Teszteltük a Primigi gyerekcipőt- Meddig bírja a strapát?

2017. máj. 15.
Szerző:  Cukimamik Team
Teszteltük a Primigi gyerekcipőt- Meddig bírja a strapát?
Az, ha valamelyik márka harmadjára is Superbrands Díjat nyer el, már felkelti a figyelmemet. Mit tudhat vajon? Szerencsére alkalmam nyílt tesztelni egy ilyen márkát. 

Anyaként az első benyomásom és véleményem a Primigi gyerekcipőről

primigi cipő

Amint megláttam, kétkedve fogadtam, ugyanis gyerekcipő lévén rendkívül jól néz ki. Gondoltam, ha valami annyira trendi, hogy simán felhúznám a lábamra én is, akkor biztos itt-ott szorít majd, a Gyerek egyedül nem boldogul vele, és horror ára is lesz. Utóbbi kétségemet már a boltban el kellett engednem, ugyanis teljesen megfizethető számokat láttam az árcímkéken.

Milán így érezte magát benne…

primigi


Hazahoztuk és láss csodát, a Gyerek amint felhúzta a lábára, le se akarta venni. Boldogan szaladgált benne fel-alá, és be kell valljam, tökéletesen passzolt a lábára: ott fogta, ahol kell, úgy hagyott szabad teret neki, ahogy kényelmes. Annyira nagy lett a szerelem a Primigi cipőnkbe, hogy az első éjszaka a Gyermek azzal aludt (!).

Másnap következett az éles bevetés, immár szabad terepen. A cipő pihe könnyű, nagyon finom az anyaga, mindezek ellenére igazán strapabíró. Bírja az egész napos játékot, szaladgálást.


Amúgy mit tud a Primigi gyerekcipő?

primigi


Amikor a játszótéren hódította meg a mászókákat benne, láttam, hogy mennyire légies lett a Gyerek, már-már egy balett előadást folytatott le előttem, annyira szabad volt a lába a Primigijében. A talp gumija nagyon rugalmas, könnyű, így óvja a talpacskák természetes formáját. Arról nem is beszélve, hogy az amúgy is puha talpbetétet még egy réteg selymes bőr fedi. Ráadásul ki is tudtam venni és nedves ronggyal áttörölni, így másnapra ismét tiszta és friss felülettel érintkezhetett a Gyermek lába. A cipő felsőrésze kellőképpen széles, úgy van kialakítva, hogy elférjen benne a lábacska. A kéreg meg van erősítve, így stabilan tartja a bokát ÉS nem lehet egy pillanat alatt letaposni.


Jól szellőző felsőrész


A felsőrész és a bélés közt van egy speciális membrán réteg, amely lélegzővé ÉS vízhatlanná teszi a cipőt, vagyis Gore-Tex. A gyerek lába nem izzad bele, de egy kisebb pocsolyázás után is tökéletesen száraz marad.

Könnyű és strapabíró - utcára vagy játszótérre

primigi


A talp gumiján van egy kör. Ez –bár nagyon menő a hintázás közben - de nem a dizájnt szolgálja, hanem valójában egy légkamra, egy úgynevezett „antishock system”, ami csillapítja a járás közbeni mikro ütéseket. Vagyis: ha fut a Gyerek, nem a csontjai csapódnak össze, hanem a talp elvezeti az ütődés erejét.

Kényelmes és egyszerű használat

primigi gyerekcipő

A legeslegnagyobb alternatív haszna a cipőnek az, hogy a Gyerek egyedül is fel tudja húzni. Úgy belesiklik a lába, mint kés a vajba. És utána nem esik ki belőle ;)Ezt különösen az óvodában értékelik az óvónénik ☺

Már csak azt nem értem, miért nem hordunk az eleje óta Primigi cipőt? Ha belegondolok, hogy miket húztam a lábára, pedig ilyet is lehetett volna…


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram