Itt jártunk- Tarzan Park szabadtéri családi játszópark Újpesten

2018. máj. 15.
Szerző:  Cukimamik Team
Itt jártunk- Tarzan Park szabadtéri családi játszópark Újpesten
Már jó ideje tervezem, hogy írok a Tarzan Parkról, ami egy igazi szabadtéri játékbirodalom. Az apróságoktól kezdve a nagyobbacska gyerekekig mindenki megtalálja a szórakozási lehetőséget a változatos játékok között.

Amikor először hallottam a Tarzan Parkról igencsak meglepődtem, hogy egy fizetős játszótérről beszélünk. Merthogy tudnod kell, a belépésért fizetni kell. Mivel nyújt többet egy játszótér más játszótereknél, hogy a belépéskor fizetnem kell érte? Anyaként összegyűjtöttem az érveket, a gyerekek reakciót pedig képekben foglaltam össze.;) Annyit elárulok, nem csalódtam benne.

Három gyerekes anyaként több szempontot kell figyelembe vennem, ha egyedül elindulok a gyerekekkel. Jön a nyári szünet, így nekem kell programról gondoskodni, míg az „Emberem” dolgozik..:)

Szóval egy 5 hónapos bébi, egy 6 éves és egy 8 éves gyermek szórakoztatásáról gondoskodom. A biztonság, a változatos játékok, a könnyű megközelítés nagyon fontos számomra. Nyáron nem szívesen megyek velük egyedül strandra, ezért vizes játszótereket célzok meg a rekkenő hőség idején.

Amit mindenképpen vigyél magaddal, ha a Tarzan Parkba készültök:

 • piknik pléd: A hatalmas zöld területen a fák hűs árnyékában meghúzhatod magad, mialatt a gyerekek játszanak.
 • fürdőruha a gyerkőcöknek és magadnak: Ha te nem is használod ki a „Paccs Placcot”, közben napozhatsz a zöld fűben.
 • elemózsia, rágcsálni való- bár büfé található a Park területén
 • csúszásgátló cipellő
 • kényelmes ruhába érkezz Te is, hiszen elképzelhető, hogy Te is csúszni, mászni, kúszni fogsz.
 • nyári sapi

 Amit a Tarzan Parkban szeretek:

1. Biztonság

Anyaként nekem is a legfontosabb a biztonság, szeretem szemmel tartani a gyerekeimet, na de elég egy pillanat, hogy ezeket a kis fürge lábú szösszeneteket szem elől veszítsem. Tudnod kell, hogy a Tarzan Park 2 hektáros területet ölel magába, így nem nehéz szem elől veszítenem őket egy pillanat alatt, igen hamar szívdobogás környékezhetne, ha nyílt térről beszélnénk. DE a Park körbe zárt, kapun történő beengedés van, és én ahogy körbejártam, elég biztonságosnak tűnik. Szóval ha szem elől is veszíted, vegyél két mély levegőt, és tudd biztonságban van, nyugodtan indulj a megkeresésre.

2. Kék az ég, és zöld a fű…

Imádom, hogy olyan igényes és szép. Mindig viszek egy piknik plédet, ami a Bázis. Mielőtt szerteszélednek, a kijelölt helyre lepakolva mindenki tudja, hol vagyok, amikor nem velük játszom. Mialatt ők lefárasztják magukat, én ott héderelek Hédivel, a fák lombkoronája alatt.

3. 13 játéksziget, amiből a Pancsoló a kedvencünk

Mint korábban írtam, 3 gyerekkel egyedül nem indulok neki a strandnak. A játéksziget egyik állomása a „Placcs Placc, ahol fürdőruhában vizezhetnek, szórakozhatnak a gyerekek. Egy dologra itt érdemes figyelni, vagyis kettőre. Ne állj közel a vízhez, mert könnyen Te is csurom vizes leszel- én már jártam így;), de ami még fontosabb, érdemes csúszásgátlós cipőt adni a gyerek lábára (Decatlonban jó áron minden méretben beszerezhető), mert a rohangálás közben baromi nagyokat lehet esni a csúszós felületen.

4. Győzd követni a gyermeked egyik helyről a másikra…

Ha csak végigpörgetem az agyam, hogy mennyi játék van, és milyen lehetőségek, belefáradok. 13 külön blokkot képzelj el, melyek egy része árnyékban van, nagy része nem.;) A fantázia nevek utalnak az egyes játékok eszközökre.

 • Picurvár

A vár a nagymozgást segítő eszközök fellegvára – mintegy „belépő” a parkba –, 1 éves kortól használható. 

 • Hintarét

Lehetőség van az egyszemélyes és csoportos hintázásra is. Pattanj fel gyermekeddel az egyik páros hintára, meglátod a napi edzésed és az aznapi kötelező mosoly órák száma is meglesz.

 • Pattanjdomb

Az egyik igen népszerű játék a gumidomb. Az alulról állandó levegőfújást kapó gumidombon akár páros, akár egy lábbal is ugrálhatnak a gyerekek.

 • Liándzsungel

Drótkötélpálya, tányérhintán átbillenés, mászás, kúszás...változatos játéktér nagyobb gyerekek részére

 • Billegliget

A függőlegesen és vízszintesen elhelyezett, különböző formájú és nagyságú billenő és egyensúlyozó eszközökön próbára tehetik magukat a nagyobb gyerekek.

 • Felhővárak

Tetszik, hogy lehetőséget ad a különböző képességű, érettségű és eltérő életkorú gyerekek számára a várba való feljutásra. A gyermek eldöntheti, hogy falmászással, mászással, lépcsőn, kötélhágcsókon szeretne-e a vár ura lenni, majd csúszdán megteheti az utat lefelé.

tarzan park

 • Zengőerdő

A Zeneerdőben szócső, xilofon, felfüggesztett orgonasípokhoz tartozó ütögető nyújt szórakozást.

 • Homoktenger

Ez egy hatalmas homokozó rész, amit a kisebbek előszeretettel birtokolnak.

 • Rejtekerdő

 • Tornyoktava

A játékszigeten található, vízzel körbezárt tornyot lánccal felszerelt fahídon lehet megközelíteni.

 • Zsiványtenger
 • Homokbánya
 • Placcs-Placc

5. Ha megéheznétek…

Két lehetőség van, vagy hoztok magatokkal harapnivalót a 4 órára- a belépőjegy ára 4 órát foglal magába- vagy ha megéheztek nagyon jó kis étterem rész van, ahol korrekt áron megebédelhettek.

6. Jujj, és erről még említést sem tettem

Egész napos program esetén elengedhetetlen, hogy meglátogassunk idővel egy mosdót, az pedig nem utolsó szempont, hogy tiszta helyen végezzük el a dolgunkat. A mosdórészben található a baba-mama szoba, ahol kényelmesen megszoptathatod gyermeked, valamint egy pelenkázó asztal és egy mikrohullámú sütő is található a szobában.

7. Könnyen megközelíthető legyen.

Autóval érkezve a Tarzan Park főbejáratával szemben ingyenesen tudtok parkolni, tömegközlekedve a 14-es villamos vagy a 296, 96-os busszal közelíthető meg a hely.

8. Kedvezmények

Vannak kedvezményes napok-legalábbis mi már belefutottunk-, családi kedvezmények, egyéb pl. kerületi kedvezmény. Erről a weboldalon tudtok tájékozódni.

 Szóval én már "gyerekestűl, családostúl, barátostúl".. többször megfordultam itt, jó szívvel ajánlom anyatársaimnak.;)

Tarzan Park címe: 1046 Budapest Tábor u. 26-28.

További információt a Tarzan Park weboldalán találtok.


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram