Margitszigetjoga.hu- ha egy kis lazításra vágysz

2015. június 30.
Szerző:  Cukimamik Team
Margitszigetjoga.hu- ha egy kis lazításra vágysz
Ismételten egy szuper jó programlehetőséget mutatok be nektek, ami mindamellett, hogy ingyenes, csodás helyen, elbűvölő emberekkel, segít egy kicsit összeszedni téged.;) A Margitszigeti nagyréten egy csoportos jógaórába futottam, néztem őket, és nem volt kérdéses, legközelebb én is itt leszek közöttük.

A vidámság a boldog anyák kiváltsága?

Két héttel ezelőtt egyik este kopogtattak az ajtón este 9:30 körül. Még felállni sem volt kedvem, hogy megnézzem ki az. Fáradt voltam. Egész nap 2 kisgyermek, munka, főzés…..igen aznap nagyon fáradt voltam. Hamar felélénkültem, amikor az ajtóban megláttam a felettünk levő újdonsült anyukát, akivel eddig nem sok szót váltottunk.  Nem volt kérdéses, valami baj van! Épphogy megkérdeztem mi történt, zokogásban tört ki, és csak annyit bírt mondani: NEM BÍROM TOVÁBB! Mint kiderült besokalt. Élénken bennem él a gyermekem születése utáni első hét. Ordítva tudtam volna kirohanni a lakásból, hogy SEGÍTSEN VALAKI, NEM BÍROM TOVÁBB! …  Igen, és még vannak sokan-sokan mások is akik így érzik vagy érezték….Amikor benne vagy, végtelen hosszúnak tűnik a mókuskerék, a „4 fal közötti bezártság”, a 3 óránkénti szoptatás, az éjjeli bagoly effektus….és bár a gyermeked imádod, van, hogy betelik a pohár. DE itt visszatekerem a szálakat, mert ezt az érzést nem hagytam, hogy elhatalmasodjon bennem.  Nagyon egyszerű dolgot tettem: szántam magamra időt, elkezdtem jógázni. Nem mondom előfordult, hogy agyban a gyermekem mellett akartam lenni, de tudtam, hogy ki kell mozdulnom, hogy boldog és vidám anya legyek.:)  Szóval az elkeseredett szomszéd anyukának másnap megfogtam a kezét, és levittem magammal a Szigetre jógázni.  

Margitszigetjoga.hu- Jógázz a szabadban!

Előtte már kipróbáltam, és magával ragadott az érzés. Margitsziget jóga függő lettem.:) Szinglik, anyák, nők, férfiak, fiatalok, idősebbek, dundik és vékonyak.... mind együtt.:) Minden héten legalább egy napot rászánok, hogy magammal legyek egy kicsit. Csupán 1 óra, ami rólam szól. Miután többször van egy héten csoportos jóga óra, így biztos mindenki talál egy napot, amit be tud iktatni az anyaság idejébe.  Délután a napsütésben, a fák árnyékában átmozgatni magad, ennél nincs is jobb „énidő”. Nincs szükség előképzettségre, nem kell jógamúlt, csupán egy szőnyegre, törülközőre van szükséged, és kényelmes ruhára.

Az óra felépítését tekintve egy intenzív átmozgató jógagyakorlatok sorozata, valamint a végén egy kis relaxáció. Ez épp elég ahhoz, hogy átmozgassa a tested, a csípő- és deréktájékát, a fájó hátad, és energiát szabadítson fel benned, és ebből a gyermekednek adj egy csomót. Tehát a magadra fordított időt vedd befektetésnek, mert mindezt a pozitív energiát utána a gyermekedre és családodra fordítod.

A jóga óra díja adomány alapján van megoldva. Annyit adsz, amennyit neked megért az óra. Senki nem fog odamenni hozzád, hogy fizesd ki az órát, hanem az oktató mellett elhelyezett dobozba kötelezettség nélkül fizethetsz.

Amióta elvittem magammal Anikót, ő is margitszigetjoga-függő lett. Minden héten 1X ott van, és tesz azért, hogy boldog anya legyen. Az ő szavaival élve „ Judit, köszönöm, hogy elhoztál, annyira jó volt! Még soha sem jógáztam, és bár reggel biztos nem fogok tudni megmozdulni, nagyon jól éreztem magam.”  Két héttel később pedig ezt mondta: Boldog vagyok, annyira jó itt jógázni a természetben, és csak azt érzem, hogy boldog anya vagyok!”

Remélem veled is találkozunk legközelebb a nagyréten és együtt jógázunk!

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram