Nyomtatás

Itt jártunk!- Bűvös Óceán interaktív kiállítás gyerekeknek

2017. április 05.
Szerző:  Cukimamik Team
Itt jártunk!- Bűvös Óceán interaktív kiállítás gyerekeknek
A Mezőgazdasági Múzeum idén is helyet adott az interaktív kiállításnak, amely a Fexhibition szervezésében valósult meg, és  a Bűvös Óceán kalandokkal teli világába kalauzol minket.

Vajon mit rejt az óceán sötétje? Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben? Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet? Aki csatlakozik a titkos küldetéshez, alámerülhet a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázat, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat!

bűvös óceán kiállítás

Bár nem a Mezőgazdasági Múzeum saját kiállításáról van szó, a jegyet ugyanúgy a jegypénztárnál tudjátok megvenni. Ezzel a jeggyel pedig a Bűvös óceán kiállítást megtekintve, körbejárhatjátok a múzeumot is.

A Kiállítás egy interaktív játék, ahol 16 játékállomáson keresztül nyomon követünk egy történtet, bátorságunkat és ügyességünket próbára téve egy titkos küldetés részesei lehetünk. A megtévesztő feladványok és furfangos fejtőrök próbára teszik ügyességeinket, így számíthatsz rá, hogy  a küldetés 1-1,5 óra alatt teljesíthető. Nagyon jó volt nézni a lányomat, ahogy a játék végéhez közeledtünk, annál izgatottabb lett, annál gyorsabban kereste az árulkodó nyomokat.

Bűvös Óceán kiállítás

A Mezőgazdasági Múzeum két részén található a kiállítás 1000 nm2-eren. Az egyik része egy rövidebb bevezető, a másik pedig a Bűvös óceánban lépve a játékmező.

A bejáratnál elmondják a szabályokat , és kaptok egy szöveges füzetet. Ebben a füzetben lesznek a feladatok, melyet minden állomáson elolvasva közelebb jutsz a megoldáshoz. Nagyon tetszett, hogy idén a füzetes megoldást alkalmazták, így egy kicsit privátabb a feladat megoldás.

Az óceánokon átívelő kaland során a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán ravasz terven ügyködik: fondorlatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. A találékony tudós mindent bevet, lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, és váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket.

A játéktérben izgatott gyerekekkel találkoztunk, akik jöttek-mentek a teremben, a feladványokat oldották meg.

A feladványokban több lehetséges választ adnak meg, melyből ki kell választani a számodra vélt helyes megoldást. Ha nem tudjátok a választ, vagy nem vagy biztos a megfejtésben, lehetőséged van az ellenőrzésre. A pingvin tapappancsokat követve a „megfejtést tartalmazó” képen megkereshetitek a helyes jelet. Elfigyelve ezt a részt a gyerekek különösen kedvelték.

A játékállomás végén a megoldást bemutatva a gyermekek átvehetik a megérdemelt ajándékukat. Ezzel lesz teljes a kiállítás.

Nyitvatartás:

Hétfő zárva, Kedd-Vasárnap 1017 óráig (április 16-án és 17-én, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn nyitva)

Bővebb információ: facebook.com/F.Exhibition