18 gyerekbarát strand családosok ajánlásával

2017. június 29.
Szerző:  Cukimamik Team
18 gyerekbarát strand családosok ajánlásával
Bejegyzésünkben megosszuk veletek a családosok által közkedvelt magyarországi fürdőző helyeket: strandok, tavak, wellness fürdők országosan.

1. Lupa-tó

A tavaly felújított strandot „karibi tengerpartnak” is szokták nevezni, hosszú, fehér homokos partja és a hangulata miatt. A tengerparti hangulat mellett számos vízi sportnak ad otthont a tó, mint például wakeboard vagy a búvárkodás. Ha esetleg megéheznénk, a büfében óriási választék közül válogathatunk. Kisgyermekkel is nyugodtan kilátogathatunk, hiszen külön gyermek beach-csel és játszótérrel is rendelkezik.Kétféle  belépő jegy kapható: 1000 Ft-os, illetve 3000 Ft-os jegy, amely a szolgáltatás jellegében különbözik. Időben érkezzetek a strandra reggel, mert árnyék jóformán nincs, azonban napernyők vannak, amit érdemes már korán reggel levadászni.

jellege: természetes víz
cím:Budakalász, Tó utca 1.
előnye: Fővárostól 10 percre, gyermekjátszótér, gyermek beach
kép forrása: http://3.kerulet.ittlakunk.hu

 

2. Gyömrői tófürdő

Bár a tó már 1923 óta Gyömrő egyik büszkesége, az idő cseppet sem látszik rajta. Folyamatos felújításoknak köszönhetően, mára egy igen modern hellyé alakult. A fürdő területén 11 vendéglátó egység helyezkedik el, ezek között találhatunk fagyit, hamburgert és persze az elmaradhatatlan lángost is, de ezek mellett egy hűsítő koktélt is elfogyaszthatunk. A gyermekek számára pedig nagy élmény lehet a vízi bicikli.  A strandot jó magam is kipróbáltam a gyerekekkel, a víz jó, a hangulat szuper, a környezet igényes.
jellege: természetes víz
cím: Gyömrő, Munkás u. 18
előnye: vízi bicikli, kajak bérlés, matracfújás, fővároshoz közel van
kép forrása: http://hellogyomro.hu/gyomroi-tofurdo/ek

3. Domonyvölgyi strand

2005-ben jött létre a strand, ami D-beach névre hallgat. 14000 négyzetméteren helyezkedik el, találunk itt strandröplabda és strandfoci pályát is. A partszakasz igazi tengerparti hangulatot idéz meg, a szomszédságában pedig a Lázár Lovaspark helyezkedik el, amely további programokat kínál. Nyugodt környezetének köszönhetően, igazán pihentető lehet egy itt eltöltött nap. A tónak vannak mélyebb és sekélyebb szakaszai is, így gyermek számára is kiváló. Számomra nagyon szimpatikus volt, hogy a strand területén vannak közös játékok, így ha otthon hagysz valamit, akkor is lesz mivel játszani a gyerkőcnek. (homokozó készlet, labad, kisautók)
jellege: természetes víz
cím: Domony, Akác u
előnye: árnyékos rész, napernyők, sekélyebb rész, játékok
kép forrása: http://www.astrand.hu/

4. Csopaki strand

A Balaton legszebb és legkedveltebb strandja. A strandon 530 méter hosszú, homokos, biztonságos, fürdésre kijelölt területtel találkozhatunk. A strand területe óriási, 15000 négyzetméternyi területen fekszik. Találhatunk itt gyermekek számára jól felszerelt játszóteret, strandröplabda pályát és zuhanyzó kabinokat is. Kisgyermekes családok számára is ideális, a kialakított homokföveny miatt.
jellege: természetes víz
cím: Csopak, Örkény sétány 1
előnye: játszótér, fürdő kabinok, ingyenes parkolás, animációs programok
kép forrása: http://strand.csopak.hu/hu

5. Hungarospa Hajdúszoboszló

A hajdúszoboszlói Hungarospa Európa legnagyobb fürdőkomplexuma. Találhatunk itt élményfürdőt, gyógyfürdőt, uszodát, strandot és aquaparkot is. A fürdőzésre itt talán egy nap is kevés, annyi minden közül válogathatunk. Az élményfürdőben a gyermekeknek külön rész van kialakítva, amelyben a bébi úsztató medence, a gyermek csúszdák és a játszóház mellett rengeteg szórakoztató dolog várja a gyerekeket. Az aquaparkban a kicsik szórakoztatására élethű elefántokat hoztak létre, amellyel a kalandmedencében találkozhatunk. Itt biztosan nem fognak unatkozni a gyerekek sem!
jellege: épített strand
cím: Hajdúszoboszló, Szent István park 1
előnye: akár több napot is eltölthetünk itt, mivel közvetlenül a fürdő mellett helyezkedik el Thermal Hotel.
kép forrása: https://www.hungarospa.hu/

termálfürdő hajdúszoboszló

6. Club Aliga strand

Balatonvilágoson helyezkedik el, a Club Aliga névre hallgató, sokak szerint a Balaton egyik legszebb fekvésű fürdőhelye. A strand 10 hektáron helyezkedik el a tóparton. A családos vendégek számára, júniustól augusztusig minden nap gyermekanimációs programot biztosít a fürdőhely. Az animátorok felügyelete mellett naphosszat játszhatnak a gyerekek, és élvezhetik a külön nekik kitalált játékokat és foglalkozásokat. Nyáron több hétvégén pedig mesenapot tartanak a kisebbek számára. És ha mind ez nem lenne elég, a csúszdát ingyen használhatják az oda látogatók.:) 
jellege: természetes víz
cím: Balatonvilágos, Aligai út 1
előnye: rengeteg program a gyermekek számára, árnyékos részek, sportolási lehetőségek
kép forrása: Club Aliga 

7. Velence Korzó

A város talán egyik legnagyobb büszkesége a Velencei-tó, amely 20 hektáron terül el. A part parkosított, így lehetőségünk van egy-egy nagy fa árnyékában megpihenni. A víz több helyen sekély a part mentén, így a legkisebbek is bátran pancsolhatnak. Az óriási területen találhatunk még sportpályákat is, ahol kedvünkre mozoghatunk. A parton van egy szuper market, ami kisgyermekes anyukák számára nagyban megkönnyíti a pakolást, mivel szinte bármit beszerezhetünk ott.
jellege: természetes víz
cím: Velence, Tópart u
előnye: ingyenes parkolás, közel a vasútállomás, sekély víz, sokféle szálláslehetőség a közelben
kép forrása: https://www.velencei-to.hu/Velence-Korzo-es-Szabadstrand

8. Balatonfüred, Kisfaludy strand

A város keleti felén találhatjuk a Kisfaludy strandot. A bejáratnál 260 férőhelyes, ingyenes parkolási lehetőség van. A strandon többfunkciós, lelátóval ellátott strandfocipályát alakítottak ki, ahol hétvégente amatőr sportversenyeket is szoktak rendezni. A fürdőhelyen hatalmas a füves terület, így ez a rész családok számára tökéletes egy nagy játékra. A parton ingyenes kabinokban öltözhetünk át, sőt még pelenkázóval is fel van szerelve.
jellege: természetes víz
cím: Balatonfüred, Aranyhíd sétány
előnye: folyamatos felújításokon esett át, pelenkázó, pihenésre alkalmas
kép forrása: http://balcsi.net/balatoni-strandok/balatonfured-kisfaludy-strand

9. Fadd-Dombori

Fadd-Dombori üdülőtelepe 150 km-re fekszik Budapesttől. A strand a Duna holtágából van kialakítva, így nagyon nyugodt és csendes a környék. A parton vannak sekély szakaszok, amik tökéletesen alkalmasak a gyermekek számára, de a szülők is élvezhetik a fürdést a mélyebb részen. A part kavicsos és homokos. A közelben egy felújított játszótéren szórakozhatnak a kisebbek, vagy akár biciklizhetnek is, forgalom nem igazán van ezen a részen. Kikapcsolódásra, vagy egy együtt töltött családi délutánra tökéletes.
jellege: természetes víz
cím: Fadd, Tulipán u. 2
előnyei: sekély víz, rendszeresen irtják a szúnyogot, ligetes partszakasz
kép forrása: http://strandlap.5mp.eu

10. Rukkel-tó

A Dunavarsányban kialakított bányató egy igazi csúszdaparadicsom, így inkább olyan családoknak lehet szórakoztató, ahol a gyerekek már egy kicsit nagyobbak. A tónál 13 csúszda, ugrótorony, vízibicikli és wakeboard pálya várja a vendégeket. A wakeboard pálya tavaly készült el, így ez Magyarország legújabb pályája. Több söröző és vendéglátó egység szolgálja a vendégek pihenését.
jellege: bányató
cím: Dunavarsány, Taksony-Bugyi közötti út 6-os km
előnyei: a belépő töredéke a felkapott csúszdás fürdőhelyekének, kölcsönözhető kajak, csónak, vízibicikli
kép forrása: https://www.termalfurdo.hu/furdo/rukkel-to-waterpark-242

11. Palatinus Tófürdő

Magyarország talán egyik legtisztább tava Budapesttől 40 km-re fekszik a Duna-Ipoly Nemzeti Park határában. A tavat változatos táj veszi körül, így fürdőzés után akár egy kis túrázás is belefér. A tónál lehetőségünk van búvárkodni is. A part homokos és sekélyes, ideális kisgyermekes családok számára.
jellege: mesterséges bányató
előnyei: búvárkodási lehetőség, sekély víz, nagyon tiszta
kép forrása: http://varkapu.info/palatinus

 

12. Csillaghegyi strand

Budapest legrégebbi strandja, melyet egy ősfás park ölel körül. 3 medence van a strand területén, egy úszó- egy gyermek- és egy strandmedence, így minden korosztály élvezheti az ott eltöltött időt. A medencék természetes ásványvízzel vannak megtöltve. Mivel jó nagy erdős rész veszi körül, így nagyokat lehet sétálni, bogarakat vagy épp virágokat gyűjteni, ami a kicsik nagy kedvence. A hegy tetejére felsétálva, pedig gyönyörű kilátás tárul a szemünk elé.
jellege: épített strand
cím: Budapest, Pusztakúti út 2-6
előnyei: természetes ásványvízzel töltött medencék, rengeteg árnyékos rész, szép kilátás
kép forrása: http://3.kerulet.ittlakunk.hu

 

13. Vonyarcvashegyi Lido strand

A Lido strand talán a sok vízi sport kipróbálásának lehetősége miatt, az egyik legkedveltebb fürdőhely a Balaton környékén. Itt kipróbálhatjuk a vízisít vagy akár a szörföt is. 7 hektár zöld területtel és kiépített stranddal rendelkezik. Homokos partszakasszal és játszótérrel várják a gyerekeket. A legkisebbeknek a játszóház óriási élményt nyújt, míg a nagyobbak kedvenc része a csúszda lesz. A strandhoz ingyenes parkoló is tartozik.
jellege: természetes víz
előnyei: ingyenes parkolás, animátorok a játszóházban, tiszta
kép forrása: https://west-balaton.hu/vonyarcvashegy/vonyarcvashegy-strand

 

 

14. Kehida Termál Gyógy - és élményfürdő

A Kehida Termál Gyógy,-és Élményfürdő az egész család számára remek kikapcsolódás lehet. A kicsiknek babaúszás biztosított, a nagyobbakra pedig óvónők vigyáznak a játszószobában, ha mi is szeretnénk úszni egy nagyot. Kültéri-és beltéri medencék. Gyermekmedence, babamedence, élménymedence vár mindenkit télen is!.Ha már meguntuk a strandolást felfedezhetjük Keszthely, Sümeg és Hévíz látnivalóit. 
jellege: épített strand, külső és belső medencékkel
cím: Kehidakustány, Kossuth u. 62.
előnyei: kültéri babpancsoló, amely napernyővel fedett, zónánként vásárolható jegy, 6 éves korig ingyenes
kép forrása: http://kehidatermal.hu/gyogy-es-elmenyfurdo/strandfurdo

15. Balatonszárszó, Központi Strand

A víz lassan mélyülő, a gyerekek számára tökéletes, ám a szülőknek egy kicsit sétálni kell, hogy úszhassanak egyet. A strand jól felszerelt, tiszta és találhatunk ott játszóteret valamint strandröplabda pályát is. A csónak és vízibicikli kölcsönzés mellett, gyermekmedence is a fürdőzők rendelkezésére áll. Hétvégente a környéken színes programokkal várják a vendégeket.
jellege: természetes víz
cím: Mikszáth K. utca
előnyei: sekély part, ingyenes parkolás, gyermekmedence
kép forrása: http://balcsi.net

16. Balatonlelle napfénystrand és élményfürdő

A Napfény strandrfürdőre  hihetetlenül családbarát. Egyrészt tengerparti hangulatot idéz a homokos part, és a napernyők, bár én hiányoltam az árnyékot adó fák sokaságát, a rutinnal rendelkezők napernyőt cipeltek ki magukkal. Szóval gyermekeknek játszótér, játszópark, kultúrált mosdók, és egy medence található csúszdával. A legkisebbek örömére- na és persze a szülőkére is- sekély a víz, így a gyerekek a parton homokvárat építhetnek illetve biztonságban fürdőzhetnek. A szabadstrand mellett a Napfény strand új, közvetlenül vízparton található élményfürdője teszi teljessé a szórakozási lehetőségeket. A fürdő gyermek és felnőtt élménymedencéje és úszómedencéje mellett, szaunákkal, gőzfürdővel, szoláriummal, masszázzsal várja a pihenni vágyókat.
jellege: természetes víz
előnyei: sekély, lassan mélyülő víz, élménymedence (külön belépődíjas), játszótér

napfény strand

 

17. Atlantika Vízividámpark

Ebben a vízi vidámparkba biztos, hogy mindenki megtalálja a számításait. Rengeteg medencével rendelkezik a strand, mint például gyermekmedence, gyermek élménymedence, de a felnőttekre is gondoltak a csúszda- vagy a hullámmedencével. Itt lehetőség van éjszakai fürdőzésre is, de ez inkább azok számára kedvező, ahol már nagyobbak a gyerekek. A kisebbeknél viszont nagy sikert arathat a fóka show.
jellege: épített strand
cím: Vásárosnamény, Gulácsi út 56
előnyei: nagy terület, sok medence, gyerekeknek szórakoztató állat show
kép forrása: https://www.atlantika.hu

atlantika

18. Aquarius élményfürdő

A parkfürdő Nyíregyházán, 1,7 hektáros területen fekszik. Már a bejárat is nagyon szépen van kialakítva, parkosított sok növénnyel. A medenceterek felett kialakított galériáról, gyönyörű kilátás nyílik. A legkisebbeknek élménymedencével, csúszdával, Inka romtemplommal és egyéb élményekkel kedveskednek. 3 féle vízmélységű gyermekmedence van, így minden korosztály biztonságosan fürdőzhet. A felnőttek számára sem lesz unalmas, itt kipihenhetik a hosszú hetek fáradalmait például a pezsgőfürdőben.
jellege: épített strand
cím: Nyíregyháza - Sóstógyógyfürdő, Fürdőház tér 2.
előnyei: rengeteg medence, biztonságos a sok gyermekmedence miatt
kép forrása: http://kirandulastippek.hu

 

 Ha neked is van kedvenc gyerekbarát fürdőhelyed, oszd meg velünk!

Ajándék énidő tervező


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram