Itt jártunk- Varázslatos világűr- csillagközi kaland- kiállítás és játék gyerekeknek

2019. április 05.
Szerző:  Cukimamik Team
Itt jártunk- Varázslatos világűr- csillagközi kaland- kiállítás és játék gyerekeknek
Tavasszal ismét egy zseniális témával rukkolt elő az F. Exhibition csapata, és egy interaktív játékos kiállítást szervezett gyerekeknek az Mezőgazdasági Múzeumban, melynek témája a varázslatos világűr.

Eddig minden interaktív kiállításra ellátogattunk Annával és Vincével, amit az F. Exhibition szervezett. Járunk már bűvös erdőben boszorkányos küldetésen, az óceánok birodalmában, hol pedig egy varázskastély mesebeli történetébe csöppentünk.
Alapvetően minden Kiállításról elmondható, hogy egy alapsztorira épül, és ez a történet kísér végig bennünket a játékállomásokon, mely izgalmas, és sokszor a felnőttek is kihívásokkal teli feladványokkal találják szembe magunkat. A mostani játék során a látogatók bebarangolhatják a Naprendszert, sőt, elmerészkedhetnek a Tejúton is túlra, miközben furfangos feladványok és kozmikus kihívások teszik próbára bátorságukat és tudásukat. A kozmosz titkainak megfejtéséhez bátor szívre, kíváncsiságra és éles érzékekre is szükség lesz.


A több mint 1000 négyzetméteren megvalósuló kiállításon végighaladva a feladatokat helyesen megoldva érjünk el küldetésünket, és kapjuk meg méltó jutalmunkat: egyrészt, hogy kijutottunk a Mezőgazdasági Múzeumból, másrészt, minden látogató, aki teljesítette küldetését, apró ajándékot kap a pultnál.


Mint említettem, ez egy interaktív kiállítás, ami gyermekeknek szól. Minden szülő gyerekkel érkezik, kisebbekkel-nagyobbakkal.

Nem kell fegyelemben állnia a gyereknek, és síri csendben végigjárniuk a kiállítást.

{adselite}

Ahogy beléptek a Varázslatos világűrbe, a gyerekek nyüzsgő és izgatott világa tárul eléd, akik csendesen igyekeznek megoldani a feladványokat.
A mostani kiállítás témáját tekintve nagyobb gyerekeknek szól. A csillagközi kaland, amely olyan volt számomra, mintha a földrajzkönyv a csillagok és bolygók témájánál kinyílt volna, és a lapokon szereplő betűt életre keltek volna. Nagyon sok ismeretet ad át, még számomra is voltak olyan kérdések, amit már rég elfejtettem, és na, hát nem tudtam rá a helyes választ. Szóval ez a kiállítás iskolás korú gyerekeknek ajánlott az én mércémen.


A képzeletbeli űrkikötőkön szöveges játékfüzet vezet végig, melyben 24 űrbéli helyszín feladataira kell helyesen válaszolni. A küldetés, hogy fejtsd meg sorrendben a feladatokat, és ragaszd be a helyes válaszhoz tartozó fényjel matricáját a játékfüzetbe. Ha segítségre van szükséged a helyes válaszadásban, vagy csak szeretnéd leellenőrzni, hogy jól válaszoltál-e, a játék végéig lesz rá lehetőséged. A nyomokat követve megtalálod a helyes fényjel matricáját egy-egy űrbéli helyszínen.

Összegezve egy nagyon jó családi program, melyet 1-1,5 óra alatt körbe tudtok járni.:)

Nyitva tartás: 2019. március 30. – május 26., H zárva K-V 10-17 óráig (húsvéti ünnepnapokon és május 1-én nyitva!)
Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR
Bővebb infó: www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/F.Exhibition


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram