Könyvajánló igazi örökmozgóknak: Pösze Nyuszi és más történetek

2018. máj. 28.
Szerző:  Cukimamik Team
Könyvajánló igazi örökmozgóknak: Pösze Nyuszi és más történetek
Bejegyzésemben bemutatom a Móra Könyvkiadó újdonságát- A pösze nyuszi és más történetek-, amely az igazi örökmozgók számára készült. Imádom, minden este ezt kell olvasnom a gyerekeknek. Ajánlom minden (nemcsak) fiús anyukáknak!:)

Ha a Te gyermekednek is nehezére esik egy helyben maradnia, csendben végigülni egy mesét, ez Nektek szól! Végre egy mesekönyv, ami interaktív, mesehallgatás közben lehet ugrálni, tapsolni, kiabálni…sőt, ez a cél!  Ez a könyv egy ugródeszka ahhoz, hogy a későbbiekben egy óvodáskorú gyermek figyelemmel tudjon kísérni egy mesét.


A lassan 6 éves fiam igazi örökmozgó. Imádja a meséket, de vagy fejen áll miközben olvasok, vagy a plüssökkel játszik, vagy megunja egy idő után, és valamivel foglalatoskodik, a figyelme másfele jár. Én próbálok a hangszínemmel játszani, belevonni a mesébe őket, de valahogy mindig elkaladozik másfele. Az utóbbi időben kitaláltam egy játékot meseolvasás közben. Kíváncsi voltam, hogy mit jegyez meg, egyáltalán tudja-e, hogy miről olvasok. A mese közben mindig feltettem egy egyszerű kérdést a mesével kapcsolatban…persze bebizonyosodott, hallgatja a mesét, de ha malackákról olvastam és megkérdeztem milyen állatról szól a mese, ő határozottan rávágta: ZSIRÁF! Nem kell mondanom, hogy a többi kérdésre is hasonló volt a válasz,mintha az ő fejében egy másik mese zajlott volna miközben tutti, hogy vagy a keze vagy a lába járt, amikor a szája épp nem…

A pösze nyuszi és társainak épp ez a lényege, nem kell egy helyben végig ülnie, és mégis aktív a figyelme, játékosan leköti a mesekönyv.

A mesekönyvvel rávezettem a gyermekem a mesehallgatás élményére. Nem kellett erőltetnem, hogy maradj csendben, ne mozogj, ne dobolj...épp ellenkezőleg lehet ugrálni és kiabálni…és csodák csodája, mindig tudja miről olvasok, miről szól a mese.:)
A mesekönyvben rövid történetek vannak, melyek mindig feladathoz vannak kötve. A mulatságos történetek elején megtaláljuk az instrukciókat, hogy mely feladatra buzdító szavak elhangzásakor kell tapsolni vagy kiabálni vagy felugrani…
Egy-egy történethez 2-3 szó van kiemelve, mely többször szerepel a mesében. A mese kezdés előtt megbeszélitek, hogy mi a feladat. Például ha meghallod a mesében azt a szót, hogy „ ecet” pattanj fel a székről pördülj egyet, majd ülj vissza a helyedre!  A feladatra buzdító szavak többször szerepelnek az egyes történetekben. Miközben olvasod a színessel szedett szavak után érdemes egy pici szünetet hagyni, hogy a gyermek elvégezze a feladatot.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram