Megjelent az Erdei Jógakaland interaktív mesekönyv gyerekeknek

2017. november 24.
Szerző:  Cukimamik Team
Megjelent az Erdei Jógakaland interaktív mesekönyv gyerekeknek
Megjelent az első olyan magyar mesekönyv, ami igazi kalanddá varázsolja a jógázást a gyerekek számára! Az „Erdei jógakaland” egy olyan különleges történet, amely elrepíti a gyerekeket Jógaországba, ahol izgalmas kihívások várnak rájuk. Ebben a kalandos világban az érzelmek fejlesztésével és játékos mozgással átélik a jóga örömteli hatásait. 

Gyerekjóga oktatóként jó szívvel ajánlom a könyvet minden édesanyának, óvónőnek, és kisiskolás pedagógusnak, akik nyitottak a gyerekjógára. A könyv elhozza otthonunkba a gyerekjógát, így lehetőség adódik arra, hogy bármikor kipróbáljuk gyermekünkkel a jógát, bármiféle előképzettség nélkül is.  Amikor kezembe vettem a könyvet, és a gyermekeimmel leültünk olvasni, tudtam, hogy ez nem egy szokványos mese lesz. A gyerekeim a mesét hallgatva, maguktól mozgásba lendültek, és a mese történetébe bekapcsolódtak, fantáziájukat szabadon engedve. Minden megtalálható a könyvben, ami a gyerekjógát magába foglalva fejlesztve a gyermek mozgását, érzelmi intelligenciáját, kreativitását.

erdei jógakaland

A könyv 3-10 éves korú gyermek számára ajánlott.

Az erdei történetben a jógázás elemei egy mesekeretre vannak felfűzve, és ahogy a mesében gördülnek egymás után szépen a mondatok, úgy jönnek a gyakorlatok is folyamatosan áramolva. A mese főszereplője újabb és újabb izgalmas kihívásokkal találja szembe magát, melyeket úgy tud teljesíteni, ha elvégzi az adott jógagyakorlatot. Így észrevétlenül csempészi be a gyerekek mindennapjaiba a jógázást, aminek számtalan jótékony hatása van, például segíti az érzelmek megélését és kifejezését, a koncentrációt és a mozgásfejlődést.

erdei jógakaland

A mese Schallinger Richárd népszerű író tollából született meg, aki szellemes, kedves stílusban mesél egy kisgyerekről, akit nagy kihívások elé állítanak a Jógaországban lakó kisállatok. Az öltet megvalósításában Bánhidi Dóri inspirálta, aki szintén édesanya.

Dóri így mesélt az ötlet születéséről: „Amikor megszületett a kisfiúnk, Ármin, lassan kirajzolódott bennem egy elképzelés egy olyan világról ami egyszerre mesés, játékos és örömteli. Ebben remek társra találtam a kisfiam apukájában, aki minden játékra kapható. Együtt létrehoztuk a Jógakaland világát, ami egy csodálatos mesekönyvből, az általam megálmodott design termékekből és közös jógázásokból áll össze egy kalandos élménnyé.„

A történetben szereplő mozdulatsorokat Csíki Mariann, elismert és közkedvelt gyerekjóga oktató állította össze, aki már több mint tíz éve foglalkozik a gyermekek mozgásfejlesztésével. 

A Jógakaland egy mesével indult, de az elmúlt két évben már egy igazi komplex világgá nőtte ki magát. Durmi maci, Hopp nyuszi, Röpcsi bagoly, Hamuka borz, Kukker vakond, valamint Fintor és Cingi kisegerek karakterei már több olyan használati és design tárgyon is megjelennek, melyek nem csak szépek, de nagyon praktikusak is. Közkedvelt például a jógakalandos kártyajáték, kulacs, hátizsák és a játéktárolói is.

jógakaland

 A Jógakaland világ egy nagyon jó kezdeményezés, hogy minden gyermek megismerkedjen a jógával egy csodálatos mesés környezetben.:) Egy különleges, interaktív könyvbemutató turné keretében a szervezők több budapesti és vidéki helyszínre is várják a gyerekeket, ahol közösen jógázhatnak velük a mesekönyv olvasása közben. Az Erdei Jógakaland eseményein az életnagyságú erdei állatokkal is megismerkedhetnek a résztvevők, Durmi a mackó pedig szívesen dedikálja tappancsával a mesekönyvet minden gyereknek.

 Az eseményről bővebben a Jógakaland világ facebook oldalán találhattok pontos információt!

Próbáljátok ki, mert jógázni jó!:)

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram