Feltöltőállomás: Kézműves fánkok és kávézó az Árpád-híd lábánál

2020. március 11.
Szerző:  Cukimamik Team
Feltöltőállomás: Kézműves fánkok és kávézó az Árpád-híd lábánál
Bejegyzésemben egy kávézót és egyben fánkozót mutatok be, ahol helyben készített kézműves fánkot ehetsz, és közben a kávéültetvények frissen pörkölt kávéjával töltekezhetsz.

Tudod, vannak azok a helyek, ahova belépsz, és azonnal a szívedbe zárod ,a tözshelyed lesz, alig várod, hogy a Szerelmedet, barátnődet elvidd oda, és megmutasd új szerzeményed. 

Nem működöm másként, mint Te: a szívembe zárom azokat a helyeket, amelyekben a munkatársak kedvesek, a kiszolgálás profi, a hely szolgáltatása/terméke az én elvárásaimnak megfelel, és a legfontosabb, a helynek van egyfajta kisugárzása, amelyet a dolgozók tesznek varázslatossá. Ilyen egyszerű elv alapján járok vásárolni, játszóterezni (milyen a társaság), törzshelyeket kiválasztva betérni feltöltődni.

Az Áprád-híd lábánál (szó szerint a lábánál), létezik egy kávézó amely Budapest egyik aprócska ékszerdoboza a BADASS Coffee & Donu Kávázó. Különlegessége abban rejlik, hogy az amerikai kávé-fánk kombinációt továbbgondolva egy kézműves fánkozó és egyben kávézó született.

Ez az a hely, ami a Váci úti irodafolyosón található, így nem meglepő, hogy sok az irodista, de Te is tökéletesen beillesz a barátnőddel, Szerelmeddel, ha valami többre vágytok, ha valami különleges helyre szeretnétek beülni.

Hiszem, hogy minden helynek lelke van. Nem látod, de érzed. Amikor belépsz egy helyre, vagy jó érzéssel tölt el, vagy inkább kifordulsz és többé vissza sem mész. Legalábbis én. Fehérvári Viki a BADASS Coffee & Donu Kávázó mozgatórugója, és egyben tulajdonosa, aki a pénzügyi szektort maga mögött hagyva, kávázót nyitott...és milyen jól tette. Ha beülsz a kávzóba, azonnal tudni fogod, kiről beszélek. Kedvesség, amiben nincs túlzás, információk áradata, ami kellőképpen elég, rendkívüli alázat, ami a vendégeket illeti. Igen, ő Viki.:)

„ Egy kávézóról álmodtam, amibe valamit belecsempészek. Elvégeztem a cukrász sulit, és fánkot akartam készíteni, isteni finom fánkokat. Fánkot sütök, különleges kávékat szolgálok fel. A legszebb az egészben, hogy nincs egyforma nap, melyekben nemcsak a kávék, a betérő vendégek is különlegesek."

A kézműves fánkok házi készítésű alapanyagokból készülnek, melyet helyben, tradicionálisan töltenek és készítenek. Egy biztos, ebből nem spórolnak ki semmit, ezek a töltött fánkok valóban krémesek. Viki szenvedélyének eleget téve, szívesen kísérletezik az ízvilágokkal, így mindig valami újjal előrukkolnak. A hagyományos ízek őrzői  (szilvásgomóc fánk) mellett a világ izgalmas ízei is megtalálhatók. (juharszirupos-bacon, boston vanília, mogyoróvaj- lekvár). Én nem vagyok édesszájú, de már maga a látvány is felkeltette érdeklődésemet, és alig vártam, hogy beleharapjak a fánkokba. Nem megszokott, hogy valami úgy istenigazából meg legyen töltve, így erre nem számítottam, de annyira finom volt maga a krém, hogy nem éreztem gejlnek. Több fánkot is kóstoltam, a macha teás külnösen a kedvencem lett.;)

Ez érdekes lehet számodra!: A kézműves fánkok babaváró bulira, különleges alkalmakra, ajándékba rendelehtőek.

A speciális kávé választék a világ különböző országainak gyűjteménye, melyeket nem úgy mint a reggeli kávét, kicsit megpihenve, érzéssel kell magadba önteni.;) Az italokat házi tejjel szolgálnak fel.

A kávék és a fánkok mellett szűrt levek, szendvicsek éppúgy megtalálhatók, szóval mindenki talál kedvére finom falatokat.

Cím: 1133 Budapest, Váci út 114. ( a lépcsőn le kell menni)

Weboldal: http://www.badasscoffee.hu/


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram