Itt jártunk a Dino Safari VR kiállításon a KÖKI-ben. - Hatalmas élmény volt!

2019. máj. 14.
Szerző:  egyedzsuzsi
Itt jártunk a Dino Safari VR kiállításon a KÖKI-ben. - Hatalmas élmény volt!
Képzeld el, hogy kapsz egy szemüveget, melyet felvéve egy virtuális világ elevenedik meg előtted. Az érzékeid, az agyad átadja magát a virtuális világnak, és Te élethűen egy történet főszereplőjévé válsz. Ott vagy benne. Ha történetesen ez a világ a dinaszauruszok világa, ahol az érzékeid becsapnak téged, és a dinók között találod magad.

Ugye, te is mindig vágytál az időutazásra? Most nincs akadálya, és nem is akárhová, hanem a dinoszauruszok világába csöppenhetsz, röpke 100-200 millió évvel ezelőttre. A technológia viszont nagyon is mai, vagyis inkább a jövőbe mutató. A kiállítás pedig annyira élethű volt, hogy még mindig nem térek magamhoz!

Sajnos képekkel nem tudom bemutatni, milyen szuper a kiállítás, mert ugye egy virtuális világba csöppentem én is, azt láttam, amit a számítógép elém tárt, csupán az élményt tudom átadni.

Mivel a kiállítás korhatáros (tízéves kor alatt nem látogatható), a lányom mellé az egyik barátnőjét vittem. A csajok nagyon élvezték a virtuális kalandot. Rajtam többször is igencsak úrrá lett a tériszony és a para – a kiállítás ugyanis annyira élethű, hogy hiába tudtam, hogy szimuláció, mégis képes voltam elhinni, hogy épp egy T-rex bámul a képembe. Izzasztó élmény, na!

A kiállítás tulajdonképpen egy ultramodern VR-stúdió, ahová speciális VR-sisakkal a fejünkön léphetünk be. Kapunk egy saját, hátizsákként viselhető számítógépet. A túrán egy személyes kis robot kísér végig bennünket, ad tanácsokat és segít az út során.

Ez az út pedig több mint kalandos. Meglepetések, izgalmak, váratlan helyzetek, és a dinoszauruszok jelenléte annyira életszerű, hogy a leheletük keltette fuvallatot is lehet érezni.

Igen, mert az élményt nem csupán a látvány adja! A rezgések, mozgások, arcunkba cseppenő vízpermetek teszik tökéletessé és még valóságszerűvé ezt a különleges kiállítást. Amikor a szemüvegen azt látod, hogy egy lifttel mész felfelé, valóban azt is érzed – hiába tudja az agyad, hogy valójában egy helyben ülsz! Sőt, van olyan dínó, amit meg is lehet simogatni. Hű, nem volt mindennapi érzés.

A lányok különösen azt a részt élvezték, ahol fenn voltunk a magasban – alattunk áttetsző padlóval. Nos, itt elég nehéz volt fenntartanom a magabiztos szülő álarcát. :D

Szóval ajánlom mindenkinek a KÖKI-ben látogatható DinoSafari kiállítást. Varázslatos, egyedi, az őskor ötvöződése a legmodernebb technológiával. Látni kell!

A kiállításról bővebben itt olvashatsz.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram