Erről Neked is tudnod kell!- Használt gyerekruha üzlet Budapesten, ahonnan mi is vásárolunk

2019. október 02.
Szerző:  Cukimamik Team
Erről Neked is tudnod kell!- Használt gyerekruha üzlet Budapesten, ahonnan mi is vásárolunk
Fotó: Stollár Imola
Bejegyzésemben bemutatok Nektek egy gyerekruha seconhand üzletet, ami azonkívül, hogy hatalmas, jó minőségű ruhákat kínál, és Budapesen könnyen megközelíthető.

Nagyon sok anyukának ajánlottam már a Háda gyerekurha secondhand üzletet, ami a Keletitől pár percre, a Rákóczi úton található. Azt gondoltam ezt a helyet már mindenki ismeri, aki Pesten lakik, és gyereke van- de NEM. Épp ezért gondoltam bejegyzésemben bemutatom, és ajánlom Nektek is. Az az igazság, hogy sokszor sajnálom kiadni a több ezer forintot néhány hónapra- merthogy ennyi idő alatt kinövi a gyermek- 1 ruciért. Amikor szezonváltás van, vagy kinövik a gyerekek a ruhákat, itt vásárolok be. Sokszor egy egész szatyor ruhát vásárolok, ami annyiba kerül, mintha a boltban megvettem volna egy darabot, és meg nem mondaná senki, hogy használtruha üzletből öltöztetem a gyerekeimet.;)

háda

Ami engem megfogott a helyben, hogy óriási területen van, és csak gyerekruhát lehet kapni. Nekem egyébként nincs türelmem turizni, így külösen szimpatikus- és ezért is járok ide-, hogy tematika, - életkor, és- nem szerint külön vannak a ruhák, így nem kell átnéznem az egészet.

Egészen újszülött kortól kamaszkorig változatos és minőségi ruhadarabok széles választékával találkozunk a Háda gyermek secondhand üzletében.

A bébiruhák kilós áron mennek, ami szerintem nagyon jó, mert sokszor pár száz forintra jön ki egy-egy darab. A kisgyermek ruhák, gyerekruhák, kamaszruhák válfán kihelyezve találhatók.

Minden, ami gyerek- amit megtalálhatunk itt:

- bébiruha

- gyerekruha

- kamaszruha

- alkalmiruha

- sportruha (foci, aerobic, futó stb...)

- kabátok

- cipők

- ágyneműk

- fehérneműk, pizsamák

- plüssök, játékok

- cipők 

- kiegészítők

Mint láthatod, nincs olyan dolog, amit ne lehetne itt beszerezni.:) 

Amit szintén kiemelnék, hogy én is többször gyerekkel érkezem babakocsival. Nyugodtan hozzátok a gyermeketeket magatokkal. Egyérszt "babakokcsibarát" hely, másrészt a tér tágas, így több babakocsi is elfér. Ha nagyobb gyermekkel érkezel, a gyereksarokban kialakított részen a gyemreked le tud ülni játszani. 

Minden hónap elején teljes árucsere van, aki nem szeretne lemaradni, ott a helye, de készüljetek fel, hogy ekkor nagyon sokan vannak. Mindennap új darabok kerülnek a kínálatba, és érdemes figyelni, mert sokszor vannak akciók is.

Ami még egy pont a helynek, hogy könnyen megközelíthető. A Rákóczi úton található a Háda gyeremekruha secondhand üzlet, ami a Keleti Pályaudvartól pár perc séta. Ha autóval érkeztek a II. János Pál pápa térnél meg tudtok álni- általában mindig van szabad hely- fizetős parkolóban.

Háda gyerekruha üzlet:

Háda gyerekruha üzlet

Cím: 1081 Budapest Rákóczi út 73.

A nyitvatartásról és az akcókról a Háda weboldalán tájékozódhatsz.

Végül,de nem utolsósorban;) Turizni jó! És nemcsak az ára miatt.

Védjük a környezetet!

A világon már rengeteg ruha van, és mi mégis folyamatosan újakat vásárolunk. Ha használt ruhát veszünk, azt nem kell még egyszer legyártani, így az ökológiai lábnyomunkat is csökkentjük.

Menő márkák potom áron

A hatéves lányom konkrétan egy Gucci szandálban feszített az elsős évnyitóján, amit kerek 800 forintért túrtam neki – vadonatúj állapotban. Egy ismerős anyuka kisfiainak menő márkás ruháiról pedig senki meg nem mondaná, hogy használtruha-boltból származnak. Magamnak sem vennék meg egy kabátot több tízezer forintért, de amikor 2400 forintért lecsapok rá, hasonló eufóriát érzek, mint az egyszeri ősember egy bölény leterítése után.

A Hangulat

Igen, így, nagybetűvel! Ki ne ismerné azt a mohó örömöt, a kincskeresés izgalmát, ahogy kotorászik a cuki kisruhák között, az Igazit keresvén. Vagy amikor beléd csap az ideg, mert a melletted kotorászó egy tizedmásodperccel hamarabb nyúl az általad kiszemelt darabért! Aztán a megkönnyebbülés, mikor megnézi, és odébb hajítja.

Amit újonnan sose vennél meg…

62-es méretű kordbársony zakó, ami két hét múlva kicsi lesz – na, én biztos nem adnék érte súlyos forintokat. Ellenben egy turiban- pláne, ha kilós az ár – ott nem hagynám. Még ha 104-es méretű lányom van, akkor se!

Egyedi darabok

Bizonyára ismerős helyzet, amikor egy nagyobb ruhabolti akció után a fél ovis csoport ugyanabban a polárpulcsiban vagy csillagmintás farmernadrágban pompázik. A turis darabokkal ez nem fordulhat elő – vagy ha mégis, nevethetsz a markodba, hogy tizedáron jutottál hozzá a menő gúnyához.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram