Hova menjünk gyerekkel ha beköszönt a rossz idő

2017. október 03.
Hova menjünk gyerekkel ha beköszönt a rossz idő
Imádom az őszt a maga szépségével és hibájával együtt. A hiba alatt azt értem, hogy amikor egymást követik az esős napok, muszáj valami alternatívát találnom a játszótér helyett, merthogy a gyereknek mozgás kell, nekem pedig egy kis nyugalom, társaság, változatosság. Hívjuk bárhogy, ha én bennrekedem a 4 fal között tutti, hogy bekattanok. A gyerekek szétszedik a lakást, és még haragudni sem lehet rájuk, hiszen nem mondhatom azt nekik, hogy üljetek szépen egy helyben és gyurmázzatok egész nap… Épp ezért van egy szabály, amit meghoztam: Jó idő esetén szabad levegő, rossz idő esetén játszóház. Egyre gyakrabban járunk játszóházba, és most két kedvenc játszóházamat hoztam el nektek, amelyek a kedvenceim, és jó szívvel ajánlom minden anyukának.:)

Millipop játszóház

A Millipop játszóház az egyik kedvenc gyerek-és felnőtt birodalmam.

Szeretem, mert

1. Könnyen megközelíthető

A Mammut mellett található a Millenáris Parkban a Loft épület Fogadójában kialakított Millipop játszóház, így akár tömegközlekedéssel is könnyen eljuthatunk, autóval érkezve pedig mindig akad parkolóhely.

2. Biztonságban érzem a gyermekem

Lehet paranoid vagyok, vagy csak egyszerűen anya, de mindig az az első, hogy feltérképezem egy játszóházban, hogy mennyire biztonságos. Én biztos nem fogok szökni, de a gyerekeimet óvom, féltem, persze csak egy egészséges anyai féltésről van szó, és szeretem biztonságban tudni akkor is, ha szem elől vesztem. A Millipop játszóház már az első alkalommal meggyőzött, hogy biztonságban tudhatom a gyermekem. Amellett, hogy biztonsági kapu van, amelyet egy felnőtt nyit-zár, meggyőző volt számomra, hogy a személyzet odafigyel arra, hogy ki akar alkalomadtán kiosonni.
A játszóház területén is gyerekbarát, nagyon kedves animátorok vannak jelen, akik segítenek ha épp eltűnt anya szem elől, illetve versenyeket szerveznek, és felügyelik a biztonságot.

3. Óriási-óriási játékbirodalom

Játékban, csúszdában nincs hiány. Maga a játszóház hatalmas, mégis a kialakításának, játékosságának, színvilágának köszönhetően barátságos és számomra családias légkört áraszt. Irtózom a hatalmas játszóházaktól, de amikor itt vagyok, egy pillanatra sem érzem feszélyezve magam a hatalmas tértől, és a sok embertől. A kávézó részben elbeszélgetek, vagy én is igénybe veszem a csúszdákat.

4. Kicsik-és nagyok egymás mellett jól megférnek

Hatalmas, az országban legnagyobb összefüggő mászókakomplexumával büszkélkedhet a játszóház, ami minden gyerek mozgásigényét kielégíti.:) A szülők is bátran bebújhatnak, végigkalandozhatnak a mászókában, és a vagányabb felnőttek a 7 méter belmagas bandacsúszdát, spriálos csúszdát vagy kamikáze csúszdát is kipróbálhatják a gyermekükkel. Mi megtettük, órási élmény volt.:)
Mindemellett zsetonos működtetésű ügyességi és készségfejlesztő játszógépek találhatók az alsó szinten, amit nemcsak a gyerekek, mi is előszeretettel használunk.:) A zsetonok a játszóházi belépő mellett külön vásárolhatók meg. Nekem és a gyerekeknek is nagyon bejön a LEGO szoba, ahol a srácok két csúszás közben alkothatnak.
A totyogók számára egy külön helyiségben hatalmas labdatenger és hempergő van kialakítva, így ha különböző korú gyermekekkel érkezel, mindenki gazdag élményekkel tér haza.


A Millipop külön érdekessége, hogy az épületben nyitotta meg első budai egységét a Gipszkorszak Alkotó Játszóház is.
A loft stílusú épület emeletén található étteremben gasztro finomságok találhatók. Az első emeleten található Millipop Bistroban egészséges ételeket és egy finom kávé fogyasztása mellett kialakításának köszönhetően szemmel tarthatod gyermeked.:)
Mielőtt hazatértek a Millenáris Parkban sétáljatok még egy kört, nézzétek meg az aranyhalakkal teli tavat, a csodálatos környezetet, és ha a gyerekek még bírják szusszal a kinti játszira is beugorhattok egy kis időre.

Ha egy igazán aktív családi kikapcsolódásra vágytok, mindenképpen ajánlom Nektek!:)

Millipop játszóház elérhetősége:
Cím: 1024 Budapest, Fény utca 18-20.
Weboldal: http://millipopjatszo.hu/
Facebook oldal: https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/millipopjatszo.hu 

Csizmás Kandúr Játszóház

Amikor először jártam egy szülinapi buli alkalmával a Csizmás Kandúr Játszóházban egyből szerelem lett kettőnk között.:) A barátságos és családias hangulat azonnal magával ragadott a mesés fajátékokról nem is beszélve. Amikor nem egy hatalmas játszóház nyüzsgésére vágyunk, elmegyünk a Csizmás Kandúr Játszóházba, és egy kellemes délutánt eltöltünk a gyerekekkel. Kifejezetten azoknak a szülőknek ajánlom, akik óckodnak a hatalmas játszóházak tömegétől, nagy tereitől, szeretik szemük fényét látókörükben tudni, mégis mozgásra és kikapcsolódásra vágynak.

Csizmás Kandúr Játszóház


A Csizmás Kandúr Játszóházban is megtalálható a labirintus, csúszda, a trambulin, a pörgettyű ahol a gyerekek mozgásigényüket kielégíthetik, szórakozhatnak. A babasarokban a totyogókkal érkező anyukák egy napsütéses kis varázsbirodalomban tudhatják biztonságban a gyermeküket, ahol a kicsik kibontakozhatnak és önfeledten játszhatnak. Nagyon szeretem a játszóház változatosságát, amit kínál: a képességfejlesztés és a nagymozgásos játékok együttesen megtalálhatók.

Amikor a gyerekek egy kis szusszanásra vágynak 2 csúszdázás között a LEGO-szoba (ami nagy kedvenc:)) és a Pagony olvasósarokba elvonulnak lazítani. A LEGO szoba és a jelmezek külön ellenszolgáltatás fejében vehetők igénybe. Az én gyerekeim kifejezetten szeretik, hogy az év minden napján, nemcsak farsangkor bebújhatnak kedvenc jelmezükbe egy szerepjáték kedvéért. A csillámtetoválás pedig kihagyhatatlan minden egyes látogatáskor, merthogy ez is az élmény része.:)


A játszóházban különféle foglalkozások elérhetők a gyermekek részére: gyerekjóga angol nyelven, show tánc, balett, alapozó terápia stb… az órarendet ITT találjátok.
A játszóházban gyermekmegőrzésre is van lehetőség 5 éves kor felett, hétköznap. Ha szükséged van egy kis levegőre, vagy halaszthatatlan dolgod van, vagy be kell vásárolni, nyugodt szívvel itt hagyhatod 1-2 órára a gyermeked a rendkívül barátságos, gyerekszerető és szakképzett személyzettel.

…és hogy Téged is megemlítselek, legyünk egy kicsit önzők magunkhoz is. Ez tényleg az a hely, ahol nyugodt szívvel hagyhatod gyermeked játszani, miközben egy kávét megiszol a büfében, vagy más szülőkkel elcsacsogsz felnőtt dolgokról.

A játszóház elérhetőségei:
Cím: Csizmás Kandúr Játszóház 1148 Budapest, Fogarasi út 45-51.
Web: http://www.csizmaskandurjatszohaz.hu/
Facebook oldal: https://www.2343ec78a04c6ea9d80806345d31fd78-gdprlock/CsizmasKandurJatszohaz/?fref=ts 

A játszóház a Fogarasi úton könnyen megközelíthető. A parkolás ingyenes a környéken.

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram