Pillekönnyű első lépések a Szofi babacipőkben!

2016. december 02.
Szerző:  Cukimamik Team
Pillekönnyű első lépések a Szofi babacipőkben!
Mikor a baba végre feláll és megteszi az első bizonytalan, bátortalan, botladozó lépéseit, nagyon fontos, hogy ezt a kezdetektől a megfelelő lábbeliben tegye. Ne legyen csúszós, lehetőleg készüljön bőrből, vagy valamilyen vékony, rugalmas anyagból, hiszen a funkciója ilyenkor még inkább a védelem, mint a stabil tartás. Csontos Judittal, a Szofi babacipők megálmodójával beszélgettünk arról, miért is nagyon fontos az ezekhez a lépésekhez tartozó első kiscipő.

Miért éppen a babacipők felé fordultatok? Mi inspirálta az elindulást?

A Szofi babacipő márka megalkotását a kislányunk, Zsófi születése ösztönözte. Már születése előtt is különleges vonzódást éreztünk a gyerekek iránt, ami szerencsére mindig is kölcsönös volt. Amikor megszületett, akkor viszont már biztossá vált számunkra, hogy olyan tevékenységet szeretnénk végezni, ami a babákhoz, gyerekekhez kapcsolódik. A Szofi egy olyan márka, amely egyedi és minőségi baba- és gyermekruházati termékeket fémjelez. A márkaépítés első lépcsője az egyedi puhatalpú babacipők életre keltése. Számos tervet dédelgetünk még, melyeket fokozatosan kívánunk megvalósítani.

Miben vagytok mások, többek, mint a „hagyományos” babacipők?

Hiszünk abban, hogy a termékeink kiváló ár-érték arányt képviselnek a piacon. Egyedi termékeket kínálunk, elérhető árakon, magas minőségben. Mindig a vevő igényeit tartjuk szem előtt, minden egyes darab az ő elképzelései szerint készül, szeretettel, odafigyeléssel, kreativitással. Sok szülő panaszkodik nekünk arra, hogy a zoknit lekapkodja a lábáról a baba. Akik ebben a helyzetben mellettünk döntenek, utána arról számolnak be, hogy nincsenek többé lerepülő zoknik, a mi cipellőnket nem akarja levenni a lábáról, sőt a miénk az egyetlen cipőcske, amit megtűr a lábán.

A vállalkozás szinte a Zsófival együtt született. Mennyire volt nehéz párhuzamosan menedzselni a két tevékenységet?

Kellő időt kellett fordítanunk Zsófi gondozására és a vállalkozás felépítésére egyaránt. Zsófi nem jár bölcsődébe, otthon van velem, mellette dolgozom a vállalkozásunkban. A páromnak van munkahelye, ő mellette végzi a vállalkozásban rá háruló feladatokat. Sok volt a buktató és a menet közben felmerülő nehézség, de mivel tudtuk, hogy ez az, amivel foglalkozni szeretnénk, egy pillanatig nem adtuk fel, Zsófi jelenléte pedig szinte szárnyakat adott a munkához. Büszkék vagyunk rá, hogy tisztán magyar, családi vállalkozásról van szó, itthon előállított termékekkel.

Milyen a munkamegosztásotok?

Ebben is jó csapatot alkotunk: én a szellemi oldalról, a párom pedig a gyakorlati megvalósítás oldaláról teszi hozzá a magáét. Folyamatosan szembesülök vele, hogy konkurens gyártók másolják az ötleteimet, de ezt dicséretnek veszem, mert azt mutatja, hogy jó az, amit csinálunk. Mindig kitalálunk valamit, egyik fő erényünk, ha lehet ezt mondani, a kreativitás. Az ötletekből kifogyhatatlanok vagyunk, és sok mindenben abszolút úttörők Magyarországon.

A babacipő tervezés nagy felelősség, hiszen nagyon fontos, hogy milyen kialakítású cipőt hordanak a picik, egy rossz lábbeli sokkal inkább árt, mint használ. Hogyan találtátok meg a jó utat?

A termékeink megjelenését gondos kutatás előzte meg. Csak olyan termékeket szeretnénk kínálni a babák, gyermekek számára, amelyek támogatják a testük egészséges fejlődését. Több ortopéd orvossal, gyógytornásszal és gyerekorvossal is véleményeztettük a termékeinket. Ők egyöntetűen jó szívvel ajánlják a Szofi termékeket minden egészséges lábú babának.

Az anyagok kiválasztására is nagy hangsúlyt fektettetek.

A termékeink kiváló minőségű, jól lélegző bőrből készülnek. Minden egyes termékünknek három rétegű, valódi bőr talpa van. Ez a talp elég vékony ahhoz, hogy a talp és a lábszár bizonyos izmai egészségesen fejlődhessenek benne, és elég vastag ahhoz, hogy megvédje az apró lábikókat a hideg padló jelentette veszélyektől. Mivel a talp külső rétege csúszásmentes, így végre azoknak is megoldjuk a problémájukat, akiknek a gyermeke folyamatosan elcsúszik, akár a csúszásgátlós zokniban is.

Sokféle babacipőt lehet találni a piacon, miben különbözik ezektől a ti terméketek?

Magyarországon egyedülálló módon egy tervezőprogram segítségével állíthatók össze a babacipők. A vásárló maga választhatja ki a színeket és a mintát, illetve megadhat egy egyedi feliratot is. Elsőként kezdtünk a névre szóló babacipők gyártásába, minden termékünk egyedi, a vevő igényei szerint készül.

Ez azt is jelenti, hogy a megrendelő aktívan belefolyhat a tervezési folyamatba?

Igen, nemcsak a dizájn teljesen egyedi egy-egy babacipő estében, hanem figyelembe vesszük az egyéni adottságokat is. Sokszor azzal szembesülünk, hogy a magas lábfejű babának alig kapni babacipőt, ami valóban felmegy a lábukra, és kényelmes nekik. Erre több megoldást is kínálunk. Ha a vevő jelzi, hogy a gyermek lábfeje magas, akkor extra gumitoldásokat építünk be a cipőbe, ami megoldja a problémát, ráadásul esztétikus és különleges is.

Már nem csak az egészen piciknek készítettek cipőket, milyen termékekkel bővült a portfóliótok?

A növekvő igények miatt már nem csak babáknak, hanem nagyobb gyerekeknek is kínálunk egyedi puhatalpú cipőket, benti papucsnak, jelenleg 34-es méretig. Szintén egyedülálló módon külön cipőcskét fejlesztettünk ki a kúszó-mászó csöppségek számára, ami nagyon kedvelt az anyukák körében. A kúszás-mászás során nagy a súrlódás a padló és a cipő orra között, ezért nagyon gyorsan kopnak a kis cipők. Az sem jó megoldás, ha ilyenkor nem adunk semmit a lábukra, mert azon túl, hogy elcsúszhatnak, felfázhatnak, még az apró, érzékeny körmeik is könnyen berepedezhetnek. Ezért találtuk ki a Szofi kúszó-mászó cipőcskét, ami speciális, strapabíró textilanyagból készül, és igen nagy a kopásállósága. Nem kell megijedni a textilanyagtól sem, mert ez nedvesen is tisztítható, antiallergén anyag.

Sőt, a bőr és a textil mellett a strapabíró és divatos farmervásznat is beépítettétek az anyagválaszték közé.

Igen, ez a másik unikumunk a farmercipő és farmercsizma. A farmert mi, felnőttek is nagyon szeretjük, örök divat, és kitűnően kombinálható. Miért fosztanánk meg a babáinkat tőle? A farmeranyagot bőrrel kombinálva trendi, egyedi darabokat kapunk, amelyek ugyanúgy díszíthetők mintával és egyedi felirattal, mint a bőrcipők. Nemrég jöttünk ki a csizma verzióval - bízunk benne, hogy ez is olyan sikeres termék lesz, mint a farmercipő.

Mi az, ami miatt jó szívvel ajánlanád a Szofi babacipőket a szülőknek?

Azért, mert már nagyon sok baba lábán bizonyítottak. Anyukák visszajelzései alapján cipőink – azon kívül, hogy egyediek és kiváló minőségűek – olyan benti cipőcskék: amit nyugodt szívvel adhatunk babáink lábára, mert a legjobban hasonlít az egészséges mezítláb járásra. Tompítja a láb apró csontocskáira jutó terhelést, megvédi az apró lábakat a hideg padlótól és az elcsúszástól, nem kapja le a baba a lábáról, mint egy zoknit és nem utolsó sorban kiváló ajándék babalátogatóba, keresztelőre, névnapra, születésnapra vagy más alkalmakra.

Készültetek szezonális ajánlattal a télre?

Igen, Kínálatunkban megtalálhatók a babacipők mellett a szezonális termékek is. A babacipőinknek háromféle téliesített változata van: kivehető talpbetét; fixen bevarrt, teljes bélés, visszahajtás nélkül; és fixen bevarrt, teljes bélés, visszahajtással. Ezen felül puhatalpú csizmákat is megálmodtunk a babáknak, melyek ugyanúgy egyedivé tehetők, mint a babacipők. Mindegyik téli termékünk pihe-puha, meleg, pamut alapú szőrmebéléssel bélelt (a kivehető talpbetét is ebből készül).

Sőt, szeretnénk Benneteket meglepni valamivel a közelgő karácsonyi ünnepek örömére: ha bármilyen névre szóló babacipőt rendeltek a webáruházunkban, akkor a névhímzést most ajándékba adjuk. Csak helyezd a kosaradba a kiválasztott termékeket, majd fizetéskor, a Kuponkód mezőbe írd be: cukimamikaracsony. Ekkor minden névre szóló termék árából levonódik a névhímzés ára. A kedvezményes kupont az alábbi linkken érhetitek el: cukimamikkupon

A Szofi babacipőket megtaláljátok a facebookon, és a szofibabacipo.hu weboldalon. 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram