Itt jártunk- Ellátogattunk a Jégtorony titka interaktív kiállításra

2017. október 04.
Szerző:  Cukimamik Team
Itt jártunk- Ellátogattunk a Jégtorony titka interaktív kiállításra
Fotó: Stollár Imola
Ellátogattunk a Mezőgazdasági Múzeumba, mely idén is helyet adott az F. Exhibiton szervezésében megvalósuló interaktív játéknak, amely idén egy képzeletbeli hideg és jeges birodalomba kalauzolja el a játékososokat, titokzatos kincsvadászat főhőseként. Ahogy átléped a jeges birodalmat nincs visszaút, egy izgalmas utazás részese leszel...kezdetét veszi a Jégtorony Titka titokzatos kiállítás és kincskereső játék.

Személy szerint nekem ez volt a kedvenc kiállításom. Nem mondom, szerettem a Bűvös óceánt, a Titkos nyomozást is, de ez a jeges játék valahogy nagyon magával ragadott. A klíma is hozzásegített átélni a fantáziadús élményt nyújtotta világot, mivel a múzeumban igen hűvös volt:)- ha mentek öltözzetek fel!. Szóval az alapsztori: egy képzeletbeli sarkvidéki tájra érkezünk, ahol bátorságunkat és ügyességünket próbára téve kincskereső kaland részesei lehetünk.

A JÉGTORONY TITKA című kiállítás és kincskereső játék 2017. szeptember 23-tól november 5-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A bejáratnál mindenki kap egy szöveges játékfüzetet matricákkal, melyen a feladványokat végigkövetjük. Az interaktív kiállítás próbára teszi a tudásunkat, a feladványok számát követve, a feltett kérdéseket helyesen megválaszolva jutunk el a titok megfejtéséig.

Idén is csodálatos és különleges illusztrációk követik egymást a Kiállításon, a több, mint 1000 nm2-en .  Az interaktív játék a jól megszokott módon két teremben kapott helyet, az egyikben egy rövidebb utazást teszünk, a hatalmas csarnokban azonban a fantázia világába csöppenve csodálatos képzeletbeli világba érkezünk.

A fagyos tájakon átívelő kaland során a látogatóknak fel kell kutatniuk a hajdani jégóriások elveszettnek hitt, varázserejű kincsét, melyet megkaparintott egy fondorlatos Kincsvadász. A kapzsi tolvaj sarkvidéki Jégtornyába zárkózva, hét lakat alatt őrzi értékes zsákmányát. Az expedíció bátor tagjai azonban eljuthatnak a Kincsvadász búvóhelyére, és visszaszerezhetik az elbitorolt kincset. A képzeletbeli tájakon barangolva a kincskeresők váratlan akadályokba ütköznek, miközben a torony leleményes ura lépten-nyomon ügyes trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ám ha minden titkot kifürkésznek, a jutalom sem marad el!

A Kiállításon találkozhatunk az örök hó birodalmának kedvenceivel és különös lakóival is, mely a gyerekeket magával ragadta. Jó volt látni a gyerekek lelkesedését, akik ahogy egyre közelebb kerültek a megoldáshoz, annál 

izgatottabbá váltak. Az agyafúrt kérdések megválaszolása kihívás, sokszor még a felnőtteknek is, tudásunkat ellenőrizve a mancsokat követve ellenőrizhetjük a helyes megfejtést.

Bátran látogassatok el gyermeketekkel 5-6 éves kortól már élvezni fogják a gyerekek a feladatok megoldását, a játék értelmét. Az egész Kiállítás 1-1,5 óra alatt körbe járható, közben a Mezőgazdasági Múzeumban is körbenézhettek. Ha pedig már egy kis levegőre vágytok a Vajdahunyad várában és a Városligetben egy kellemes sétát tehettek.:)

Fotó: Stollár Imola

Természetesen a jutalom sem marad el a Kiállítás végén. A kis kalandvágyók a küldetést teljesítve átvehetik ajándékukat, és gazdag élményekkel térhetnek haza.  

Helyszín: Vajdahunyadvár, Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: H zárva, K–V 10–17 óráig (november 1-jén nyitva)
Korosztályi ajánlás: 4–99
A kiállítás és játék bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.
Bővebb információ: www.mmgm.hu,www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/F.Exhibition 

Fotó: Stollár Imola


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram