Itt jártunk- Future Park

2018. szeptember 28.
Szerző:  Cukimamik Team
Itt jártunk- Future Park
A Future Park interaktív játszótérre látogattunk, ami egy varázslatos világ kapuit nyitotta meg előttünk az Andrássy Élményközpontban.

Jobb híján a hűvös időkben benti programokat keresünk, így egy gyors telefonváltást követően barátnőmet rávettem, hogy vigyük el a gyerekeket a Future Parkba. A gyerek felhozatal: két nyolcéves, egy hat éves, és barátnőm 1 éves kisfia kísért el minket. Itt az elején leszögezném, hogy minimum 3 éves gyerekkel érdemes elindulni az interaktív játszótérre. Az Andrássy Élményközpont elődje a Párisi Nagy Áruzház már korábbról az egyik kedvenc helyemnek számított. Vannak helyek, amelyet egyszer kipróbálsz, megcsodálod, és egy kellemes emlék marad benned. Így vagyok ezzel, az Élményközpont emeletén hűlt helyét lelt kávézóval. Csodálatos hely, így eleve szívesen vettem arra az irányt, kerül, amibe kerül alapon. Nem vártam semmit a kiállítástól, lehetett hallani hideget-meleget, én úgy érkeztem meg a gyerekekkel, hogy lesz, ami lesz.

A Kiállítás és egyben játszótér

A volt Párisi Nagy Áruház helyén található Élményközpont méltó helye az interaktív játszótérnek, amely színvonalas, és káprázatos. Csodálatos színvilág, forma és kreativitás jellemzi.

Az Andrássy Élményközpontban található interaktív játszótér véleményem szerint 3 éves kortól ajánlott. Ha most meg kell határoznom hány éves korig nehéz helyzetben vagyok, hiszen még én magam is imádok játszani, de most belövök egy korhatárt 10-12 éves korig. Egy délelőtti vagy délutáni programnak tökéletes, főleg most a hideg, esős őszi napokon. Mi majdnem 2 órát töltöttünk a Központban, ennyivel számolhatsz Te is.;)

 A helyszín 7 nagyobb területre osztható.

1. Életre kelnek a rajzok

Az első helyszínen „életre kelnek” a gyerekek által elkészített rajzok. Ezt úgy képzeld el, hogy ahogy belépsz egy sötét szobába, a falon és a talajon színes, mindenféle mintázatú állatok kúsztak-csúsztak, úsztak…ezek mind az oda érkező gyerekek és felnőttek fantáziájában megszületett színes állatok voltak. Nincs két egyforma rajz, mint ahogy két egyforma fantázia sem. A gyerekek leültek és a sablonok közül kiválasztották a nekik legszimpatikusabb állatot. Ebben még semmi extra nem volt, akár egy színezőt is elé tehettem volna, hogy szűrt fényben színezzen. A saját fantáziájára van bízva mindenkinek, hogy milyen állatkát fog kipingálni, és hogyan.

Ezután jött az a rész, ami már túlmutat egy egyszerű színezésen, hogy egy kütyü segítségével az állatok „becsúsztak” a terembe. A gyermek láthatta, ahogy a papírra rajzolt kép „életre kel”. Nem kell mondani, ez hatalmas élmény volt számukra.

2. A labdák zenéje

Ez a rész őszintén szólva a mi gyerekeinket annyira nem kötötte le, de ez nem azt jelenti, hogy figyelmen kívül hagyható. Láttam, hogy más gyerekek, itt elidőztek. Az óriás labdák érdekes zene és hang világát figyelhetjük meg, amelyek érintésre színt váltanak, valamint ezek a labdák egymáshoz közelítve és távolodva hangrezgéseket bocsájtanak ki, melyből egy érdekes dallam csendül fel.

3. Apró népek

 Itt jócskán elidőztünk, a gyerekek egyik kedvenc játéka volt, ahogy a kis embereket és világukat, az asztalhoz érve mozgathatták újukkal.

4. Varázslatos ugróiskola

A kisemberektől fájdalmat búcsút véve-  kb. fél órás könyörgés után- jutottunk fel az ugróiskolába. Ez a lányokat meglepő módon kevésbé, míg a fiamat annyira lekötötte, hogy őt nem lehetett továbbcsalni innen. Én imádtam ickázni, ahogy mi hívtuk.:) Az alapja ugyanaz, de az a plusz abban mérhető, hogy minden ugrásnál az élénk színek és grafika változása figyelhető meg.

{adselite}

5. A rajzok életre kelnek folytatása…

Itt ismét lehetőség volt arra, hogy a gyerekek életre keltsenek egy általuk választott sablont, amelyet kinyomtatva 3D-ben el is készíthettek. Mi hazahoztuk, és itthon készítettük el. A kép itt is megjelent a falon, és a fantáziájukban megjelent állatok- amit papírra vetettek- táncra keltek. Ez volt számukra a csúcspont.

6. Tervezz és építs!

Szintén a képzelet segítségével várost és úthálózatokat kötöttünk össze. Csuda jó volt, ezt mi anyukák élveztük a legjobban.:)

7. Teremtés története

Az utolsó helyszín volt, amibe belecsöppentünk. Itt a falat érintve tárult elénk a teremtés történet egységes képe.

Az egész játszótér a képzeletedre, a fantáziádra és a kreativitásodra van bízva. Mindenki azt hozza ki belőle, és azt látja meg benne, amit szeretne. Ez a legjobb az egészben. Te irányítod, te formálod a belső képzelőerőddel!

Gyerekszemmel

A gyerekeim a mai napig emlegetik a Future Parkot, és azt kérdezik mikor megyünk megint. J Nekik nagyon tetszett, és ez nekem elég. Az a határtalan boldogság, ami megjelent az arcukon, amikor a rajzaikat meglátták életre kelni, vagy amikor a kis emberkéket irányították a kezükkel nagy élmény volt, mellyel a mindennapokban nem találkoznak.

Anyai szemmel

Sokszor beleesünk abba a hibába, hogy felnőtt szemmel próbáljuk nézni a dolgokat. Tudnék sorolni sok olyan Kiállítást, programot, amire úgy érzem, hogy kidobtam egy csomó pénzt, de a gyerekek mégis csillogó szemmel jöttek ki, és megállás nélkül lelkesen mesélték mindenkinek milyen jó volt. Persze az ellenkezőjét is tudom mondani, hogy elvittem például őket szarvasbőgést hallgatni, de rájöttem, hogy én jobban akartam, mint ők, és nekem nagyobb élményt adott, mint nekik. Így a "Mikor megyünk már haza anya?!" kérdés 1 percenként hangzott el egy-egy szarvasbőgés között.  Szóval, ha kifizetem a belépőt, és nekik tetszik, nem érzem kidobott pénznek, mert az élmény kellemes emléket őriz bennük, így bennem is, még ha lelkem mélyén csalódást is érzek. A Future Kiállításra visszakanyarodva, mint írtam nem volt elvárásom. A káprázat, a színek, a technika, a villogás engem magával ragadott, nem kell túlbonyolítani a dolgot, egy interaktív játszótér, ahova azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat. Nekem ez megvolt.:)

Megközelíthetőség

Az Andrássy Élményközpont Budapest szívében található, így a legjobb alkalom arra is, hogy kényelmesen, de puccba vágd magad.:) Villamossal, vonattal, kisföldalattival,busszal, autóval könnyen megközelíthető. Én a tömegközlekedést javaslom.;)

Cím: 1061 Budapest Andrássy út 39.

Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig: 10:00–20:00 (belépés a kiállítás területére 18:30-ig)

Jegyárakkal és egyéb kérdéssel kapcsolatban a Future Park weboldalán találtok információt.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram