörögnék a gyerekek között, biztos, hogy uszonyt növesztenék... de marad a rideg valóság, és az a tény, hogy maximum 3 óra, és kiszív a nap, és na, nincs mit tenni, legszívesebben otthon hűsölnék. DE anya vagyok, így a gyerekeimért bármit... Próbálok olyan strandot választani, ami árnyékos, hangulatos, játszótérrel gazdagított, és szabad strand. Mint olvashatod nincsenek nagy igényeim, bár még nem is írtam arról, hogy ne legyenek sokan, legyen büfé, ami nincs horror árban stb…:) Na, szóval, kell egy kis pihenő nekem is az árnyékban. Csak egy pici idő, ami nekem elég ahhoz, hogy utána estig jófej anyu legyek.;)

Baromi sok foglalkoztatót lehet találni, bejegyzésemben bemutatok 2 féle foglalkoztatót, amire idén bukkantam a Móra könyvkiadónál, és nagyon praktikusak strandra, valamint ha hosszabb útra mentek.

45 játék az autóban, 45 játék nyárra

foglalkoztató füzetek

A gyerekeimen teszteltem a füzeteket, és jelentem a motivációs faktoruk, játékosság faktoruk, vidámság faktoruk igen magasra szökött…mint ahogy az én veszek egy mély lélegzetet és megiszom csendben a kávémat faktorom.

A füzet már abból a szempontból is nagyon előnyös, hogy lapjai fóliázottak, így amikor a strand végén repülnek a vizes fürdőruhák a strandtáskába, nem kell aggódnod, hogy elázik, tönkremegy- azért próbáljatok meg vigyázni rá!:)- Változatos feladatokat találtok benne, egy-egy feladatkör, többféle feladattípussal: labirintus, párosítás, különbségkeresők.

Amit külön kiemelnék, hogy egy letörölhető filctoll tartozik a könyvekhez.Többször felhasználhatjátok, ha több gyermek van a családban, felváltva vagy együtt megbírkózhatnak a feladattal.

Mielőtt beindulna az álmodozás. Neem, nem arról van szó, hogy odaadod a gyermekednek a könyvet, és ő egyedül leül az árnyékba egy foglalkoztató füzet társaságában, miközben anyu élvezi a napsütést. Nem Drágám, a napbarnított testért meg kell szenvedni a napon.:) Szóval „Anya segíts! Anya nem találom…Anyaaaaa!” és társai előfordulhatnak, de addig is élvezd, hogy egy szilárd talaj van a feneked alatt, a lábaid hűsölnek, és boldogan pihennek.

Irkafirka böngésző- Keresd a mesehősöket!

 

Az előző foglalkoztatóhoz hasonló jókat tudok leírni róla. Böngésző 25 oldalas füzet, amelyhez szintén egy letörölhető filc tartozik. A gyermekednek az a feladata, hogy megtalálja a színes képeken a kiemelt dolgokat. Ha megtalálta őket, bekarikázza a filccel. Önellenőrző oldal is található minden feladat után, melyen a gyermeked le is ellenőrizheti magát.

Jó szórakozást!:)


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram