Mesebeli helyek pedig léteznek!

2013. máj. 29.
Szerző:  Cukimamik Team
Mesebeli helyek pedig léteznek!
A hétvégén volt szerencsém találni egy „feltöltőállomást”, amely minden kikapcsolódni vágyó család álma.:)

Igen szerencsésnek tartom magam, miután nagy baráti társasággal büszkélkedhetek. Ez pedig csak növekszik, hiszen mindig akad egy család, aki új életet hoz a társaságba. Így nőttük ki a hoteleket, az apartmanokat. Eleinte még elég volt 6 főre szállást foglalni, ami nem tűnt nehéz feladatnak, azonban mostmár 20 főre keresünk átmeneti otthont, amikor kiruccanunk egy-egy hétvégére.

Patohill

Nincs nagy igényünk, csak a következő szempontokat követeljük meg:

-          gyerekbarát hely legyen

-          csoportos vendéglátás keretében működjön

-          min. 15 fő elférjen

-          saját konyhája legyen

-          ha hideg van, ne fagyoskodjunk

-          természetközeli legyen

-          programokat találjunk a közelben

Lassan, de beköszönt a nyári szezon, így végre kirándulhatunk kedvünkre. Magyarország hemzseg a csodálatos "szűz" helyektől, amelyek igazi gyöngyszemnek számítanak a családosoknak.

Patóhegy az Őrség és Göcsej találkozási pontja

{adselite}

Egyedisége abban rejlik, hogy civilizáció mentes. Ne keress boltot a környéken, mert 3 km-es körzetben nem találsz! Pláza lázban szenvedőknek nem ajánlott a hely.:) Azonban van róka, szarvas, természeti kincsek, tücsökciripelés, borospince, tó. Patóhegy festői környezetében 5 „mesebeli házikó” színesíti a tájat. Autó nem jár erre, maximum 1-2 naponta! Így a gyerekek nyugodtan szomszédolhatnak, szaladgálhatnak.

Csoportos vendéglátás a Zalában

Patohill

A Patohill 5 különálló apartmannal büszkélkedik. Gyerekeseknek ideális, hiszen mindenki el tud vonulni a saját kis kuckójába. Az sem rossz megoldás, ha a társaság EGY házban van együtt, azonban kis gyerekekkel mindig problémát okoz, az esti fektetés, (hiszen mindenkinél más az esti rutin) a felnőttek éjszakai „traccspartija”, miután a jó hangulatot általában mulatozás kíséri. Ezért számomra öröm volt, hogy a házikójában mindenki élhette a saját kis életét.

Mézeskalács házikók a hegytetőn

Képzelj el régi parasztházakat, melyeket szép ruhába öltöztettek. Belülről olyan gyönyörűen vannak kialakítva, hogy kedved támad egész napra bepockolni. Ja, és a hidegebb napokon a fűtést cserépkályhával oldják meg. Azonos stílusban, mindegyik más színben pompázik. Egyszerűen mesés!

Felnőtt buli este 8 után a grillteraszon

Patohill

Na, amikor már minden gyerkőc ágyban van, kezdődhet a lazítás. Mindenki maga elé veszi a kortyolgatni valóját, és beszáll a társalgásba. A hátsó részen kialakított grillteraszon sütögethettek, és a nagy tágas épületben beszélgethettek, hangoskodhattok. Bátrabbak a kemencében is alkothatnak finomat. Kellő távolságra van a házaktól a különálló épület, hogy a hangzavar ne szűrődjön be.

Számos programlehetőség van ezen a környéken, ha véletlenül elunnátok magatokat a természetben.

Ha pedig elfogyna az elemózsiátok, a kemencében isteni finom oldalast és tepsis krumplit készítenek, a házi rétesről nem is beszélve…..Hmmm….:)

Ha a város zajából ki akartok lépni, csak a baráti társaságra vágytok, és a gyerekeket jó helyen akarjátok tudni, akkor nézzetek be ide Ti is.:)

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram