Tündérországban jártunk! - Mezítlábas park, Tabajd

2016. augusztus 02.
Szerző:  vajaskalács
Tündérországban jártunk! - Mezítlábas park, Tabajd
Nekünk nem egyszerű két kisgyerekkel olyan programot találni, ahol valóban az egész család jól érzi magát. Ám jelentem, ez most sikerült! A mezítlábas parkok közül választottunk egyet, és egyszerűen mesés ingyenes családi program lett belőle.


Tabajd egy aprócska település, Budapesttől 1 órára autóval. Megérkezésünkkor eleredt az eső, de 10 percnyi autóban várakozást követően szépen kitisztult az ég, mi pedig nekivágtunk. A gyerekek reggel óta azt várták, hogy levehessék a cipőjüket és legálisan garázdálkodjanak csupasz talpakkal. A bejáratnál mi is lekaptuk férjemmel a lábbelinket - zsacskóba be, és már el is nyelte őket a pakolós Cukimamik tatyóm.

csaladi_program

Ingyenes családi program

A környezet egy az egyben, mint valami mesebeli táj - bár engem, ízig-vérig pesti lányt, elég könnyű elkápráztatni, de ez a hely tényleg gyönyörű. Árnyas, fás részek, mellettünk az 5 centiméter mély, csörgedező patak.  Az út egy dombra vezet, ahol meg is lehet pihenni. Vannak padok és asztalok, no meg egy kút is - ha piknikezni támadna kedvünk. Nagyon kultúráltan van megoldva az egész, szép tiszta a terület, bátran engedtem előre a gyerkeket. A dombról le is kell jönni, de a végén mindenki megkapja a maga jutalmát; a gyerekek egy szuper játszóteret, a felnőttek pedig erős kávéval bíró büfét. Még három mobil vécé is fellelhető az út végén. Mi oda-vissza megjártuk ezt a szuper terepet, a gyerekek jól ki is fáradtak, főnyeremény volt ez a családi program.

ingyenes_csaladi_program

Mi felnőttek is kicsit gyerekké váltunk, és ez közelebb hozott minket a gyerekeinkhez. Nem volt sürgetés, se folyamatos aggódás a forró meleg miatt - béka- és bogárles, kergetőzés, séta, hűs árnyék, jégkrémezés... Végre nem csak néztük, ahogy ők élvezik a családi programot, hanem mi is abszolút a részesévé váltunk.

A mezítlábas parkról

Minden járófelületnél kis táblák jelzik, hogy mi is tulajdonképpen az, amin járni fogunk. Nem mondom, voltak szakaszok, amin a kölykök hipp-hopp átszaladtak nevetgélve, mi meg apával egymásra nézve némán tűrtük a talpunkat szúró köveket - hisz mi is vagyunk annyira kemények, mint az utódok. A legvégén bevallom, én vissza se akartam venni a cipőmet... Felüdülés volt az eddigi, kötött családi programok tükrében ez a mezítlábas park.

mezitlabas_park

"Nem megkönnyebbülés levenni a cipőt egy fárasztó nap után? Szóval azért mezítláb, mert ebben a parkban kialakítottak egy útvonalat, ahol 21 féle járófelületen kápráztathatjuk el vagy dolgoztathatjuk meg talpizmainkat. Egy szakaszon érdes bazalt kövek jelentenek kihívást, másutt süppedős tőzegben hagyhatjuk ott lábunk nyomát, vagy ha kedvünk van bebátorkodhatunk a patakba is, érzékelhetünk itt a hűvöset a vagy éppen a téglaburkolat melegségét. És, hogy nem szoktunk járni kukorica csutkán vagy fenyőtobozon? De lehet! Gyere próbáld ki!"

Ha egy olyan családi programot kerestek, ami ingyenes, távol esik a város zajától és garantáltan élvezni fogják a csemeték, akkor a tabajdi mezítlábas park nektek való!

 


Soha nem éreztem azt a határtalan szabadságot, mint amit az anyaság adott. Igen, szabadnak, boldognak, és vidámnak érzem magam...és ezt az érzést szeretném átadni Neked is!

Mert néha kell, aki inspirál, ösztönöz, és talpra állít. A cukimamik csapata készen áll erre!

 

Cukimamik-Instagram