Élménybeszámoló: Megéri megnézni az Avatar Kiállítást?

2019. március 14.
Szerző:  Cukimamik Team
Élménybeszámoló: Megéri megnézni az Avatar Kiállítást?
Alig vártam, hogy végre eljussak az Avatar Kiállításra, amely egy tökéletes családi programnak bizonyult. Nem volt semmi elvárásom, bár már ezt-azt hallottam róla. Négy gyerekkel, melyből az egyik a férjem;), vágtunk neki felfedezni a Pandora színes világát, mely interaktív, profi és látványos.

Ne egy olyan Kiállítás lebegjen a szemed előtt, ahol csendben végigvonulsz, sziszegve- ezzel is jelezve, hogy a gyerek maradjon csendben-, annál inkább egy igazán interaktív, mozgalmas felfedezésben lesz részed, amely egy új világot nyit meg előtted, életre keltve James Cameron világsikerű filmjét.

Én abban mérem, hogy milyen egy kiállítás, gyerekprogram, vagy legyen bármi, hogy amikor a végére ér a program, a gyerekek hogy reagálnak. Miután az Avatár Kiállítás végére értünk, és szedtük a sátorfánkat, a gyerekek kórusban és ujjongva kérdezték: „Anyaaa, mikor jövünk megint?!”….és azóta is mindennap…


Az Avatar Kiállításra én magam is már nagyon vágytam, mert a film elvarázsolt, így kíváncsi voltam, hogy mit hoztak ki belőle. Minden elvárásomat felülmúlta a Kiállítás, mely annyira profi, hogy egy pillanatra még velem is elhitette, hogy akár egy valóság is lehetne az egész.

Az Avatar Kiállítás

Maga a Kiállításnak az Andrássy Élményközpont ad helyet, amely könnyen megközelíthető, valamint a Kiállítás színvonalának megfelelő választás. Pandora káprázatos világát több mint 1000 nm2-en követhetjük végig, megismerve az életüket, kultúrájukat, betekintést nyerve a na'vik mindennapjaiba, szokásaikba, ami túlmutat a filmen is. A Kiállítás alatt végig interaktív feladatokkal találjuk szembe magunkat, szükségünk lesz az érzékszerveinkre, a nevetőizmainkra, és a mozgásunkra.:) Az egész Kiállítás alatt, annyi inger ér minket, hogy míg az egyik hatása alatt vagyunk, és megyünk tovább, már a következő izgalmas vagy éppen vicces, vagy tudományos feladattal találjuk szembe magunkat.

Miután belépünk a Na’vik világába, a regisztrációs pultnál találjuk magunkat. Még mielőtt belevágnánk az űrutazásba, szárnyai alá vesz bennünket egy kísérő, aki segít a regisztrációban, és egy videó segítségével bemutatja Pandora világát nekünk, megtanít néhány szót navi nyelven, majd utunkra enged bennünket. Ekkor kezdetét veszi az utazásunk….már a belépés szenzációs módon tárul elénk. Erre nem térek ki külön, legyen benne neked is részed.

Avatar Kiállítás

A regisztráció során a játékos feladatokat, az e-mail címedre megkapod, így nem kell fotózni, felvenni, mert mire hazaérsz, már le is töltheted a levelezésedből.

Miután elsajátítottunk néhány kifejezést navi nyelven, a Pandora élővilága, élőlényei, őslakosai eredeti nagyságban előttünk lesznek, gyakorolhatjuk egy program segítségével az avi nyelvet. Kipróbálhatjuk egy simulátor segítségével milyen sárkány háton repülni, a katonák szerepébe bújva szintén egy simulátorban a dús aljnövényzetben sétálni.

Avatár Kiállítás

 

Avatárként megtekinthetjük magunkat egy program segítségével. Ez volt a legviccesebb része a Kiállításnak. A gyerekeim azóta is rajtam röhögnek, és úgy mutogatják a róla készült Avatárt mindenkinek, mint valami szenzációt.:) Elénk tárul élőben a lelkek fája és a szent lelkek talán téged is megtalálnak.;)

avatar kiállítás

Lelkek Fája

Avatar Kiállítás

Aki nem látta a filmet, az érteni fog ebből a Kiállításból bármit is?

Itt egyből kiemelném, hogy a Kiállítás úgy vezeti végig a látogatókat, hogy a filmből a legfontosabb részleteket kiveszi, és játékos feladatokon keresztül belehelyez minket.

Igen, aki nem látta, annak is érdekes lesz, megismeri a Na'vikat, mindent megtud róluk, mely után biztos kedvet kap a filmet is megnézni. Aki pedig már látta, sokkal mélyebb képet kap az életükről.

Hány éves kortól ajánlott a Kiállítás?

Nos én három kisgyerekkel mentem, ebből a legkisebb 15 hónapos, a legnagyobb 8 éves. Mindannyian élvezték annak ellenére, hogy a filmet nem látták. Ha Te szeretnéd megnézni, nyugodtan vidd el a gyerkőcöt magaddal. Ha családi programot keresel, tökéletes választás. Ha gyerekprogramot keresel, akkor is jól döntesz.

Mennyibe kerül a jegy?

Erről a weboldalra kattintva tudsz részletes tájékoztatást kapni.

Hány perc alatt járjuk végig?

Nekünk 1 óra elég volt, hogy megtekintsük a kiállítást. 

Sokan vannak, mennyire élvezhető?

Amikor mi mentünk, nem voltak sokan, nem volt zavaró senki jelenléte, nem kellett a feladatokra várni. Igazából sokszor annyira belemerültünk a feladatokba, hogy fel sem tűnt, hogy más is van rajtunk kívül.


A Kiállítás hivatalos weboldala:  https://www.andrassyelmenykozpont.hu/avatar/

Cím: 1061 Budapest Andrássy út 39.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram